Jump to content

Συμβουλή περί φίλτρων και υλικών...


Recommended Posts

Θα ήθελα τις πολύτιμες συμβουλές σας στο τί να κάνω με τα φίλτρα μου.

Έχω ενα Juwel lido 120lt κοινωνικό με ημιάγρια. Χαλίκι 2 πόντους, ξύλα και 2 μεσαία φυτά. Όσο αφορά την φίλτρανση έχω το εσωτερικό του φίλτρο 600lt/h πού είχε από την αρχή με την μόνη διαφορά του οτι έχω αφαιρέσει τον άνθρακα και το ένα απο τα 2 μεγαλα μπλε σφουγγάρια ώστε να προσθέσω 1 λιτρο siporax. Το πρώτο εξωτερικό φίλτρο είναι το JBL Crystal Water 250 700lt/h στο οποίο έχω αφήσει τα υλικά φίλτρανσης της JBL πού είχε από την αρχή. Το δεύτερο εξωτερικό φίλτρο πού έχω είναι το Eheim 2028 1000lt/h στο οποίο αφαίρεσα το Eheim Mech πού είχε στο κάτω μέρος και πρόσθεσα 1 λίτρο siporax.

Κάθε 3 μέρες ρίχνω στο νερό 15ml StressZyme βακτήρια. Κάθε 3 εβδομάδες αλλάζω τον υαλοβάμβακα στο εσωτερικό φίλτρο. Το όλο σύστημα / ενυδρείο λειτουργεί 2 μήνες.

Θα ήθελα να προτείνετε τυχόν αλλαγές ή προσθέσεις που πρέπει να κάνω στα υλικά των φίλτρων γιατί τις τελευταίες μέρες παρατηρώ αρκετά σωματίδια στο νερό.

Link to comment
Share on other sites

ΚΑι τα τρια φιλτρα λειτουργουν στο ιδιο ενυδρείο?

Αν το ενυδρειο σου λειτουργει 2 μηνες, λογικα ειναι στρωμμενο. Για να ειμαστε σιγουροι ομως δωσε μας μετρησεις απο αμμωνια, νιτρωδη και νιτρικά.

Link to comment
Share on other sites

Ναί, και τα 3 φίλτρα λειτουργούν στο ίδιο 120άρι ενυδρείο.

Αυτή τη στιγμή έχω υγρά test μόνο για ph και αμμωνία, αύριο θα αγοράσω τα υπόλοιπα. Η αμμωνία είναι μηδενική (κίτρινο το υγρό στο τέστ της sera NH4 - NH3 ) και το ph είναι 7.0-7.2 επίσης με τέστ της Sera.

Link to comment
Share on other sites

για να εχουμε πληρως αποψη,προσπαθησε να μετρησεις νιτρωδη και νιτρικα,και (κατα δικη μου παντα γνωμη)προτιμησε ιδιαιτερα για τα συγκεκριμενα υγρα τεστ,καποια αλλη μαρκα εκτος σερα,γιατι το τελευταιο διαστημα εχουμε φαινομενα αστοχιας υλικου στην εν λογω εταιρεια....

καλη συνεχεια και θα περιμενουμε τις εξελιξεις.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...