Jump to content

Απογνωση


Recommended Posts

Γεια σας,

το νεο 390 λιτρα ενυδρειο μου ειναι ετοιμο.Μου εβγαλε την ψυχη βεβαια μετα απο πολλες αγωνιες,ιδρωτα,αγχος αλλα τελικα τα καταφερα.....Εχει ηδη μεσα πετρες μεγαλες με τρυπες και εχει υποδεχτει 4 κιχλιδες και εναν Οσκαρ..Καπου εδω ομως ξεκινουν τα προβληματα...δεν ξερω τι θα κανω με τα ψαρια.Θελω το ενυδρειο μου να εχει κιχλιδες αλλα να ειναι ενα κοινωνικο ενυδρειο,καποτε δηλαδη να μπορω να δω μια γεννα ας πουμε η να αναπτυχθουν κ καποιες κοινωνικες συμπεριφορες...

Το προβλημα ειναι το εξης. Δεν ξερω ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ -- ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ.Ειλικρινα εχω ερθει σε απογνωση..Αν καποιος μου εδινε μια συνθεση η ξερω γω τι να πω αν μου ελεγε ενα site να παραγγειλω και με βοηθουσε σε μια ομορφη συνθεση θα ημουν ευγνωμων.Δε θελω τεραστια ψαρια για να παρει περισσοτερα.Εχω ορεξη και εχω αγανακτησει τοσο πολυ,εχω χαθει βασικα με τα τοσα ψαρια που υπαρχουν,που νιωθω οτι θελω καποιον "σαν νταντα" να μου πει τι να κανω.

Σας κουρασα αλλα θελω να αποφυγω λαθη κ δεν γνωριζω κανεναν ουτε εδω στο forum ουτε αλλο χομπιστα να με κατατοπισει.

Link to comment
Share on other sites

αν βαλεις οσκαρ,καλο θα ειναι να ειναι μονα τους,γιατι και τεραστια γιονονται και επιθετικα....

για δες...

''4.ΛΙΜΝΗ MALAWI

H λίμνη Malawi στις ανατολικές κοιλάδες της Αφρικής φημίζεται για τις πολύχρωμες ενδημικές κιχλίδες της. Η έκταση της φτάνει τα 400 μίλια και το βάθος της τα 700 μέτρα. Στα νερά της ζουν περισσότερα από 600 είδη κιχλίδων και άλλα ψάρια. Η πλειοψηφία όμως των ψαριών που βάζουμε στο ενυδρείο μας προέρχεται από τις βραχώδεις ακτές αυτής της λίμνης και των νησιών που βρίσκονται μέσα της. Οι παράμετροι του νερού διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή και από εποχή σε εποχή. Γενικά όμως το PH είναι 8,2 ή και χαμηλότερο και η ανθρακική και η γενική σκληρότητα είναι κάπως υψηλές. Κατάλληλο για τη φιλοξενία τέτοιων ψαριών θεωρείται ένα μεγάλο ενυδρείο με άμμο που μπορεί κάλλιστα να προέρχεται και από ελληνικές παραλίες(μια και όπως ισχυρίζονται πεπειραμένοι χομπίστες συμβάλλει και στην αύξηση της σκληρότητας του νερού), αρκετές πέτρες και ισχυρή φίλτρανση. Τα περισσότερα από αυτά τα ψάρια ζουν σχεδόν όλη τους τη ζωή μέσα στις πέτρες και κολυμπούν μόνο λίγα μέτρα μακριά τους. Επίσης συνηθίζουν να σκάβουν την άμμο για αναζήτηση τροφής. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο στήσιμο και την επιλογή των βράχων, ώστε και να δίνουν ένα φυσικό αποτέλεσμα, αλλά και να ικανοποιούν την ανάγκη των ψαριών για ανεύρεση ασφαλούς καταφυγίου. Καλό είναι τα διάφορα είδη να κρατούνται σε μορφή χαρεμιού (1 αρσενικός με 3 και πλέον θηλυκιές) και να μην αναμειγνύονται είδη από διαφορετικές λίμνες ή με διαφορετικές διατροφικές συνήθειες. Τέλος τα ψάρια αυτής της κατηγορίας ποικίλουν ως προς την επιθετικότητα τους πχ. τα Melanochromis θεωρούνται τα επιθετικότερα όλων, ενώ τα Labidochromis και τα Iodotropheus είναι τα πιο ήπια και γι αυτό καταλληλότερα και για μικρότερα ενυδρεία. Βρίσκετε ότι το παράκανα με τη Malawi; Βλέπετε οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται εύκολα. Εξ άλλου όλα τα παραπάνω ψάρια επιδεικνύουν μια ιδιαίτερη συμπεριφορά ικανή να προσελκύσει το ενδιαφέρον του ενυδρειόφιλου. Παράλληλα επειδή είναι σχετικά εύκολα και ανθεκτικά ψάρια προσφέρονται για τον αρχάριο. Αφήστε που το στήσιμο ενός τέτοιου ενυδρείου με κατάλληλα επιλεγμένες πέτρες είναι κορυφαίο.....''

***ενα καλο παραδειγμα για σενα...*** Ενα απο τα καταπληκτικα αρθρα που υπαρχουν εδω μεσα...!!!! :hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Οντως απιστευτο αρθρο...

Τον οσκαρ θα τον βγαλω.Απλα φιλε μου εγω προσωπικα με την λεξη malawi δεν βοηθιεμαι.Πηρα μια ιδεα αλλα οπως σου ειπα αν γινεται και βρω ποια ψαρια θελω σε ενα site απο που θα τα παρω?

Επισης ας μου εδινε καποιος μια ενδεικτικη συνθεση.Πανω κατω να ξερω που βρισκομαι.Να παρω μια ιδεα.

Ευχαριστω κ παλι.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε Σταματη εχω εναν firemouth,2 αφρικανες κ μια αμερικανα αγρια σα ζεβρα ειναι.Δεν εχω προβλημα να τα δωσω πισω αν ειναι να ξεκινησω κατι σωστο.

Link to comment
Share on other sites

Στη θέση σου θα έδινα όλα τα ψάρια πίσω ως ένα καινούργιο σωστό ξεκίνημα.

Στη συνέχεια (και υποθέτοντας ότι είναι στρωμένο το ενυδρείο) θα κοίταζα λίγο το θέμα της διακόσμησης με πέτρες και άμμο και ίσως καμιά valisneria για να το φέρω κοντά στο τοπίο της λίμνης.

Στο τμήμα του forum σχετικά με τις κιχλίδες Αφρικής και στη διακόσμηση ενυδρείων θα δεις ιδέες.

Δες αυτό το θέμα

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=9480&st=0

Μετά από ψάρια θα κοίταζα για

1. Labidochromis

2. Pseudotrpheus ACEI

3. iodotropheus sprengerae

τα παραπάνω μπορούν σε ομάδες 4-5 ανα είδος να ζήσουν καλά στο ενυδρείο σου. Μετά όταν θα δείξουν φύλο και συμπεριφορές μπορέις να κάνεις αλλαγές ως προς τον πληθυσμό τους και να πας σύμφωνα με το άρθρο που σου έδωσε ο klaz.

Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις aulonocara μόνο (πάλι malawi) και νά εχεις ένα όμορφο πολυχρωμο μωσαϊκό..Εναλλακτικά μπορείς να πας σε κάτι πιο ζόρικο όπως demasoni με maylandia lombardoi αλλά ετοιμάσου για δύσκολες ίσως καταστάσεις.

Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις melanochromis με pseudotropheus zebra και πάλι για πιο ζόρικες συμπεριφορές.

Αν πάντως θέλεις κάτι πιο ήρεμο θα σου πρότεινα την πρώτη εναλλακτική.

Ό, τι και να κάνεις πρέπει να μελετήσεις και μόνος σου κάποια πράγματα. Δεν έχει νόημα να πελαγώνεις πριν ακόμη ξεκινήσεις. Ο εχθρός του πελαγώματος είναι η μελέτη και μετά ρωτάς και παίρνεις και απαντήσεις σε πιο συγκεκριμένα πράγματα κιόλας.

Φιλικά

Ανδρέας

Έγινε επεξεργασία - Andreas301
Link to comment
Share on other sites

Ανδρεα δε θελω κατι τελειως ηρεμο,θελω λιγο ζορικες οπως λες καταστασεις,να εχει νευρο το ενυδρειο..Στα δικα μου τα λιτρα για ποσα ψαρια μιλαμε περιπου?

Επισης φιλε το προβλημα μου ειναι που θα τα βρω τα ψαρια.Ξερω 4-5 πετ σοπ αλλα δεν εχουν γκαμα.Απο site ισως?Η να παω με καποιον που ξερει?

Κερναω κ καφε χεχε.

Thanks κ παλι.

Link to comment
Share on other sites

Ανδρεα δε θελω κατι τελειως ηρεμο,θελω λιγο ζορικες οπως λες καταστασεις,να εχει νευρο το ενυδρειο..Στα δικα μου τα λιτρα για ποσα ψαρια μιλαμε περιπου?

Επισης φιλε το προβλημα μου ειναι που θα τα βρω τα ψαρια.Ξερω 4-5 πετ σοπ αλλα δεν εχουν γκαμα.Απο site ισως?Η να παω με καποιον που ξερει?

Κερναω κ καφε χεχε.

Thanks κ παλι.

καλησπερα φιλε μου..

θα συμφωνησω με τον Αντρεα..να τοποθετειθω κι εγω..

καταρχην να επισημανω οτι δεν υπαρχουν τελειως ηρεμα mbuna..ο συνδιασμος που σου προτεινε ο Αντρεας ειναι απο τους πιο ευκολους,διοτι τα ειδη αυτα δεν ειναι πολυ επιθετικα..αυτο δεν σημαινει οτι ειναι αρνακια..αυτο δεν υπαρχει!! :hysterical: κινηση και κυνηγι θα υπαρχει παντα..βεβαια με καταλληλο aquascape δεν θα εχεις προβληματα..

δεν ειναι αναγκη να πας στο αλλο ακρο απο αγριοτητα..υπαρχουν και μεσες λυσεις..αρκει να καταληξεις τι θες..οσο πιο αγρια,σε τοσο μεγαλυτερη ετοιμοτητα θα πρεπει να εισαι για τοιχον προβληματα επιθετικοτητας..

σε αρκετα μαγαζια και εδω μεσα υπαρχει μεγαλη ποικιλια..αν θες διευκρινησεις με πμ καλυτερα για να μην χαλασουμε το θεμα..

Link to comment
Share on other sites

Φιλε Γιαννη εχεις πμ

Οποιος μπορει ας δωσει 2-3 εναλλακτικες συνθεσεις με αγρια η ηρεμα κ πληθυσμο για τα λιτρα μου.

Thanks

Link to comment
Share on other sites

Γεια κ χαρα παλι απο μενα.Το ενυδρειο ειναι πληρες πια απο πετρες φιλτρα κτλ..

2 φιλτρα

eheim classic (το μεγαλο)

fluval 205

Παρακατω παραθετω φωτογραφιες με τα ψαρια μου για αναγνωριση.

Εδω ειναι το DIY ενυδρειο μου.Η φωτογραφηση ειναι απο κινητο οποτε καταλαβενετε.Ελπιζω στην προσπαθεια σας..Εχω προσπαθησει να δημιουργησω πολλες κρυψωνες κ ας μην πολυβλεπω τα ψαρια.

dsc00621es4.jpg

dsc00574kd5.jpg

dsc00633hg1.jpg

dsc00548kb9.jpg

dsc00608aq7.jpg

dsc00618fn6.jpg

dsc00629yh7.jpg

dsc00628as7.jpg

dsc00603zw7.jpg

Το αριστερο θελω να μου πειτε...Νομιζω ειναι καποιο απο Tanganika.

Σας ευχαριστω ολους καθως κ τον φιλο ΖΗΣΗ για την πολυτιμη βοηθεια του.

Έγινε επεξεργασία - muertto
Link to comment
Share on other sites

Ναι φιλε,τα malawi τα πηρα μαζεμενα.Απλα αν γινεται ακριβεις ονομασιες των ψαριων να μαθω περισσοτερα γι'αυτα.

Link to comment
Share on other sites

Καποιος χριστιανος να μου αναγνωρισει με τα ονοματα τα ψαρακια μου?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...