Jump to content

Hyperion R2 Προβλήματα.


gante

Recommended Posts

Μετά από περίπου 3 χρόνια λειτουργίας του Υπερίωνα άρχισαν τα προβλήματα όπου ευτυχώς τα αντιμετώπισα σχετικά εύκολα.

1.  θόρυβος από τους ανεμιστήρες :

 Αυτό έγινε από τον πρώτο χρόνο και μόνο όταν το φωτιστικό ντιμάριζε,  μειωνόταν η θερμοκρασία και οι ανεμιστήρες δούλευαν με χαμηλές στροφές, έριχνα λίγο σπρέι Q20 και σταμάταγαν για αρκετό καιρό. Αυτό το διάστημα δεν σταμάταγε ο θόρυβος με τίποτα και άρχισα να ψάχνω για ανεμιστήρες , όμως οι διαστάσεις που φοράει είναι δύσκολο να βρεθούν στην Ελλάδα και επικοινώνησα με τον Πολωνό όπου μου είπε για 4 ανεμιστήρες 50 ευρώ με τα μεταφορικά σε 6 μέρες. Εγώ ήμουν τυχερός γιατί βρήκα από ένα φίλο ηλεκτρονικό και του άλλαξα οπότε πάει αυτό.

 

2. Τροφοδοτικό :

 Μία μέρα γύρισα σπίτι από την δουλειά και είδα να ανάβει μόνο το ένα πάνελ, κοιτάω τον πίνακα του ενυδρείου και η ασφάλει της πρίζας του συγκεκριμένου πάνελ πεσμένη.   Ανοίγω το τροφοδοτικό και είχε κάνει μπαμ αφού ήταν ακριβώς στα watt του πάνελ δηλ 150W λογικό κάποια στιγμή να τα κακαρώσει. Βρήκα και πήρα δύο μεγαλύτερα των 240W ώστε να δουλεύουν ποιο ξεκούραστα και πάει και αυτό.

 

3. Σκουριές στο σώμα του φωτιστικού :

 Σε αυτή την περίπτωση το κατέβασα το έλυσα όλο το έτριψα και το έβαψα δύο χέρια εποξικό χρώμα με πιστόλι αφού πέρασα και τα σπειρώματα οπό τις βίδες με κολαούζο για καθαρίσουν από την σκουριά γιατί δεν ξεβίδωναν εύκολα και τις αντικατέστησα με ανοξείδωτες αλεν.

 

4. Hard Reset :

 Μία άλλη μέρα βρήκα και τα δύο πάνελ σβηστά και το μόνο που άναβε ήταν η οθόνη λειτουργιών όπου τρεμόπαιζε κοιτάω τροφοδοτικά εντάξει, οπότε στέλνω mail στον Πολωνό και μου στέλνει τις οδηγείες για Hard Reset όπου έπρεπε να κατεβάσω το φωτιστικό και να το ανοίξω πάλι, γιατί πρέπει να γεφυρώσεις 2 πινάκια από μία φύσα πάνω σε μία πλακέτα συγχρόνως με frimware update. Μετά και μέχρι τώρα δουλεύει άψογα.

 

Δεν προτείνω τα φωτιστικά της συγκεκριμένης εταιρίας σε κανέναν είναι πολύ φθηνές κατασκευές με υψηλή τιμή ας μην την πατήσει άλλος.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Diy kai μόνο στα Λεντ! Είναι πανευκολα, ειδικά για εσένα που είσαι τρελό μαστορι.

Γρηγορη μου θα διαφωνησω στο (και μονο).Γεια σου Χρησταρα μαστορα.

Link to comment
Share on other sites

Για σου Νικόλα.

 Τα DIY έχουν το καλό ότι ξέρεις τι έχεις κάνει και μπορείς να επέμβει σε ότι πρόβλημα ή κώλυμα του φωτιστικού γίνει χωρίς να περιμένεις απάντηση από καμία εταιρία γιατί το έχεις φτιάξει μόνος σου σχεδόν από το μηδέν και το Hardweare αλλά και το software.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...