Jump to content

Υπολείμματα σην επιφάνεια του νερού


Recommended Posts

Παίδες καλησπέρα.

Το Σάββατο κάνοντας αλλαγή νερού, έσπρωξα λίγο πιο κάτω απο την επιφάνεια την έξοδο του νερού του φίλτρου (fluval 205) και το έστρεψα προς το τζάμι έτσι ώστε να μειωθεί λίγο η ένταση.

Ήταν αναγκαίο να το βάλω πιο κάτω διότι στην θέση που ήταν, μόλις έστρεψα το στόμιο προς το τζάμι, χυνόταν το νερό απ'έξω.

Παλαιότερα το είχα αρκετά ψηλά (το μισό στόμιο ήταν έξω και άλλο μισό στόμιο μέσα στο νερό). Τώρα το έβαλα με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλείται ανατάραξη του νερού αλλά όχι τόσο πολύ όσο πριν.

Απο όταν το έκανα αυτό, δημιουργήθηκε στην επιφάνεια κάτι σαν υπόλειμμα-κρούστα ψιλή (δεν ξέρω πως να το εξηγήσω).

Π.χ. όταν ρίξουμε αραιό λάδι (π.χ. αντηλιακό) στο νερό δημιουργεί κάτι υπολέιμματα στην επιφάνεια του νερού. (Κάτι σαν κηλίδα).

Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός. (Πιστεύω ότι όσοι το έχετε πάθει θα καταλάβετε σίγουρα τί εννοώ).

Τί μπορεί να είναι το παραπάνω;;; Θα φύγει με τον καιρό ή πρέπει να κάνω κάτι;;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν ξέρω το φίλτρο που αναφέρεις μπορώ να επισυμάνω τα παρακάτω

1. Η σωστή θέση του ακροφύσιου ορίζεται από τον κατασκευαστή του ενυδρείου με σκοπό να διασφαλίζει την σωστή ροή του νερού καθώς και τον αερισμό του μέσω της ανατάραξης της επιφανείας.

2. Η ένταση της ροης ορίζεται από το impeler (αντλία) του κυκλοφορητή. Ίσως για να μειώσεις την ένταση της ροης να χρειαστείς ένα λιγότερο ισχυρό impeler.

3. Την περίεργη κρούστα που αναφέρεις (σαν λάδια) δεν μπορώ να την εξηγήσω. Αν μοιάζει με λάδια όπως αναφέρεις μπορεί να είναι από πιθανή διαρροή του κυκλοφορητή σου (λιπαντικό υγρό) Ιριδίζει?

αν ιριδίζει τότε είναι κάποιο έλαιο.

Ελπίζω να βοήθησα.

Έγινε επεξεργασία - altsam74
Link to comment
Share on other sites

νομιζω οτι το γεγονος οτι ''πειραξες'' την ροη του νερου στην επιφανεια,με το συνδιασμο περισσειας τροφης,η και κακης ποιοτητας τροφης εφερε τη γνωστη λαδιλα στο τανκ σου...

κανε συχνες αλλαγες νερου,φτιαξε την ροη του νερου στην επιφανεια,αλλαξε και παραλληλα μειωσε την τροφη που δινεις,και το προβλημα θα εξαφανισθει γρηγορα...

*TIP.η λαδιλα ευκολα απομακρυνεται με λιγο χαρτι κουζινας το οποιο αφηνεις να ξαπλωσει στην επιφανεια,εκει που ειναι το προβλημα και το απορροφα γρηγορα ...

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω σ'αυτα που λεει ο KLAZ και πρωτα απ'ολα δοκιμασε την ροη των φιλτρων να αναταρασουν την επιφανεια και θα δεις γρηγορα αποτελεσμα εαν οχι συνεχησε με τις συμβουλες τις παραπανω

Link to comment
Share on other sites

Παίδες, θα κάνω τα παραπάνω.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...