Jump to content

Τελικα αμα εχεις πολλα στο κεφαλι σου κανεις τρομερα λαθη .


ocean1

Recommended Posts

Πηγα και εγω εχθες που λετε παιδια στο πατρικο μου να ταισω και να παρατηρησω τα ψαρια μου και αν και δεν το συνηθιζω εκλεισα το ενα πολυμπριζο του ενυδρειου που τροφοδοτει το ενα μου φιλτρο , τον κυκλοφορητη και το θερμαντικο στοιχειο για να μην ρουφηξει το φιλτρο τροφη. Ριχνω που λετε τα φυλαρακια και παρατηρω και κανω χαζι τα ψαρακια μου πινωντας τον καφε μου για κανενα 2ωρο. Στην συνεχεια φευγω σαν κυριος και ΞΕΧΝΩ!!! να ξαναδωσω ρευμα στο πολυμπριζο.

Εχθες ειχα κακο υπνο και μαλλον αν και δεν το ειχα συνυδητοποιησει ηξερα την αιτια . Ξυπναω που λετε σημερα και με χτυπησε σαν κεραυνος . Το πολυμπριζο το ανοιξα?

Πηγα που λετε περιμενωντας να τα δω ολα στον πατο και τα αντικρυσα ολα (λιγο νωχελικα βεβαια) να με παρακαλανε για τροφη.

Κοιταω την θερμοκρασια 16 κελσιου ! Αμαν λεω . Ριχω τροφη για να τα μετρησω - παρατηρησω και ευτυχως δεν ειχα καμια απωλεια .

Ο Θεος φαινεται αγαπαει ολα τα παιδια του ακομη και τα πιο απροσεχτα.

Η θερμοκρασια σημερα ολη μερα ανεβαινει πολυ αργα και σταθερα απο μερους μου . Ειμαι πολυ προσεχτικος για να μην τα στρεσαρω.

Τελος καλα ολα καλα, και γεναται ενα μεγαλο ερωτημα : Τελικα αυτου του ειδους τα ψαρια σε τι ευρος θερμοκρασιων μπορουν και ζουνε? Ειχα δει πριν χρονια σε εξωτερικο ενυδρειο αφρικανες στους 18 κελσιου και δεν το πιστευα , ποσο μαλονξ 16 κελσιου.

Αντε και εις αλλα με υγεια ...

Έγινε επεξεργασία - ocean1
Link to comment
Share on other sites

Τέτοιες στραβές έχουν τύχει σε όλους μας λιγο-πολύ. Σκέψου το ως πιλυωρη διακοπή ρεύματος, τι διαφορετικό θα συνέβαινε; 

Τι ψάρια έχεις εκεί; 

Τα υγιή ψάρια δεν θα πάθουν τίποτα, γιατί άλλωστε η πτώση ήταν σταδιακή, όπως επίσης και η άνοδος της. Και ευτυχώς η θερμοκρασία δεν πάτωσε βέβαια.Τα όρια επιβίωσης είναι πολύ σχετικά κ καλό είναι να μην τα δοκιμάσουμε. 

Σε μεγάλες διακοπές, είναι καλό να αδειάζουμε το φίλτρο μας από το νερό που έμεινε στάσιμο, αν μπορούμε. 

Προσωπικά δεν θα τα τάιζα, θα άφηνα να επανέλθει σταδιακά το σύστημα κ θα τάιζα πάλι την επόμενη. 

Μην αγχώνεσαι πάντως :)

Link to comment
Share on other sites

Φιλε Δημητριε οχι απλα ανγωνομαι αλλα με πιανει τρελα  . Θα τους παω κατω ενα UPS που εχω και μου περισευει για παν ενδεχωμενο .

Ειναι μικρο για να συνδεσω και το θερμαντικο στοιχειο αλλα τουλαχιστον τα φιλτρα και τον κυκλοφορητη θα τα τροφοδοτησει και θα μου

κερδισει χρονο . Ασε αυτο με την πολυωρη διακοπη ρευματος μου εχει συμβει καλοκαιρι και αλλαζα νερο συνεχως μεχρι να επανελθει

για να μην μου σκασουν απο την ζεστη. Εχω παθει 3-4 καταστροφες αυτα τα πολλα χρονια που ασχολουμαι και την μια φορα εχασα 40

ψαρια απο υψηλη θερμοκρασια .

Αφρικανες εχω φιλε μου.

Link to comment
Share on other sites

Εγω μετα απο τετοια σκηνικα κανω και μια αλλαγη νερου.

Greetings from the dark side!

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς φίλτρο αντέχουν πολύ περισσότερο από ότι χωρίς θερμαντικό (οπότε το UPS μάλλον δεν θα βοηθούσε και πολύ). Πριν 2 χρόνια κοντά στα Φώτα έκανε μια κακοκαιρία (με αέρα). Το ρεύμα κόπηκε (το κεντρικό καλώδιο της περιοχής). Η ΔΕΗ ήρθε να το συνδέσει & για κάποιο λόγο έκαψε το κεντρικό μου ρολόι. Για 2+ μέρες δεν είχα ρεύμα. Που σημαίνει, ούτε θέρμανση στο σπίτι. Οι βλάβες της ΔΕΗ...είχαν παθει βλαβη και δεν μπορούσες να τις πετύχεις τηλεφωνικώς με τίποτε (μιλάμε για πάνω από 40 κλήσεις την ημέρα). Τελικά έσωσα τα ψάρια φέρνοντας μπαλαντέζα από γειτονικό σπίτι (16 μέτρα!). Είχαν γίνει άσπρα (έχασαν το χρώμα τους) και η θερμοκρασία είχε πέσει κάτω απο 15!

Έγινε επεξεργασία - Kriton
Link to comment
Share on other sites

ο ρε  φιλε εφιαλτης παλι καλα που μπορεσες και τα εσωσες. Ο πατερας μου ειναι συνταξιουχος ηλεκτρολογος και ευτυχως εχει σωσει τα ψαρια μου πολλες φορες σε βλαβες πινακα - καλωδιων κτλ. Για το θερμαντικο στοιχειο εχεις δικιο αλλα οτι μπορεσω να κανω θα το κανω ...

Έγινε επεξεργασία - ocean1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...