Jump to content

Ψαροσύνθεση


Recommended Posts

Καλησπέρα σας, Μετά από μάχη 1 εβδομάδας το gabby μου έχασε τη μάχη με τη ζωή και άφησε τεράστιο κενό που κάπως πρέπει να αναπληρωθεί.

Το ενυδρείο μου είναι μικρό 60 λίτρων και έχει 1 μονομάχο 2 corydoras, 2 neon και 1 gabby. Τα ψαράκια είναι λίγα και θέλω να συμπληρώσω με 2 ακόμα μικρά ψάρια. Δε θέλω gabby γιατί δε μου αρέσουν (όχι σα ψάρια αλλά σα χαρακτήρες ψαριών ) το θέμα είναι ότι δε ξέρω τι να διαλέξω πλέον.

Καμια ιδέα για το τι επιλογές υπάρχουν  ?

Link to comment
Share on other sites

Μετεφερα το θεμα στο γενικα γιατι το ανοιξες καταλαθος στην βιβλιογραφια.

 

Επιλογες εχεις παρα πολλες αλλα θα πρεπει να φτιαξεις αρκετα την ψαροσυνθεση κατα την γνωμη μου ωστε να γινει σωστο.Δεν αρκει δηλαδη απλα να προσθεσεις ψαρια.

Link to comment
Share on other sites

Πίστευα τόσο καιρό πως ήταν σώστή. τί εννοείς ?  αυτή μου προτάθηκε από άτομο του forum πριν ξεκινήσω αλλά αντι για gabby είχε 2 ξιφοφόρους και ένας γλύφτης .

Link to comment
Share on other sites

Απλως καποια ψαρια για να τα ευχαριστηθουμε καλο ειναι να τα εχουμε οπως προτεινεται.

Ο μονομαχος θα ελεγα πως ειναι καλυτερα μονος τους σε ενα ενυδρειο,ισως και μικροτερο. (Καποιοι θα πουνε οχι κατω απο 60 λιτρα ας μην υπερβαλουμε..)

Τα νεον θα τα διαλεγα σαν κοπαδι 10+ ατομα σε ενα ενυδρειο με μηκος ωστε να τα βλεπω να κοπαδιαζουν και να βολταρουν μαζι.

Τα κορυντορας επισης πανε σε κοπαδακι και οχι σε ζευγαρι.

 

Οποτε με βαση αυτα,θα ελεγα οτι εχεις τις εξης επιλογες:

1.Κρατας τον μονομαχο (το θεωρω υπερβολη σε 60 λιτρα εκτος και αν σου αρεσουν τα φυτα οποτε ασχολεισαι με αυτα και προσθετεις κανενα σαλιγκαρι)

2.Μεγαλωνεις την ομαδα των νεον και τον κορυ και διωχνεις τον μονομαχο και το γκαπι που περισσευει.

3.Κρατας το guppy συμπληρωνοντας και αλλα ατομα του ειδους και φυσικα διωχνεις ολα τα υπολοιπα.

4.Κοιτας για μια εντελως διαφορετικη ψαροσυνθεση διωχνωντας ολα τα ψαρια που εχεις αυτη την στιγμη.

 

Βεβαια το να συνεχισεις να εχεις ψαρια απο διαφορετικες ηπειρους που κινουνται σε διαφορετικα στρωματα δεν στο απαγορευει κανεις,απλως θεωρω πως δεν ευχαριστιεσαι στο 100% την συμπεριφορα τους και οτι εχουν να προσφερουν σε εναν χομπιστα.

Για τις παραμετρους δεν χρειαζεται να συζητησουμε απο την στιγμη που δεν επεξεργαζεσαι το νερο,αρκει η θερμοκρασια να ειναι σε ανεκτα πλαισια για ολους τους κατοικους.Ιδανικο δεν ειναι αυτο,αλλα γινεται.

 

Δεν ξερω ποιος σου προτεινε να βαλεις εναν μονομαχο,δυο νεον,δυο κορυ και δυο guppy αλλα ειναι λαθος.Μαλλον πιο σωστα,δεν ειναι το ιδανικο.

Φιλικα ;)

Έγινε επεξεργασία - argy1
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Η πολυ απλά να πάρω ένα μεγαλύτερο ενυδρείο και να τα έχω όλα και σε ποσότητα...σωστά? :)

Link to comment
Share on other sites

πριν 4 λεπτά, το μέλος Kon_marma έγραψε:

Η πολυ απλά να πάρω ένα μεγαλύτερο ενυδρείο και να τα έχω όλα και σε ποσότητα...σωστά? :)

Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα.. :)

Ο μονομαχος για παραδειγμα χρειαζεται χαμηλο υψος νερου ωστε να ανεβαινει ευκολα στην επιφανεια να περνει αερα.Επισης τα μικρα πλευρικα του πτερυγια δεν του επιτρεπουν να κολυμπα σε ενυδρειο με δυνατη ροη.Απο την αλλη τα τετρα και τα κορυ θελουν πιο δυνατη ροη,επισης χρειαζονται λιγο πιο μαλακο νερο και η προσθηκη καποιου ξυλου θα βοηθουσε.Τα guppies θελουν πιο σκληρο νερο και η προσθηκη λιγης ποσοτητας αλατιου θα τους αρεσε,σε αντιθεση με ολα τα υπολοιπα που δεν θελουν το αλατι.Διαφορετικες αναγκες επισης εχουν και στην θερμοκρασια.κτλ..

Link to comment
Share on other sites

Πριν τα πάρω όλα τα ψαράκια έκατσα και βρήκα τις θερμοκρασίες τους και τα PH και βρήκα τη μέση λύση που ευτυχώς υπήρχε για όλα τα ψάρια. ο Μονομάχος όντος με δυσκόλεψε αρκετά αλλά του έχω φτιάξει και κρυψώνες και μέρος με χαμηλή και καθόλου ροή, ακόμα και υπερυψωμένο μέρος μέσα στο ενυδρείο για να μη κουράζεται. το μόνο που δε του έχω κάνει είναι σκούρο βυθό. Έχεις δίκιο σε αυτά που λές και τα καταλαβαίνω αλλά τα ψάρια δε μπορώ να τα δώσω δυστυχώς.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς ή ευτυχώς , καλό είναι να κρατάμε τις ισορροπίες στο ενυδρείο μας αν θέλουμε να δούμε συμπεριφορές παρόμοιες με αυτές που συναντάμε στην φύση.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...