Jump to content

Αρχάριος και ενυδρείο!


perseas291

Recommended Posts

Καλημέρα σε  όλα τα μέλη, είμαι αρχάριος στο χώρο του ενυδρείου και ύστερα από αρκετό διάβασμα και ψάξιμο στο διαδίκτυο αποφάσισα να αφήσω το μικρό ενυδρείο των 60 λίτρων που είχα και να προβώ στην αγορά ενός μεγαλυτέρου μιας  και το εξηντάρη είναι μικρό από ότι κατάλαβα για να έχεις χρυσόψαρα και μάλιστα πάνω από τρία που θέλω εγώ! Έτσι από μια αγγελία σε εφημερίδα αγόρασα από ένα παλικάρι ένα 300 λίτρων ενυδρείο. Για μεταχειρισμένο και σε σχέση πάντα με αυτά που πλήρωσα φαίνεται για καλή αγορά. Σήμερα παρέλαβα το ενυδρείο και πέραν κάποιον προβλημάτων στην εμφάνιση αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι στον πυθμένα του ενυδρείου υπάρχουν  δυο τρύπες , οι οποίες φαίνεται να έγιναν από μηχάνημα . Τι μπορεί να είναι αυτές οι τρύπες? Μπορώ να τις κλείσω? Γενικά μου φάνηκε πολύ περίεργο και δεν ξέρω τι να κάνω! Θα παρακαλούσα όποιον ξέρει να με βοηθήσει. Επίσης σε 300 λίτρα καθαρά πόσα χρυσόψαρα μπορώ να βάλω με ασφάλεια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θέλω απαραίτητα να εξαντλήσω σε αριθμό τα λίτρα του ενηδρείου! Έξι  είναι καλά? Fancy χρυσόψαρα μπορώ να βάλλω παραπάνω? Περιμένω τα σχόλιά σας. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου φιλε και καλως ηρθες.

Μαλλον οι τρυπες ηταν για σωληνωσεις samp. Δεν γνωριζω αν κλεινουν αν και μου φαινεται μαλλον απιθανο. Περιμενε ομως μηπως ακουσεις και καποια αλλη γνωμη απο τα μαστορια μας.

Ο προηγουμενος το ειχε θαλασσινο; δεν το ειδες απο την αρχη;

Send from the heart of the Amazonas

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς ευχαριστώ που μου απαντήσεις.ο προηγούμενος σίγουρα το είχε για χρήση με θαλασσινό νερό γιατί φαίνεται στο γυαλί υπολείμματα απο αλάτι και τρύπες είναι σίγουρα για τον λογο που λες. Σήμερα που προσπάθησα να το καθαρισω έχοντας το ενυδρείο επάνω σε πλαστικό τραπέζι και με τις τρύπες ανοικτές δεν υπήρχε διαρροή! Μάλλον αν κολλησω ενα πρόσθετο γυαλί και το κολλησω με σιλικόνη δεν θα υπάρχει πρόβλημα γιατί τ ο ενυδρείο είναι αρκετά βαρύ λόγω ογκου#αυριο θα απευθυνθω και σε κάποιον ειδικό. Δυστυχώς δεν το είχα δει γιατί το ενυδρείο το αγοραδα απο αγγελία!

Link to comment
Share on other sites

Ελπιζω να παει οκ. Καλη επιτυχια.

Send from the heart of the Amazonas

Link to comment
Share on other sites

Πες μας λίγο και τις διαστάσεις του, για να δούμε τι χρυσόψαρα μπορείς να βάλεις.

Στάλθηκε από το LG-H815 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

1.30 μήκος, 50 βάθος και 60 ύψος γύρω στα 350 καθαρά!! Τι αλλγές νερού χρειάζονται φίλοι μου σε αυτό το ενυδρείο? Επειδή είναι αυτής της χωρητικότητας οι αλλαγές νερού γίνονται αργότερα η κάθε εβδομάδα και σε τι ποσοστό νερού? Ευχαριστώ!

Έγινε επεξεργασία - perseas291
Link to comment
Share on other sites

Ανάλογα τα ψάρια , από μια φορά την εβδομάδα το 30% αλλά για τα λίτρα σου θα μπορούσες ένα 30% ανα 2 εβδομάδες.

Link to comment
Share on other sites

Αναλογα τα ψαρια οπως λεει ο Δημητρης και τον αριθμο τους και αναλογα το ταισμα και την διακοσμηση.

Send from the heart of the Amazonas

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις τον απαιτούμενο χώρο, γιατί δεν εκμεταλεύεσαι το ήδη τρυπημένο ενυδρείο για λειτουργία με sump?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Τι είναι το sump?Είμαι αρχάριος συγνώμη. Ξεκίνησα παίρνοντας τρία χρυσόψαρα για τον μικρό μου γιό και τα έκανα όλα λάθος λόγο άγνοιας.Προσπαθώ τώρα να στησω ένα σωστό ενυδρείο! Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας.

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον καλησπερα αρχικα...

Το ενυδρειο σου ειναι μια χαρα σε θεμα διαστασεων για χρυσοψαρα...μπορεις να μπεις και στην γκαμα τον συνηθισμενων(common,commet,shubunkin) αλλα και τον μπουλουκων(funcy)..

Βεβαια εγω θα σου προτεινα να παρεις χρυσοψαρα συμφωνα με τα γουστα σου...αναλογα τι μπορεις να δεις σε βιντεο και φωτο και τι σου αρεσει δλδ...

Οι τρυπες στον πατο δεν κλεινουν πλεον...αφου και υπαρχουν τις εκμεταλευεσαι...

Το οτι ειναι στον πατο δεν σε εμποδιζει σε κατι...απλα παιζει ρολο τι βαση εχεις???τα λιτρα σου οντως ειναι 350 αρα παιζεις σε 5 common commet shubunkin(70 λιτρα ανα ψαρι) και σε 8-9 funcy(40 λιτρα ανα ψαρι)

Το σαμπ ειναι ενα μεγαλο φιλτρο που φιλτραρεται το νερο μεσα απο μια ακολουθια χωρισματων και υλικων φιλτρανσης (ειναι η καλυτερη φιλτρανση για μενα και ειδικα για χρυσοψαρα που εχουνε αρκετες ακαθαρσιες) μπορεις να παρεις μια ιδεα στο παραπανω λινκ που σου εδωσε ο φιλος...

Εφοσον εχεις 2 τρυπες ειναι αρκετες απλα πρεπει να δεις τι Φ ειναι ωστε να μαθεις ποσο νερο μπορεις να κατεβαζεις...

Αρχικα εφοσον τα ψαρια ειναι μικρα αλλαγες νερου το 1/3 ειναι μια χαρα δλδ χοντρικα 100 λιτρα την εβδομαδα η ακριβες 117 λιτρα...και εισαι μια χαρα...

Θελεις αρκετουτσικα πραγματακια ομως για την διατηρηση του και την ευκολη για σενα συντηρηση του...

Παραδειγματα...Controller Θερμοκρασιας...σαμπ,υλικρα φιλτρανσης,αντλιες νερου,λαστιχα,βαρελι αλλαγης περιπου στα 100 λιτρα+

Θερμοστατη,η αντισταση "βρασιματος" του νερου...ωστε οταν κανεις την αλλαγη νερου σου να εχει το νερο αλλαγης την ιδια θερμοκρασια (το βαρελι με του ενυδρειου)

Seachem prime (αντιχλωριο) 

Και αρκετα αλλα μπορω να πω

Φυτα για μενα στα χρυσοψαρα βαλε αν μπορεσεις να τα διατηρησεις...αλλα συγκεκριμενου ειδους...(ανουμπιες,τζαβα φερν και κατι γρηγορα σε αναπτυξη ωστε να τους προσφερεις μια γρηγορη και ευκολη τροφη μεσα στον χωρο τους...)

Αυτα (προς το παρων..)

Οτι αλλο θελεις στην διαθεση σου...

Φιλικα παντα...

 

Έγινε επεξεργασία - lth
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...