Jump to content

light or heavy stocking


TIGERTRIGER

Recommended Posts

Αυτονοητα τα χρονια πολλα σε ολους και ολες.

Στο θεμα τωρα... Πως οριζουμε το light or heavy stocking σε ενα ενυδρειο? 

Ποιοι δεικτες μας λενε αν εχουμε ακομη περιθωριο φορτωματος ή αν το εχουμε ηδη ξεπερασει?

 

Link to comment
Share on other sites

Με μετρήσεις φυσικοχημεικών παραγόντων. Τέτοιοι μπορεί να είναι : 

 

- οξυγόνο.  (Σε μεγάλες ιχθυοφορτίσεις πέφτει με αποτέλεσμα τα ψάρια να αναπνέουν ποιο γρήγορα και να ανεβαίνουν πάνω κοιτώντας την επιφάνεια) 

- ΡΗ. (Σε μεγάλες ιχθυοφορτίσεις το ΡΗ λόγο CO2 πέφτει αρκετά σε σχέση με τα φυσιολογικά όρια)

-ΝΟ3/ΡΟ4. (Σε μεγάλες ιχθυοφορτίσεις αυτα τα 2 ανεβαίνουν καθως και περισσότερη τροφή πέφτει στο σύστημά μας αλλά και περισσότερα περιττώματα παράγονται απο τους ογρανισμούς που ζούν μέσα)

-Αλγες.  (Σε μεγάλες ιχθυοφορτίσεις οι άλγες βρίσκουν ευκαιρία λόγο του πλούσιου σε θρεπτικά νερου να αναπτυχθούν)

-ΝΗ3 (Σε τραβηγμένες περιπτώσεις που οι παραγώμενοι ρύποι είναι περισσότεροι απο αυτούς που μπορούν να επεξεργαστούν τα βακτήρια του βιολογικού φίλτρου μας, η ΝΗ3 εμφανίζεται καθώς δεν προλαβαίνει να οξειδωθεί απο το βιολογικό μας φίλτρο σε ΝΟ2/ΝΟ3)

-Μειωμένη ανάπτυξη/ μειωμένη όρεξη. (Σε αυξημένες ιχθυοφορτίσεις ο ρυθμός ανάπτυξης μειώνεται και μερικές φορες συνοδεύεται με απουσία όρεξης φαγητού λόγο υποβάθμισης της ποιότητας του νερού. Αυτό βέβαια απαιτεί χρόνο για να το πάρουμε είδηση)

 

 

Για κοράλλια πιστεύω οτι δεν υπάρχει και ιδιαίτερο θέμα για το πόσο φορτίο θα στοκάρεις σε ενα ενυδρειο, αλλά σαν δείκτες οτι ειναι γεμάτο μπορεί να ειναι : 

 

-Χώρος. (Πλεων τα κοράλλια δεν έχουν επαρκές φωτισμό. Το ένα σκεπάζει το άλλο με την σκιά του με αποτέλεσμα να νεκρώνουν τοπικά στα σκοτεινά σημεία τους ή να ακουμπάνε ανεμώνες με LPS/SPS μεταξύ τους λόγο χώρου να  νεκρώνουν, κυρίως τα SPS)

-KH,Ca,mg. (Οι καταναλώσεις των στοιχείων αυτών θα χτυπάνε κόκκινο σε περιπτώσεις SPS/LPS. )

- Πιθανή μειωμένη ανάπτυξη, (Λόγο απουσίας ιχνοστοιχείων, και θρεπτικών και εφόσον δεν παρέχονται αυτα απο εμάς σε επαρκείς ποσότητες , τα κοράλλια θα έχουν μείωση ανάπτυξης και πιθανόν κάποιά εναν χαλαρό αποχρωματισμό).

 

 

Άλλα δεν μου έρχονται κατα νου.

Έγινε επεξεργασία - submarine1981
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Πολυ επιμορφωτικο, τουλαχιστον για μενα. Το φανταζομουν οτι νιτρικα, φωσφορικα και αλγες ειναι ενδειξη μεγαλου φορτιου αν οι ρουτινες συντηρησης ειναι εντος φυσιολογικων οριων αλλα για οξυγονο, ph και ανορεξια δεν το ειχα σκεφτει. Ευχαριστω submarine

 

Link to comment
Share on other sites

Αυτά που έγραψε ο @submarine1981 έχουν πραγματικό νόημα και δεν βασίζονται σε γενικότητες του στιλ 1 εκ στα 10 λίτρα ή 1 βαττ στο λίτρο και αλλα τέτοια που συνήθως μας αρέσουν !

Αν θα πρόσθετα κάτι θα ηταν και το είδος του ψαριού και το ποσο ρυπογόνο ειναι!

Δηλαδή ενα τανκγ δεν συγκρίνετε με 4-5 clownakia ! Ενα τανκγ θέλει πολυ περισσότερο χώρο και να κινηθεί αλλα θα τραφεί και θα ρυπάνει περισσότερο ακόμα και αν το μήκος του ειναι λιγότερο απο το άθροισμα των κλόουν !

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...