Jump to content

Βότσαλα


immer

Recommended Posts

Καλημέρα στην όμορφη παρέα,

ήθελα να ρωτήσω την άποψή σας για την αλλαγή του live rock που έχω αυτή τη στιγμή σε ένα FOWLR με βότσαλα από τη θάλασσα. Πλην της φίλτρανσης, αφού θα μεταφερθεί ο βράχος στο sump, μπορεί να δημιουργήσει η σύσταση των βοτσάλων ως πετρώματος κάποια προβλήματα. Γίνεται κατ' εξοχήν χρήση στην Αφρικανικές κιλχίδες και λογικά επηρέαζει την σκληρότητα του νερού, η οποία όμως στη θάλασσα είναι ίδια.

Η σκέψη αφορά μόνο αισθητικούς λόγους. Κάτι σαν το παρακάτω αποτέλεσμα με περισσότερο ύψος σκέφτομαι για να έχουν περισσότερο χώρο ελεύθερο τα ψάρια στο κολύμπι

Αποτέλεσμα εικόνας για african aquarium

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει τύχει να το δοκιμάσω....αλλά αν υπάρχει η βιολογία στο sump με ζωντανούς βράχους που να αντιστοιχούν στα συνολικά λίτρα του ενυδρείου, και φυσικά με την κατάλληλη κυκλοφορία τότε απο θέμα βιολογίας θα είσαι οκ πιστεύω. Φυσικά στο main θα έχεις και αραγωνίτη σωστά?

 

Το μόνο που με ανησυχεί είναι μην έχουν πυρίτιο(silicate)  τα βότσαλα και έχεις θέμα με διατομικές άλγες.  Και επίσης κάτι ακόμη που μπορεί να με ανησυχούσε είναι το ΚΗ. Δεν ξέρω κατα πόσο θα το επηρεάσει.  

 

Αν έχεις την υπομονή να ξεστήσεις πάλι το ενυδρείο, και να το αρχίσεις πάλι απο την αρχή, καθώς και τις πιθανές απώλειες που μπορεί να προκύψουν (μπορεί και καμία) σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, τότε προχώρα το. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...