Jump to content

Ασυνήθιστο 2


Recommended Posts

Μιας και ξεκίνησα με πράγματα που μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση λέω να συνεχίσω. Όταν πρωτοέστησα λοιπόν το πρώτο ενυδρείο μου η αλήθεια είναι ότι πειραματιζόμουν λίγο με το το νερό τα νιτρικά τη θερμοκρασία και τα λοιπά. Ένα περίεργο φαινόμενο που παρατήρησα λοιπόν είναι ότι ενώ όταν είχα τον θερμοστάτη στους 26 βαθμούς κελσίου εμφανίζονταν άλγη και μάλιστα μεσα σε 2 εβδομάδες κάλυπτε τα πάντα όταν αύξησα την θερμοκρασία κατά 1 μόλις βαθμό δηλαδή στους 27 η άλγη εξαφανίστικε!!!! Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι κάποια βακτήρια που απομακρύνουν τα νιτρικά ίσως έχουν άριστο ανάπτυξης τους 27 βαθμούς!!! Και μία ερωτησούλα έχω στο ενυδρείο μου και 3 Echinodorus amazonicus μέχρι στιγμής δεν έχω προσθέσει κάποια ταμπλέτα λίπανσης αλλά νομίζω πως είρθε η ώρα καθώς σαν να αρχίζουν να κιτρινίζουν λίγο τι θα μου προτείνατε?

Link to comment
Share on other sites

τα Echinodorus ειναι φυτα που τρεφονται κυριως απο την ριζα...οποτε θα ηταν καλη κινηση οι ταπλετες λιπασματος....το κιτρινισμα φυλλων απο οτι ξερω ειναι ελλειψη σιδηρου

Link to comment
Share on other sites

Φίλε antony τα echinodorus τρέφονταιαπο τη ρίζα, άρα όπως πολύ σωστά λέει ο yiapasdiscus χρειάζςσαι υπόστρωμα ή ταμπλέτες λιπάσματος. Λάβε όμως υπ' οψιν σου οτι είναι φυτό που μπορεί να φτάσει 50+ cm σε ύψος και να αναπτυχθεί ένα μέρος του και έξω από το νερό.

Σε τι ενυδρείο τα έχεις; Στο προφίλ σου αναφέρεις 80 και 60 λτ.. Μήπως κινδυνεύεις να "πνίξουν" τα άλλα φυτά σου;

Link to comment
Share on other sites

Βασικά ξεκίνησα με ένα echinodorus αλλά πολλαπλασιάστικε πολύ γρήγορα και έτσι τώρα έχω τρεις ας πούμε συστάδες στο ενυδρείο των 80L.Βέβαια δεν είναι τόσο μεγάλα όσο αναφέρεις αλλά ούτε και το ήξερα οτι γίνονται τοσο!!! Προς το παρόν δεν μου δημιουργούν κάποιο πρόβλημα, στο μέλλον αν μεγαλώσουν όσο λες θα χρειαστεί μάλλον να βγάλω κάποιο από αυτά. Αλλά επειδή δεν έχω ξαναχρησημοποιήσει μέχρι στιγμής άλλη φορά ταμπλέτες δεν ξέρω και τι να πάρω γι'αυτό ρωτάω. Επίσης υπάρχει καμία περίπτωση να μου δημιουργήσουν οι ταμπλέτες πρόβλημα με την ποιότητα του νερού?

Link to comment
Share on other sites

Επίσης υπάρχει καμία περίπτωση να μου δημιουργήσουν οι ταμπλέτες πρόβλημα με την ποιότητα του νερού?

Όχι δεν δημιουργούν πρόβλημα αν της τοποθετήσεις καλά βαθειά στο υπόστρωμα και της αφήσεις ήσυχες. Πρόβλημα μπορούν να σε δημιουργήσουν κατά το ξεφύτεμα των φυτών και να απελευθερωθεί λίγο μεγαλύτερη ποσότητα θρεπτικών συστατικών και ενδεχομένως να σου δημιουργήσει αυτό λίγη αύξηση της αλγης. Αυτό όμως μπορείς να το αποφύγεις με τον εξής απλό τρόπο. Όποτε σκοπεύεις να μεταφυτέψεις μια μεγάλη ποσότητα φυτών κανόνισε χρονικά να συμπέσει με την αλλαγή του νερού, οπότε πρώτα ξεφυτεβεις και μετά κάνεις αλλαγή νερού .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...