Jump to content

Μετακόμιση


Recommended Posts

Το Σάββατο μάλλον θα έρθει το καινούργιο ενυδρείο τελικά δε θα είναι DIY κατασκευή θα είναι σα το juwel rio 300 !θέλω να μάθω πως θα μετακομίσω τα ψαριά. το ενυδρείο που έχω τώρα είναι 120λ. Έχω κ ένα ενυδρείο ακόμα 45-50λ το οποίο έχει μέσα ψαριά τα οποία τα δώσω μαζί με το ενυδρείο των 120λ! λοιπόν λέω να βγάλω από 50λ ενυδρείο όλο το νερό κ να βάλω κ να το γεμίσω με νερό από το ενυδρείο 120λ που θα έρθουν τα ψαριά επίσης να βάλω κ το eheim 2210 το οποίο είναι στο ενυδρείο 120λ!μετα το νερό που τα περισσέψει από το 120λ να το βάλω στο rio 300 μαζί με το eheim 2215 που είναι τώρα στο 120λ ενυδρείο !επίσης το χαλίκι από το 120λ θα μπει όλο στο ριο 300 μαζί με καινούριο όπως κ τα φυτά.

Τα ψαριά που έχω είναι :

2χ δίσκοι

1χ κλόουν

3χ ροδοσμομοι

10χ guppy (1 αρσενικο 2 θυλικα κ 7 μικρα)

1χ angelfish

1χ Emerald catfish

1χ plakostomo

Link to comment
Share on other sites

εφοσον ολα τα φιλτρα και το υποστρωμα και ακομα ενα μεγαλο ποσοστο νερου θα ειναι τα ιδια και θα λειτουργησουν αμεσα στο καινουργιο ενυδρειο

μολις βαλεις το υπολοιπο φρεσκο νερο και πιασει την θερμοκρασια που θα εχεις κανε μια προσαρμογη στα ψαρια και εισαι ετοιμος,δεν χρειαζεται να περιμενεις μερες.

το ενυδρειο σου θα ειναι πανετοιμο απ΄την πρωτη στιγμη.

:hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Το υπόστρωμα θα είναι από το 120λ ενυδρείο αλλά θα πρέπει να προσθέσω κ άλλο γιατί δε θα φτάσει επίσης το ενυδρείο δεν είναι το ριο 300λ αλλά μια απομίμηση κ μου είπε ότι έχει ένα εξωτερικό φίλτρο (το ενυδρείο 300λ είναι νέο) δηλαδή να βάλω τα ψαριά στο 50λ κ μετά από 4 ώρες(η όσες ακόμα χρειαστεί )να τα βάλω στο 300λ ? τα ψαριά από ενυδρείο σε ενυδρείο τα πιάνο με αποχή κ τα ρίχνω με την μια μέσα στο άλλο η με σακούλα όπως όταν τα περνώ από το μαγαζί

Link to comment
Share on other sites

Θα βαλεις τα ψαρια μεσα στο 50αρι με νερο απο το 120λιτρων ενυδρειο.

Θα πρεπει το φιλτρο (το οποιο θα εχεις τοποθετηση στο 300αρι) του 300λιτρα ενυδρειου να το εχεις μπολιασει με το ηδη βιολογικο υλικο απο το 120λιτρα ενυδρειο και να εχεις προσθεσει και Xtra βιολογικο υλικο .Προσθετεις το χαλικι απο το 120 ενυδρειο + το καινουριο χαλικι που θα αγορασεις για να φτασεις τους 6 ποντους υψος. Γεμιζεις με με νερο το υπολοιπο 300 λιτρα ενυδρειο αλλα θα προσεξεις το νερο να το εχεις φτασει στη θερμοκρασια που πρεπει 27-28 βαθμους μιας και αποτι ειδα εχεις δισκους.Τελος περνεις τα ψαρια απο το 50αρι ενυδρειο με αποχη και τα ριχνεις μεσα στο 300αρι ( θα πρεπει 300αρι και 50αρι να εχουν ιδια θερμοκρασια).

Η διαδικασια μπορει να διαρκεσει ~2 ωρες.

Τελος επανεξεταζεις τη συνθεση των ψαριων σου.

Good Luck ... :hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Μπορεις να μου πεις ποσο αγορασες την απομιμηση του RIO;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...