Jump to content

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΝΙΤΡΙΚΑ


Recommended Posts

Πήγα και αγόρασα τα υγρά τεστ της sera (δεν είχε της Api) και έκανα τις μετρήσεις.

στο 200 λτ με τα χρυσόψαρα μετά απο αλλαγή νερού είναι

NH4/NH3 0

PH 6.5

KH 4

NO2-N 0,1

NO3 50

στο 225 λτ με τα τροπικά χωρίς αλλαγή νερού είναι

NH4/NH3 0

PH 7

KH 5

NO2-N 0,1

NO3 50

και στο 65λτ με τα τιγράκια χωρίς αλλαγή νερού είναι

NH4/NH3 0

PH 7.5

KH 5

NO2-N 0,1

NO3 50

τι να κάνω με τόσο υψηλά νιτρικά?? το πρώτο ενυδρείο δεν έχει φυτά, το δεύτερο έχει αρκετά, το τρίτο πολύ λίγα.

θα κάνω αμέσως αλλαγή νερού στα άλλα δυο και θα μειώσω την τροφή αλλα στο πρώτο που ήδη έχω κάνει αλλαγή νερού τι να κάνω ?να προσθέσω φυτά? πειτε μου την γνώμη σας τι πρέπει να κάνω ??

Link to comment
Share on other sites

κανε αλλαγες καθε εβδομαδα 20-30% και βδομαδα παρα βδομαδα βαζε και υγρα βακτιριδια.

Link to comment
Share on other sites

και βδομαδα παρα βδομαδα βαζε και υγρα βακτιριδια.

αντε παλι .....για ποιο λογο να βαζει βακτηριδια αγαπητε.....??? για να το ξαναστρωσει....???????????

παρακαλω ας προσεχουμε λιγο τι γραφουμε.......!!!!!

*** αυτο που πρεπει να κανει ειναι σιγουρα μεγαλες και συχνες αλλαγες νερου,και να παει στο πετ σοπ μαζι με το τεστ,και να το τσεκαρουνε μαζι.

επειδη πολλα εχουν δει τα ματια μας ισως να υπαρχει αστοχια υλικου στο τεστ...και να μην συμβαινει κατι τοσο τραγικο...!!!!! :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Να ρωτησω και κατι εγω ο αφελης?????στρωσιμο του ενυδρειου εγινε πριν βαλεις τα ψαρακια?????????

Link to comment
Share on other sites

παιδιά ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις άμεσες απαντήσεις. Κάνω καθε εβδομάδα αλλαγή νερού στα δυο μεγάλα το 30% και στο μικρό το 20%. Οι μετρήσεις μου ήταν πάντα 20 νιτρικά εκτός απο το ενυδρείο με τα χρυσόψαρα που ήταν 40 (δεν είχα φυτά) και ίσως τα τάιζα πολύ όμως έπαθα σοκ σήμερα που έκανα τις μετρήσεις σε ενυδρεία και με αλλαγή νερού και πριν την αλλαγή και μου βγήκε κόκκινο στο 50. Μήπως έχω κάνει λάθος με τα νεα τεστ γιατί πρώτη φορά το χρησιμοποίησα μπορεί. Φοβάμαι να το πάω και σε μαγαζί να το μετρήσουν γιατί εκει χρησιμοποιούν τα stick. Λέω σε 4 μέρες να ξανακάνω αλλαγές νερού και νέες μετρήσεις και ο θεός βοηθός. Προς το παρόν έβαλα φυτά σε όλα και μείωσα λίγο την τροφή αν και ταίζω μόνο μια φορά την ημέρα, έβαλα και nitrivec , esklarin και να δούμε.

Link to comment
Share on other sites

Για ποιο στρωσιμο ενυδρείου μιλάς ? Δεν έχω προλάβει ακόμα να στρώσω το καινούριο που αγόρασα, μιλάω για τα 3 παλιά ενυδρεία. Το καινούριο αύριο θα βάλω λίπασμα, χαλίκι, φυτά τα γνωστά φάρμακα, φίλτρο βιολογικό για μεγαλύτερα λίτρα και μετά απο 10 μέρες θα βάλω χρυσόψαρα για να στρώσει και όταν είναι εντάξει οι μετρήσεις τότε θα τα βγάλω και θα βάλω αυτά που πρέπει.

Link to comment
Share on other sites

δεν σου γραφω ως απολυτος γνωστης αλλα θα σου γραψω οτι με ταισμα 1 φορα στις 2 μερες συχνες αλλαγες και φωτισμο 10 ωρες συνεχεια με φυτα γρηγορης αναπτυξης το ιδιο προβλημα σε εμενα λυθηκε...tropic marin στα τεστ ...ολα τα αλλα για μενα γενικοτητες......φυσικα εγω λεω μονο την αποψη μου οι ειδικοι σιγουρα θα σου δωσουν την σωστη λυση....... :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

π. Φοβάμαι να το πάω και σε μαγαζί να το μετρήσουν γιατί εκει χρησιμοποιούν τα stick. Λέω σε 4 μέρες να ξανακάνω αλλαγές νερού και νέες μετρήσεις και ο θεός βοηθός. Προς το παρόν έβαλα φυτά σε όλα και μείωσα λίγο την τροφή αν και ταίζω μόνο μια φορά την ημέρα, έβαλα και nitrivec , esklarin και να δούμε.

οχι,να μην ντρεπεσαι.θα πας μαζι με το τεστ σου,και θα το μετρησετε μαζι.επισης καλο θα ειναι με το τεστ να μετρησεις και το νερο της βρυσης σου......αν αυτο που σκεφτομαι ειναι αληθινο..μαλλον θα τρομαξεις με αυτη τη μετρηση......

οσο αναφορα τα ζουμια που εριξες..εγω ειμαι κατα,για τον απλουστατο λογο,οτι καταπολεμωντας με διαφορα ζουμια ενα προβλημα....συνηθως ξεκιναμε αλλο.....

η λυση ειναι συχνες αλλαγες νερου,κερατοφυλλο,η αλλα φυτα ταχειας αναπτυξης,λιγο ταισμα...και υπομονη μεχρι να επανελθει.

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ.... :buttrock::thumbup:

Έγινε επεξεργασία - klaz
Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχνάς και μια ακόμη παράμετρο, το νερό της βρύσης πόσο ΝΟ3 έχει; Γενικά το νερό που βάζεις στο ενυδρείο προτού το βάλεις τη ΝΟ3 έχει;

Έγινε επεξεργασία - Χρήστος
Link to comment
Share on other sites

Βαλε μπολικο κερατοφυλο ειναι ρουφηχτρα νιτρικων.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τις προτάσεις που μάλλον είναι και πιθανές λύσεις. Θα τα κάνω όλα και θα μετρήσω και το νερό της βρύσης να δω τι γίνεται (δεν μπορεί εδω και 1 χρόνο να είναι 20 τα νιτρικά και τώρα 50 γιατί θα μου είχαν πεθάνει όλα τα ψάρια).Για το κερατόφυλλο ακουγα αλλά δεν ήξερα ότι τρώει τα νιτρικά, θα το δοκιμάσω.Πάντως με τις μετρήσεις των 5 υγρών τεστ σε 3 ενυδρεία με τόσα μπουκαλάκια πήγα 15 φορές πήγαινε έλα και έφαγα 1 ώρα τουλάχιστον. Μήπως υπάρχει κάτι άλλο που να είναι τα 5 τέστ ή έστω τα 3 τεστ ενσωματωμένα σε ένα γιατί αυτό είναι πολύ κουραστικό όταν μετράς 3-4 ενυδρεία ταυτόχρονα και πολύ χρονοβόρο και με διαφορετικές σταγόνες και δόσεις το καθε ένα. Αν υπάρχουν εκτος απο στικ σε υγρά πείτε μου.

Link to comment
Share on other sites

Πριν κάνεις οτιδήποτε δοκίμασε να μετρήσεις το νερό σου με άλλο τέστ. Αν έχεις κάποιο πετ σοπ κοντά σου που να μπορεί να σε εξυπηρετήσει, πήγαινε λίγο νερό να στο μετρήσει.

Από τη δική μου "πικρή" πείρα, τα τέστ ΝΟ3 της Sera δείχνουν συχνά λάθος αποτελέσματα. Κάνε λοιπόν μια επαλήθευση των μετρήσεων σου, πριν αρχίσεις να ψάχνεις λύσεις στο πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

προς το παρον βρήκα στο σπίτι της tropical σε στικ και οι μετρήσεις είναι

στο 225λτ

nitrate 20

nitrite 0

hardness 17

alkalinity 4

ph 7.2

στο 220λτ

nitrate 20

nitrite 0

hardness 17

alkalinity 4

ph 6.8

έκανα 2 αλλαγές νερού σε 3 μέρες και θα πάω και σε μαγαζι να το μετρήσουν ξανά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...