Jump to content

Δυστυχώς αποχωρώ απ το χόμπι


Recommended Posts

Δυστυχώς όπως λέει κι ο τίτλος πρέπει να αποχωρήσω απ το χόμπι. Η γενική κατάσταση της χώρας στην οικονομία δυστυχώς με χτύπησε για τα καλά. Συμπληρώνω πλέον 6 μήνες άνεργος μετά από 30 χρόνια συνεχούς απασχόλησης κι όπως καταλαβαίνετε χόμπι και γενικώς έξοδα δευτερεύουσας σημασίας πρέπει να διακοπούν. Ακόμα και να βρω εργασία ό,τι προτάσεις είχα ήταν οικονομικά πολύ κάτω απ ό,τι έπαιρνα στην τελευταία μου απασχόληση και έτσι όπως πάει η κατάσταση θα πρέπει να δεχτώ μία απ αυτές αν ακόμα υπάρχει ζήτηση γιατί όπως λέει κι η παροιμία "απ το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα". Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να κοιτάξω να κάνω περικοπές πλέον και σε πιο σοβαρά πράγματα, ήδη σταμάτησα το ποδόσφαιρο του πιτσιρικά που με βενζίνες, συνδρομές και τα λοιπά μου στοίχιζε πάνω από 100 ευρώ μηνιαίως, το ενοίκιο πέτυχα πιστεύω μία μείωση 50 ευρώ, έκατσα όμως και υπολόγισα το κόστος του ενυδρείου και κυριολεκτικά βγήκα απ τα ρούχα μου. Τον τελευταίο καιρό έχω ασχοληθεί με μέτρηση της κατανάλωσης ρεύματος κι έπαθα ομολογώ μία συγκοπή. Εχουμε και λέμε, με μηχάνημα δοκιμασμένο και πιστοποιημένο φυσικά για την αξιοπιστία του αποτελέσματος, μέτρησα το χειμώνα 4 κιλοβατώρες ρεύμα ημερησίως και 2 το καλοκαίρι οπότε μιλάμε για ένα μέσο όρο 3 κιλοβατώρες ημερησίως, αυτό μεταφράζεται το χειμώνα 120 κιλοβατώρες το μήνα, 480 περίπου κιλοβατώρες το 4μηνο κι απορούσα γιατί συνέχεια ξεπερνούσα τις 1500 που κάτω απ αυτές θα είχα 40% έκπτωση απ το κοινωνικό τιμολόγιο; Πέραν αυτής της έκπτωσης και μόνο τις κιλοβατώρες να υπολογίσω μου στοιχίζει σε ρεύμα το ενυδρείο 20 ευρώ το μήνα, δηλαδή 80 ευρώ στο 4μηνο! Κι έχω και το 40λιτρο με το μονομάχο που δεν μπήκα στη διαδικασία να το μετρήσω, κι έχω και τη γεννήστρα να δουλεύει, μιλάμε συνολικό 4μηνιαίο κόστος στο λογαριασμό του ρεύματος πάνω από 100 ευρώ σε μία εποχή που κοιτάζω να κόψω ό,τι μπορώ. Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι έκοψα τη δραστηριότητα του παιδιού μου κι απ την άλλη να μου τρώει τα λεφτά ένα χόμπι. Η απόφαση πάρθηκε κι είναι οριστική κι αμετάκλητη, θα προσπαθήσω να κρατήσω επικοινωνία εδώ χωρίς όμως να υποσχεθώ πολλά πράγματα, ένα τεράστιο ευχαριστώ στο @Husky_Jim για τη βοήθειά του τον τελευταίο καιρό, άλλο ένα τεράστιο ευχαριστώ για όλους όσους με βοήθησαν, μου μένει ότι γνώρισα κι έκανα φίλους σπάνια παιδιά και χαρακτήρες, όσους τους στεναχώρησα και ξέρουν αυτοί ποιοι είναι ζητάω μια τεράστια κι ειλικρινή συγγνώμη. Αυτά έχει η ζωή και δυστυχώς καλώς ή κακώς θα πρέπει να προσαρμοστώ σε νέα δεδομένα, σε βάθος χρόνου θα μπουν κι οι αγγελίες με την πώληση όλου του εξοπλισμού. Ευχαριστώ και πάλι και ζητώ συγγνώμη για το κατεβατό, τυχόν προσπάθειες να μου αλλάξετε γνώμη δεν θα πιάσουν τόπο, συγγνώμη παιδιά αλλά είναι θέμα επιβίωσης οπότε θα παρακαλούσα μην το κάνετε. Καλή συνέχεια σε όλους, υγεία πάνω απ όλα να χαίρεστε τα ενυδρεία σας και τα ζωντανά σας. 

Ευχαριστώ. 

 

Έγινε επεξεργασία - Ρομποτής Κωνσταντίνος
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 59
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Κώστα δέν νομίζω ότι κάποιος μπορεί να πεί κάτι πάνω στο πόστ σου...

Κουράγιο, υπομονή, και ότι θές μή διστάσεις να το ζητήσεις...εντός και εκτός του χόμπι.... :(

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Κώστα ειλικρινά λυπάμαι , αλλα σε καταλαβαίνω , σου ευχομαι ολοψυχα να πανε ολα καλα και καποια στιγμή να σε έχουμε ξανά κοντά μας ενεργό !!!!!

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Κωνσταντινε δεν ετυχε να σε γνωρισω αλλα το post που ανεβασες με προβληματισε, με λυπησε και με συγκινησε παρα πολυ. Εχω περασει και εγω τη στερηση αγαπημενου μου χομπυ παλιοτερα για οικονομικους λογους και σε καταλαβαινω απολυτα. Πρωτα απο ολα ομως ερχεται η οικογενεια και νομιζω οτι εκανες μια πολυ ωριμη επιλογη. Σου ευχομαι να πανε ολα καλυτερα και να ξαναγυρισεις ενεργα, γιατι νομιζω οτι δεν πρεπει στιγμη να αφησεις το forum, οχι μονο γιατι θα σου κανει καλο, αλλα επειδη εχω δει αρκετα post που εχεις κανει παλαιοτερα φαινεται οτι εχεις πολλες γνωσεις και αγαπη και μερακι. Και πρωταρηδες σαν και μενα σε χρειαζομαστε.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Κώστα,

Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά και ότι χρειαστείς...ξέρεις!!!  Γρήγορα να ξεπεράσεις αυτή την οικονομική δυσκολία και να επιστρέψεις στο χόμπι!!!

Ούτως ή άλλως θα τα λέμε!

 

 

Υ.Γ.:Σε σχέση με αυτά που αναφέρεις για την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος να προσθέσω ότι όσο αυξάνονται οι KWh που καταναλώνουμε στο τετράμηνο δεν αυξάνεται μόνο η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά αυξάνεται και η τιμή των ρυθμιζόμενων χρεώσεων κλιμακωτά, κάτι το οποίο πιστεύω πολλοί μπορεί να μην το έχουν παρατηρήσει.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Κάποιος αποχωρεί από το χόμπι γιατί πλέον δεν τον ενδιαφέρει. Εσύ δεν αποχωρείς λόγο έλλειψη ενδιαφέροντος αλλά λόγο ανωτέρας βίας, οπότε προσωπικά το εκλαμβάνω ως αναστολή και όχι αποχώρηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποχωρίσεις και από το φόρουμ, τη μικρή η τη μεγάλη εμπειρία που απόκτησες μπορείς να την μεταλαμπαδεύσεις και σε άλλους. Εξάλλου μπορεί να μαθαίνεις νέα πράγματα πάνω στο χόμπι και να έρθει κάποια στιγμή και να στίσεις ένα ποιο ανέξοδο και μικρό ενυδρείο ποτέ μην λες ποτέ. Σου το λέω εγώ που έμεινα άνεργος επί 4 χρόνια μπορώ να σε καταλάβω απόλυτα, και εγώ είχα πολλά ενυδρεία και ένα ένα τα έδιωχνα και κατάντησα να έχω ένα μόνο ενυδρείο φτιαγμένο έτσι ώστε να μην έχει πολλά έξοδα. Μην σβήνεις της ελπίδες και τα όνειρα από την ζωή σου γιατί θα σε σβήσει μετά ή ίδια η ζωή, υπομονή αγάπη και ελπίδα με κράτησαν ζωντανό εμένα.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Φιλέ χαιρετιζω την απόφαση σου, εφ όσον πρόκειται για θέμα επιβίωσης. Καλη συνέχεια σε ότι κάνεις. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κώστα πλέον έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα και στην κατάσταση που είσαι, όχι μόνο εσύ αλλά και όλοι μας, ο καθένας σε διαφορετικό βαθμό, είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις. Κοίτα να βρεις δουλειά και να σταθείς πάλι γερά στα πόδια σου και το χόμπι εδώ θα είναι.

  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου σωστή και απολύτως σεβαστή η απόφασή σου αφού πάντα προέχει η οικογένεια.

Όσον αφορά το χόμπυ θα συμφωνήσω με τον Χρήστο πιο πάνω ότι πρόκειται για αναστολή και όχι εγκατάλειψη. Αφού το θες και το αγαπάς σίγουρα θα ξαναγίνει.

Σου εύχομαι καλή τύχη από δω και πέρα και μην στενοχωριέσαι για το χόμπυ. Κάποια στιγμή θα επανέλθεις. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κώστα καλή δύναμη στον αγώνα της ζωής και πιστεύω κι εγώ ότι μιλάμε για διάλειμμα. Να μη χαθείς απ' την παρέα και εδώ είμαστε όπου μπορούμε να βοηθήσουμε.:thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Σεβαστή κ πολύ ανθρώπινη και λογική η απόφαση σου.Δεν είσαι ο μόνος που την πήρε ,ξέρω και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Δυστυχώς η εποχή είναι πολύ δύσκολη και κατηφορική. ...

Η οικογένεια προέχει, το φόρουμ και η παρέα θα υπάρχει πάντα κ χωρίς τα ενυδρεία. Δεν αποχωρεις, διακοπτεις, ίσως επιστρέψεις. Αν δεν έχεις άμεσα ανάγκη τα χρήματα, κατά την ταπεινή μου γνώμη, μην πουλήσεις τα πράγματα, τουλαχιστον όχι όλα, γιατί θα τα δώσεις σχεδόν τζάμπα κ αν ποτέ θελήσεις να επιστρέψεις θα είναι ακόμη πιο δύσκολο. 

Εσύ γνωρίζεις βέβαια και θα πράξεις το σωστό. Καλή δύναμη, τύχη κ υγεία :)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Κωστα καλη δυναμη και ευχομαι να σταθεις και παλι στα ποδια σου γρηγορα και να ξεπερασεις τις οππιες δυσκολιες.

 

Ειναι απολυτα κατανοητοι και σεβαστοι οι λογοι διακοπης των ενυδρειων αλλα αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να αποχωρησεις και απο την παρεα μας.Δυστυχως δεν εχουμε γνωριστει ακομα απο κοντα αλλα θα ηθελα πολυ αν τυχει καποια φορα να γνωριστουμε.Καλο κουραγιο,βαλε προτεραιοτητες αλλα κρατα και την φλογα της επιθυμιας γιατι αυτα τα απλα πραγματα μερικες φορες μας δινουν δυναμη και κουραγιο να καθαρισει το μυαλο μας και να σκεφτουμε.Η παρακολουθηση στα φορουμ και μονο θα σε βοηθαει πιστευω να ξεχνιεσαι καποιες στιγμες και ας μην εχεις γυαλα βρεγμενη την δεδομενη στιγμη.

 

Καλη δυναμη,και να τα λεμε!

Τα ενυδρεια δεν εχουν καμια σημασια.Το σημαντικο ειναι να εχουμε ανθρωπους να επικοινωνουμε.Το εχουμε αναγκη ολοι.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Το εμαθα ξοφαλτσα (περνοντας τηλ για να κουτσομπολεψουμε) οποτε δεν θα γραψω πολλα...

Φιλαρακι..

Εχεις την αγαπη μου και την εκτιμηση μου και οσο μπορω δεν θα σε αφησω να εγκαταλειψεις τελειως το χομπι και ας μην κρατας ενυδρειο...

Μου το ειπες και συ αλλωστε εεεε;;;

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

πριν 1 λεπτό, το μέλος stathis spithas έγραψε:

Το εμαθα ξοφαλτσα (περνοντας τηλ για να κουτσομπολεψουμε) οποτε δεν θα γραψω πολλα...

Φιλαρακι..

Εχεις την αγαπη μου και την εκτιμηση μου και οσο μπορω δεν θα σε αφησω να εγκαταλειψεις τελειως το χομπι και ας μην κρατας ενυδρειο...

Μου το ειπες και συ αλλωστε εεεε;;;

 

Στάθη εσύ το έμαθες όπως είπες από πρώτο χέρι και στο είπα, θα σταματήσω και τη μονομαχιέρα, ακόμα και 5 ευρώ το μήνα να μου κοστίζει στην παρούσα φάση εμένα μου λείπουν, εδώ δεν ανάβω θέρμανση στην κρεββατοκάμαρα για οικονομία και θα συντηρώ 60λιτρο; Απλά ΔΕΝ. 

Σας ευχαριστώ όλους για την κατανόηση και συμπαράσταση, εννοείται δεν θα αποχωρήσω απ το φόρουμ μιας και μιλάμε και ξεχνιέμαι λίγο, όσο μπορεί κι όποιος μπορεί και βολεύεται να με παίρνει μαζί του θα έρχομαι και στις συναντήσεις, εντάξει ρε παιδιά δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου, μια αλλαγή ρότας στη ζωή μας είναι κι αυτή, θα την παλέψουμε κι ό,τι βγει. 

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Ετσι ακριβως!!! Αλλαγη ροτας η οποια μπορει να μας φερει και καλυτερα. Αλλωστε....  δεν λενε καθε εμποδιο για καλο?

Link to comment
Share on other sites

Κωστα να σου ευχηθω και εγω με τη σειρα μου καλη δυναμη κ με το καλο να βρεις μια καλη δουλεια. Ολα τα αλλα επονται. Οπως ειπες "δεν ηρθε κ το τελος του κοσμου"

Ετσι κ αλλιως το ενυδρειο-μικροβιο δε "σκοτωνεται" ευκολα. ;)

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ φίλε Κώστα , δεν σε γνωρίζω προσωπικά αλλά το μήνυμα σου με άγγιξε πραγματικά σαν άνθρωπο.

Με αυτά που έγραψες και με κάποια πράγματα δικά μου που είχα από εχθες στο μυαλό μου με έβαλες σε βαθειά κατάθλιψη για το τι κάνουμε επιτέλους όλοι οι Έλληνες σαν λαός .

Καθόμαστε στους καναπέδες μας και δεν αντιδρούμε σε τίποτα.

Ελπίζω τα πράγματα να καλυτερέψουν  για σένα προσωπικά  αλλά και για όλους εμας ( γιατί όλοι μας  είμαστε ένα αποτύπωμα της κοινωνίας και του τι συμβαίνει στην Ελλάδα μας).

Τέλος θα έλεγα στους moderator  να φτιάξουν ένα νέο thread  οπού θα μπορεί όποιος γνωρίζει ότι στην δουλειά του ψάχνουν άτομα για εργασία να βάζει μια σχετική καταχώριση .

Έγινε επεξεργασία - dankannn
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει στις αγγελιες κατηγορια ξεχωριστη που αφορα προσφορα και ζητηση εργασιας.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

1 minute ago, argy1 said:

Υπαρχει στις αγγελιες κατηγορια ξεχωριστη που αφορα προσφορα και ζητηση εργασιας.

sorry δεν το ειχα δει.

Link to comment
Share on other sites

πριν 1 ώρα, το μέλος DIMITRIOS έγραψε:

Σεβαστή κ πολύ ανθρώπινη και λογική η απόφαση σου.Δεν είσαι ο μόνος που την πήρε ,ξέρω και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Δυστυχώς η εποχή είναι πολύ δύσκολη και κατηφορική. ...

Η οικογένεια προέχει, το φόρουμ και η παρέα θα υπάρχει πάντα κ χωρίς τα ενυδρεία. Δεν αποχωρεις, διακοπτεις, ίσως επιστρέψεις. Αν δεν έχεις άμεσα ανάγκη τα χρήματα, κατά την ταπεινή μου γνώμη, μην πουλήσεις τα πράγματα, τουλαχιστον όχι όλα, γιατί θα τα δώσεις σχεδόν τζάμπα κ αν ποτέ θελήσεις να επιστρέψεις θα είναι ακόμη πιο δύσκολο. 

Εσύ γνωρίζεις βέβαια και θα πράξεις το σωστό. Καλή δύναμη, τύχη κ υγεία :)

 

Δυστυχώς έχω ανάγκη και τα χρήματα, εξάλλου το μόνο θετικό είναι ότι σχεδόν όλος ο εξοπλισμός πλην του ενυδρείου που το έφτιαξα μόνος μου, αγοράστηκε δεύτερο χέρι οπότε η χασούρα θα είναι μηδαμινή, ίσως να χάσω λίγα από το διοξείδιο και την όσμωση που τα πήρα καινούρια αλλά οκ στο παιχνίδι είναι κι αυτό, ό,τι πάρω αλλά παζάρια δεν θα δεχτώ, μπορεί να έχω ανάγκη αλλά δεν θα ξεπουλήσω. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Εύχομαι να πάνε όλα καλά, μόνο αυτό, υγεία πάνω απ'όλα και υπομονή μέχρι να στρώσουν κάπως τα πράγματα ;) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Φιλε αν κι δεν σε ξερω, στεναχωριέμαι που αναγκάζεσε να τα αφήσεις στην άκρη λόγο οικονομικών, 

Ευχομαι μεσα απο την καρδια μου ,να τα ξεπερασεις ολα μια μερα κι να παρεις τα διπλα λιτρα...!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 Κώστα δεν πειράζει πρώτα να κοιτάξουμε την οικογένειά να είσαι καλά και εύχομαι κάποια στιγμή να Ξαναρχίσεις το  Χόμπι σου  Και εγώ στη θέση σου το ίδιο θα έκανα

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κωστα σου ευχομαι τα καλυτερα,κουραγιο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κωστη κατανοητη και σεβαστη η επιθυμια σου για διαλειμμα απο το χομπι!!

Ηταν και θα ειναι χαρα μας να συνεχισεις να βρισκεσαι αναμεσα μας και φυσικα να τακτοποιηθεις και παλι επαγγελματικα!!

Οσο για το μεροκαματο...αυτα που παιρναμε αποκλειεται να τα ξαναδουμε!!!Μην ξεχνας οτι και εγω αναγκαστηκα μεχρι και επαγγελμα να αλλαξω για να σταθω ορθιος ....

Καλη επιτυχια λοιπον σε οτι και να κανεις ...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...