Jump to content

ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ ΜΕ ΑΛΛΑ ΨΑΡΙΑ


Recommended Posts

ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΟΝΟΜΑΧΟ ΣΕ 20ΛΙΤΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ. ΕΡΙΞΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ 4 ΑΡΛΕΚΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ ΑΡΧΙΖΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ. ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ Ο ΕΝΑΣ ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΑΤΙ. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΒΓΑΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟΜΑΧΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ??? ΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΙΩΣΕΙ Ο ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ????

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν καλως ορισες.

Κατά δεύτερον τον μονομάχο τώρα που τον έχεις?

Σε 20 λίτρα δεν έχεις πολλές επιλογές. Συνήθως οι μονομάχοι δεν ανέχονται συγκατοίκους και προτιμούν να είναι μόνοι τους.

Link to comment
Share on other sites

ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΕΧΩ 4 ΑΡΛΕΚΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΙΚΡΑ (ΕΧΟΥΝ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΡΙΓΑ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΙΤΣΙΛΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ)

Link to comment
Share on other sites

2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟ ΕΧΩ. ΕΧΩ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ. ΣΤΗ ΑΡΧΗ ΕΒΑΛΑ ΤΟΝ ΜΟΝΟΜΑΧΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΜΕΤΑ ΕΒΑΛΑ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΡΛΕΚΙΝΟΥΣ. ΕΒΓΑΛΑ ΤΟΝ ΜΟΝΟΜΑΧΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΜΟΛΙΣ ΕΚΛΕΙΝΕ ΤΟ ΦΩΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΕΡΕΣ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ. ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ?????? ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΟΝ ΜΟΝΟΜΑΧΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ???????? ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΡΩΤΑ????(ΗΔΗ Ο 1 ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ ΚΑΙ 1 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΕΤΡΑΔΑ ΨΟΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΓΑΛΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ)

Link to comment
Share on other sites

Το ενυδρείο σου είναι άστρωτο και βαρυφορτωμένο.

Έχεις κάπου να δώσεις τα ψαρακια σου μέχρι να στρώσει? Έχεις κανένα φίλο να σου δώσει στρωμμένο υλικό ή λίγη μούργα από το φίλτρο του?

Διάβασε τα σχετικά αρθρα για το στρώσιμο του ενυδρείου.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες gefsta.

Απ οτι κατάλαβα πρέπει να ρίξεις πολύ διάβασμα και καλό θα ήταν πριν κάνεις το οτιδήποτε να το ψάχνεις λιγάκι γιατί προκύπτουν δυσάρεστα προβλήματα όπως το συγκεκριμένο.

Όπως σου είπε και ο zorbas το ενυδρείο σου είναι άστρωτο και με μεγάλη ιχθυοφόρτιση. Για να μην τα ξαναγράφω κάνε ότι σου λέει. Είναι το πιο γρήγορο. Το ΑΖ έχει πάρα πολλά άρθρα για το στρώσιμο του ενυδρείου, τον κύκλο του αζώτου, στώσιμο κλπ.

Ο μονομάχος όταν τον έχουμε σε τόσο λίγα λίτρα καλό είναι να είναι μόνος του. Στην προκειμένη περίπτωση ή κρατάς τον μονομάχο ή τους αρλεκίνους ή τα άλλα ψαράκια που λες.

Βγάλε τον μονομάχο από την γυάλα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ή προς το παρόν και μόνο να του κάνεις καθημερινές αλλαγές νερου.

Link to comment
Share on other sites

ΤΟΝ ΞΑΝΑΕΒΑΛΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΑ ΠΗΡΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΟΚ. ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΝΑ STRESS SYME KAI MOY ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΛΩ ΑΜΕΣΑ ΨΑΡΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 20LITRO O ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ 4 ΑΡΛΕΚΙΝΟΙ ΚΑΙ 3 ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΨΑΡΑΚΙΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ. ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΣΟ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ???? ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ???? ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΛΕΙΣΕ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ. (ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟ ΑΝΘΡΑΚΑ.) ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΩ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ???????

Link to comment
Share on other sites

Γιατι ρωτας αφου κανεις του κεφαλιου σου?

Εδω σου ειπαν συνχομπιστες (Το ενυδρείο σου είναι άστρωτο και βαρυφορτωμένο.

Έχεις κάπου να δώσεις τα ψαρακια σου μέχρι να στρώσει? Έχεις κανένα φίλο να σου δώσει στρωμμένο υλικό ή λίγη μούργα από το φίλτρο του?

Διάβασε τα σχετικά αρθρα για το στρώσιμο του ενυδρείου.)

και εσυ συνεχιζεις το δικο σου.... :thumbup:

Υ.Γ. τα αλλα ψαρακια ειναι μαλλον Red nose tetra

Link to comment
Share on other sites

Το φίλτρο σου έχει άλλα υλικά μέσα?

Ο άνθρακας πρέπει να φύγει και να μπεί βιολόγικό υλικό αλλιώς το φίλτρο σου δεν πρόκειται να στρώσει.

Τα ψαράκια σου ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ.

Link to comment
Share on other sites

ΤΟΝ ΞΑΝΑΕΒΑΛΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΛΑ ΚΑΛΑ...

........................

:thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Άντε πάλι .....

Το όλα καλά είναι πολύ σχετικό! Δυστυχώς τα λίτρα σου είναι λίγα και το φίλτρο σου άστρωτο!

Φυσικά και εγώ είμαι από αυτούς που λένε ο μονομάχος όπως λεει και το ονομά του ζει μόνος του!

Link to comment
Share on other sites

ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ ΖΩΗΡΑ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ. (ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΕΡΑΣΕ ΗΣΥΧΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΟΛΙΣ ΕΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:30) ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΓΑΚΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΡΕΞΗ. ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΟΠΩΣ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΑΤΕ. ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΒΑΖΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ 1 ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟ EASY BALANCE ΤΗΣ ΤΕΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ 3 ΜΕΡΕΣ ΤΟ STRESS ZYME ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΑ. ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑΓΗ ΝΕΡΟΥ. ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟ 1/3. ΕΙΔΟΜΕΝ.....

Link to comment
Share on other sites

Όταν το ενυδρείο είναι μικρό. Μπορούμε να παρακάμψουμε την διαδικασία του στρωσίματος με κάποιες βασικές προϋποθέσεις.

1. Σωστή ιχυοφόρτιση του ''ενυδρείου΄΄

2. Καθημερινή αλλαγή νερού προσαρμοσμένο στης συνθήκες του ενυδρείου, (Θερμοκρασία και όλα τα συναφή).

Με λίγα λόγια ο σκοπός μας είναι να μην αφήσουμε να ανέβουν η βλαβερές ουσίες στο ενυδρείο μας και αυτό το πετυχαίνουμε εν μέρη με βιολογικό καθαρισμό ή καθημερινή αλλαγή νερού.

Έχεις λοιπόν δύο επιλογές ή στρώνεις σωστά το ενυδρείο σου ή κάνεις καθημερινές αλλαγές, όλα τα άλλα. που σου λένε από τα μαγαζιά υστερούν λογικής.

Άφησε τον μονομάχο μόνο του, έστω και να μην τα σκοτώσει μόνο που τα κυνηγάει φτάνει να τα στρεσάρει τα υπόλοιπα ψάρια.

Και για να καταλάβεις τη κακό κάνης στα υπόλοιπα ψάρια θα γίνω λίγο πιο παραστατικός.

Σκέψου να σε κλείσουμε σε ένα δωμάτιο με έναν ψυχοπαθή και κάθε βράδυ να σε κυνηγάει και να σου λέει <<άμα ένα βράδυ δεν προσέξεις θα σε σκοτώσω>>. Νομίζω πως δεν χρειάζονται περαιτέρω επεξηγήσεις.

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ. ΣΤΕΛΝΩ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ. ΤΑ ΦΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΑ.ΠΑΝΤΩΣ Ο ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ.

post-3974-1177243194_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...