Jump to content

Recommended Posts

Καλησπερα, 

πριν 2 βδομαδες αγορασα χρυσοψαρο και το εβαλα σε γυαλα καθως δεν ηξερα οτι τα ψαρια δεν ζουν στη γυαλα. Εννω το ψαρι μου οταν το αγαρασα ηταν υπερκινητικο μολις το εβαλα στη γυαλα (με νερο βρυσης) καθοταν στον πατο και δεν κολυμπουσε ουτε ετρωγε....μετα απο ερευνα στο internet διαβασα οτι πρεπει να βγαλω το ψαρι απο τη γυαλα και πρεπει ως τοσο να αλλαζω καθημερινα το μισο νερο με χλιαρο νερο στο οποιο εχω ριξει αντιχλωριο απο πριν και να σταματησω να το ταιζω για 2-3 μερες οπως και εκανα.

Μετα απο 1 βδομαδα το ψαρι μου αρχισε να κολυμπαει και να τρωει ομως τωρα παρατηρω οτι τα οι ακαθαρσιες του απο καφε ειναι ασπρες, εχει καιτι μικρα σημεια επανω του. Οπου εχει φουσκωματακια σα σπιρακια και το νερο θολωνει.... Το ενυδρειο εφτασε σημερα μετα απο 2 βδομαδες π εχω αγορασει το ψαρι (33L με φιλτρο π εχει ανθρακα και σφουγγαρι)  μεσα εχει χαλικι που εχω πλυνει καλα και εχω ριξει και αντιχλωριο ετσι ωστε να μετακινησω το ψαρι σε 2-3 μερες. Δεν εχω θερμοστατη ουτε γνωριζω πως να κανω μετρησεις για να δω αν το νερο ειναι οκ.

επισης θελω καποιος αν ζει να μ πει τι μπορει να εχει το ψαρι μου και τι φαρμακο μπορω να αγορασω για να το σωσω... Νιωθω πολυ ασχημα που δεν τα γνωριζα ολα αυτα πριν το αγορασω και δεν θελω να το πεθανω! 

Link to comment
Share on other sites

Κατα αρχην γεια σου και καλως ηρθες στο φορουμ.:welcome:

 

Δευτερον, τα χρυσοψαρα δεν ζουν σε ενυδρεια μικροτερα των 200 λιτρων, μην κοιτας τι κανει η πλειοψηφια. :thumbdown:Ζουν χωρις θερμοστατη, ομως θα χρειαστει να εχεις στρωμενο ενυδρειο. Διαβασε λοιπον,για τον κυκλο του αζωτου και το πως θα στρωσεις το ενυδρειο. Το φιλτρο σου πρεπει να εχει βιολογικο υλικο οπου θα εχεις ολα τα ωφελιμα βακτηρια που θα κρατουν την βιολογια του ενυδρειου σου. Επισης αλλαγες νερου κανεις σε ξεχωριστο κουβα που εχεις μονο για ενυδρειακη χρηση, βαζωντας το νερο αντιχλωριο με εναν μικρο κυκλοφορητη.

Επισης, διαβασε το παρακατω λινκ για να κατατοπηστεις ως αρχαρια σε διαφορα θεματα, τι εξοπλισμο πρεπει να εχεις, κυκλο του αζωτου και στρωσιμο ενυδρειου.

http://www.aquazone.gr/forums/forums/topic/79915-η-πρώτη-επαφή-με-το-ενυδρείο/  

Διαβασε και αλλα θεματα και αρθρα εδω στο φορουμ. Γενικοτερα οσο καλυτερα ψαχτεις τοσο περισσοτερο θα απολαυσεις το χομπυ. Οτι αλλο θες εδω ειμαστε:bigemo_harabe_net-117:

 

 

Έγινε επεξεργασία - Oresths_S
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα Ορεστη και σε ευχαριστω πολυ για το χρονο σου... :sarcasm:.οσο για το στρωσιμο..αν δεν εχω φυτα στο ενυδρειο ειναι απαραιτητο να βαλω το χωμα κατω απο το χαλικι? συο ενυδρειο μου Υτη τη στιγμη εχω βαλει νερο, το χαλικι, αντιχλωριο και εχω ξεκινησει τη λειτουργεια του φιλτρου...αυτο δεν ειναι αρκετο?

το χρυσοψαρο προτεινεις να το χαρισω?δεν θα ζησει σε τοσο μικρο ενυδρειο?? ο κυκλοφορητης νερου σε τι χρησιμευει..ειναι απαραιτητος?? 

το βιολογικο υλικο μηπως εχεις καποιο λινκ η μηπως μπορεις ν μου προτεινεις ποιο χρησιμοποιεις εσυ ωστε να το παραγγελω?

 

 Οσο για το χρυσοψαρο πιστευεις εχει καποια ασθενεια? μπορεις να μου προτεινεις καποιο φαρμακο? :nurse:

Link to comment
Share on other sites

πριν 57 λεπτά, το μέλος Kristy έγραψε:

Καλησπερα Ορεστη και σε ευχαριστω πολυ για το χρονο σου... :sarcasm:.οσο για το στρωσιμο..αν δεν εχω φυτα στο ενυδρειο ειναι απαραιτητο να βαλω το χωμα κατω απο το χαλικι? oxι, ακομα και φυτα να εχεις, υπαρχουν λιγοτερο απαιτητικα που θελουν γενικο λιπασμα η ταμπλετες λιπανσης, αφου φυτευθουν, π.χ. valisneria συο ενυδρειο μου Υτη τη στιγμη εχω βαλει νερο, το χαλικι, αντιχλωριο και εχω ξεκινησει τη λειτουργεια του φιλτρου...αυτο δεν ειναι αρκετο? Πρεπει πρωτα να στρωσεις το ενυδρειο σου, διαβασε στο λινκ που εστειλα τον κυκλο του αζωτου.

το χρυσοψαρο προτεινεις να το χαρισω?δεν θα ζησει σε τοσο μικρο ενυδρειο? Δυσκολα να επιζησει, συν οτι βασανιζεται παρα πολυ ο κυκλοφορητης νερου σε τι χρησιμευει..ειναι απαραιτητος?? Ο κυκλοφορητης ουσιαστικα χρησιμευει στο να κυκλοφορει στον κουβα προετοιμασιας του νερου αλλαγης το νερο με το αντιχλωριο. Επισης, αν πας σε αλλο ψαρι, εκτως οτι θα χρειαστεις θερμοστατη και θερμομετρο, θα πρεπει το νερο που εχεις στον κουβα αλλαγης να εχει ιδια θερμοκρασια με αυτο του ενυδρειου σου, η λιγο δροσεροτερο. Η λοιπον, παιρνεις καλυτερα εναν μικρο 2ο θερμοστατη η  παιρνεις αυτον που εχει το ενυδρειο σου για να ζεστανει το νερο οσο χρειαζεται. Δεν κανεις αλλαγη νερου με αντιχλωριο απευθειας στο ενυδρειο σου.

το βιολογικο υλικο μηπως εχεις καποιο λινκ η μηπως μπορεις ν μου προτεινεις ποιο χρησιμοποιεις εσυ ωστε να το παραγγελω?sera siporax

 

 Οσο για το χρυσοψαρο πιστευεις εχει καποια ασθενεια? μπορεις να μου προτεινεις καποιο φαρμακο? :nurse: συμπληρωσε τη φορμα ασθενειων 

 

Το ενυδρειο πρεπει να στρωσει πριν εισαγεις καποιον οργανισμο. Αυτο το πετυχενεις ειτε ριχνωντας τροφη στο ενυδρειο σου για να παραχθει αμμvνια και να ξεκινησει ο κυκλος του αζωτου ειτε με διαλυμα αμμωνιας, αν και ο πρωτος τροπος ειναι πιο safe. Oσο στρωνει το ενυδρειο καλο ειναι να μετρας τις τιμες με τεστακια, καλυτερα υγρα. Ουσιαστικα, το βιολογικο υλικο που βρισκεται στο φιλτρο κραταει "ζωντανο" ολο το ενυδρειο, καθως εκει αναπτυσοντε τα ωφελιμα βακτηρια που δεσμευουν τους ρυπους του ενυδρειου.

Tεστ αμμωνιας Τεστ για νιτρωδη Τεστ για νιτρικα

 

Επισης, ειναι παρα πολυ σημαντικο να διαβασεις  ΑΥΤΟ που σου εβαλα. Ειναι σημαντικο ωστε να καταλαβεις καποια βασικα πραγματα για το ενυδρειο και τον κυκλο του αζωτου

Ειναι λιγο κουραστικά ολα αυτα, το ξερω, και εγω οταν ξεκινησα μου φαινοταν βουνο:hot:, αλλα πιστεψε με, μετα δεν θα ξεκολλας.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Επισης, δες εδω στο φορουμ στα προφιλ των ψαριων τι σκεφτεσαι να βαλεις, με γνωμονα παντα τα λιτρα που εχεις αλλα και ποια ψαρια ειναι συμβατα μεταξυ τους

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα και καλως ηρθες και απο εμενα!

Η γυαλα δεν κανει για κανενα ψαρακι,και κακως σε μαγαζια προτεινουν αυτη την λυση! Αυτα που προτεινει ο @Oresths_S ειναι ο σωστος δρομος.Ειναι κριμα να τα τυρραναμε τα ψαρακια τις περισσοτερες φορες απο αγνοια.Δες εδω στο φορουμ για μικρα ενυδρεια(στολιδια) που ενα ψαρακι μεσα φτανει και περισσευει που θα το χαιρεσαι.Τωρα για τα υπολοιπα:

1)Υποστρωμα:εαν θες να βαλεις απαιτητικα φυτα που ριζωνουν στο βυθο!Υπαρχουν και φυτα που τρεφοντε απο το διαλυμα του ενυδρειου, αλλα υπαρχουν ευκολα και δυσκολα και εκει!!!! Μην αγχωνεσε,υπαρχουν

2)Ο κυκλος του αζωτου.Δεν μπορεις να τον αποφυγεις αν δεν θελεις να βλεπεις απωλειες στα ψαρακια σου!Οσο πιο συντομα μπορω αν δεν εχεις βακτηρια κυριως στο φιλτρο αλλα και γενικως στο ενυδρειο σου να διασπουν κυριως την αμμωνια θα εχεις θεμα!Αυτο ξεκιναει χωρις ζωντανα με την προσθηκη τροφης στο ενυδρειο!Επισης ξεκινας το φιλτρο με μπολι ειτε με ετοιμα βακτηρια.

3) Φαινοντε λιγο πολυπλοκα στην αρχη αλλα σιγα σιγα ολα γινοντε απλα

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω πολυ και ττους 2! Διαβασα για τον κυκλο του αζωτου και το στησιμο του ενυδρειου. Ειχα ριξει λιγη απο την τροφη του ψαριου μεσα στο ενυδρειο 2 μερες πριν το βαλω μεσα και παραγγειλα online βιολογικο υλικο για το φιλτρο καθως δεν το ειχαν διαθεσιμο στο petshop της περιοχης. Δυστυχως δεν εχει ερθει ακομα και εδω κ 3 μερες εχω το ψαρακι μεσα στο ενυδρειο (εβαλα μεσα και το νερο που ηδη υπηρχε στη γυαλα)

 

τις πρωτες 2 μερες το ψαρι αρχισε επιτελους να κολυμπαει κ επιτελους τρωει ομως σημερα τριτη μερα κ ειναι παλι στον πατο....παρατηρησα οτι το νερο ειναι λιγο θωλο κ ειδικα στην επιφανεια.... Σκευτηκα ισως ειναι απο το φιλτρο και προσωρινα το απομονωσα απο το ενυδρειο...εσεις σαν ποιο εμπειροι τι πιστευετε?? :bigemo_harabe_net-61:

Έγινε επεξεργασία - Kristy
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...