Jump to content

Denitrator


zapetros

Recommended Posts

στα καταστηματα βρηκα ενα προιον που ονομαζεται denitrator .Θα ηθελα να ρωτησω αν το χρησιμοποιειται καθως τα υπερ και τα κατα του προιοντος.

Link to comment
Share on other sites

Κάνει απόνιτροποίηση διασπά το ΝΟ3 σε απλό άζωτο και οξυγόνο μέσω αναερόβιων βακτηριδίων. Σπανία χρησιμοποιείτε στα ενυδρεία γλυκού νερού και σε περιπτώσεις που το ΝΟ3 είναι υπερβολικά υψηλό από το δίκτυο. Συντηρείται λίγο δύσκολα πρέπει η ροή του νερού ναι είναι πολύ σιγανή και να υπάρχει μια σχετική σταθερή ποσότητα ΝΟ3 εν ανάγκη πρέπει να το ‘’ταΐζουμε ‘’. Θέλει προσοχή λιγάκι διότι εάν δεν το ρυθμίσουμε σωστά και κατέβει το redox <300 τότε θα αρχίσει να δημιουργείτε σουλφίδιο του υδρογόνου (H2S). Τοξικό για τα ψάρια.

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να επισημάνω, ότι δεν χρησιμοποιείται σπάνια στα ενυδρεία γλυκού νερού. Απλά δεν θεωρείται απαραίτητη συσκευή, αφού ο έλεγχος των νιτρικών αλάτων, μπορεί να γίνει και με άλλους, απλούστερους και οικονομικότερους τρόπους. Όπως για παράδειγμα οι συχνές αλλαγές νερού, ανάλογα με τις απαιτήσεις του συστήματος, και η έντονη παρουσία φυτών. Αυτά πάντα, σύμφωνα με το βιοφορτίο, το σωστό ή όχι τάισμα και φυσικά την εμπειρία του χομπίστα.

Το κυρίως πρόβλημα των συσκευών απονιτροποίησης, είναι ότι απαιτούν σχεδόν καθημερινό "τάισμα", που κάνουν πιο αγχώδη τη ζωή του χομπίστα, ενώ δεν απουσιάζουν και οι συχνές απαιτήσεις για ρυθμίσεις, ιδιαίτερα όσο τα υλικά της συσκευής "γερνούν".

Μία λύση για την αποφυγή του συνεχούς ταΐσματος των αναερόβιων βακτηριδίων, είναι οι βιόσφαιρες "Deniballs", οι οποίες είναι κατασκευασμένες από θρεπτικό υλικό και έτσι, δεν απαιτούν τάισμα. Το βασικό μειονέκτημά τους, είναι το υψηλό κόστος αγοράς και η διάρκεια ζωής τους είναι ανάλογη με το έργο που καλούνται να επιτελέσουν.

Η καλύτερη όμως και οικονομικότερη λύση, είναι οι, σχετικά νέες, συσκευές sulfurdenitrator, οι οποίες είναι οικονομικότερες, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, ελάχιστη συντήρηση, μικρότερο όγκο, εύκολο εφάπαξ σετάρισμα και καλύτερα αποτελέσματα.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω παιδια .Το αναφερω γιατι denitrator ως υλικο φιλτρου ειδα σε ενα ενυδρειο με δισκους .Ετσι μου περασε η ιδεα οτι ισως θα επρεπε να βαλω και εγω στο δικο μου γιατι το ενυδρειο μου παρολο που ειναι πυκνο φυτεμενο παρουσιασε μεγαλες τιμες NO3.Σκεφτηκα λοιπον να βαλω αυτο το υλικο πρωσορινα και οχι μονιμα μεχρι το ενυδρειο να αποκτησει ισοροπια.

Link to comment
Share on other sites

Σκεφτηκα λοιπον να βαλω αυτο το υλικο πρωσορινα και οχι μονιμα μεχρι το ενυδρειο να αποκτησει ισοροπια.

Δεν είναι υλικό είναι συσκευή και θέλει πολύ καιρό μέχρι να ενεργοποιηθεί.

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω ότι υπάρχει υλικό, που χρησιμοποιείται σαν filter media και που μπορεί να τοποθετηθεί στο φίλτρο για να δεσμεύει τα νιτρικά. Αυτό που έχω πρόχειρο στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή είναι το "de nitrate- nitrate remover" της εταιρείας Shechem. Η ποσότητα που πρέπει να χρησιμποιηθεί καθώς και ο χρόνος αντικατάστασής του, καθορίζεται με τους παράγοντες, που ήδη προανέφερα πιο πάνω.

Link to comment
Share on other sites

υτο χρησιμοποιησα για 2 ημερες και το No3 κατεβηκε στο 20 απο 50 που ειχα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...