Jump to content

Βοήθεια με λάμπες!!!!!


Aquadominus

Recommended Posts

Καλησπέρα θα ήθελα μερικές γνώμες... Το ενυδρείο μου έχει 4 Λάμπες Τ5 2x24W & 2x39W και τον προηγούμενο Μάιο που τις άλλαξα έβαλα 1x24W & 1x39W Arcadia Plant Pro και 1x24W & 1x39W Arcadia Tropical Pro από τότε άρχισαν τα προβλήματα με άλγη ΒΒΑ τα Νιτρικά μου είναι 10 με 15 είχα κάποια στιγμή αυξημένα φωσφορικά αλλά τώρα και αυτά είναι κοντά στο 0.6 η άλγη όμως ότι και να κάνω επιμένει... Κατέληξα ότι είναι πολύ κόκκινο το φως μου εξαιτίας της Tropical Pro τώρα που πρέπει να αλλάξω τις λάμπες μου σκέφτομαι να βάλω 2x24W Arcadia Plant Pro & 2x39W Arcadia Freshwater Pro.

Επίσης σαν συμπληρωματικό φώς σκέφτομαι να βάλω μέσα σε προφίλ αλουμινίου ταινία led μια σειρά αυτή και μια σειρά αυτή. 2 σετ χωράνε στο καπάκι του ενυδρείου μου τα οποία σκέφτομαι να τα ελέγχο με arduino θα οδηγούνται από 4 διαφορετικά κανάλια και έτσι θα κάνω και εφέ ανατολής - δύσης ηλίου. η ταινίες θα μπούνε μέσα στο προφίλ με θερμοαγώγιμη πάστα και όλο το φωτιστικά θα ψύχεται με ανεμηστηράκια και ο χώρος ων λαμπών και ο χώρος τον τροφοδοτικών. Πιστεύεται ότι θα υπάρχει πρόβλημα????

Link to comment
Share on other sites

Το εχεις δει φανταζομαι οτι ελαχιστη ποσοτητα ειναι 5 μετρα. 

 

Έχω βρει και αλλού που πουλάνε με το μέτρο. Αλλά και 5 μέτρα να πάρω θα χρησιμοποιήσω όσο χρειάζομαι και το υπόλοιπο θα το κρατήσω για άλλη φορά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...