Jump to content

ΑΛΓΗ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ


Recommended Posts

Κυριοι καλησπέρα,

εχω ενα ενυδρειο γλυκού νερου 180 λίτρων με τροπικα ψαρια, στημενο εδω και 5 εβδομάδες. Τη 4 ημερα εβαλα ενα γκοράμι μονο, τη 10η με 15η ημέρα φυτά(με λιπασμα στο υπόστρωμα). Στη συνέχεια μου παρουσιαστηκε καφε αλγη (στα φυτά και στο χαλικι) και λίγο πρασινη (στα τζαμια). Το μονο που εκανα ηταν να αυξησω τη διαρκεια φωτισμου κατα 2 ωρες (συνολικα 14 ώρες), καθαρισα τα τζάμια και αλλαξα τις θέσεις των λαμπών, βαζοντας τις φωτηνοτερες μπροστα. Εχω 25Watt Χ 3 λαμπες (SERA plant, tropical sun,daylight). Την 4η εβδομάδα προσθεσα 1 γλύφτη, 2 αγγελόψαρα, 3 κοκκινομάτιδες και σιδηρο στο νερο. Το νερό τώρα είναι πολύ θολό σε πράσινες αποχρώσεις και διακρίνω πρασινες ινες στα φυλλώματα και στα τζάμια. Επειδη το ενυδρείο μου είναι νέο αποφέυγω να αλλάζω νερο και να καθαριζω το φίτλρο μιας και εχω αμμωνία, νιτρικα και νιτρίδια σε μηδενικές τιμες, προκειμένου να έχω καλή αναπτυξη βακτηριδίων. Παρόλα αυτά προχθες αλλαξα τα 40 λίτρα απο τα 180. σημερα δεν έχω δει διαφορα και σκεφτομαι να μειώσω το φωτισμο, μειώνοντας τη διαρκεια του φωτισμου και απενεργοποιόντας τη μια λάμπα που εκπεμπει φως με λιγο περισσοτερο μπλε απο τις υπόλοιπες.

Θεωρώ οτι οφείλεται στην αυξηση του πληθυσμου στο ενυδρείο σε συνδιασμο του σιδηρου που προσθεσα και των μη προσαρμοσμενων φυτων.

Θα κάνω καλά? Εχω κανει κατι λαθος? Καμια πρόταση?

Τέλος ανησυχω για τη θερμοκρασία, διοτι ενω εχω κλείσει τελείως το θερμοστατη το οικοσύστημα μου παιζει στους 27 - 28 βαθμους κελσιου. Δεν το βλεπει ήλιος και ανησυχώ για το καλοκαιρι. Εχω το καπάκι λιγο ανεβασμενο, ώστε να αποφευγω την υπερθερμανση εξ΄αιτίας της χρησης του φωτισμου, αλλα όχι πολλα πραγματα. Τι κανουμε το καλοκαίρι?

Ευχαριστω για το ενδιαφέρων σας!

Φιλικα,

ΘΑΝΑΣΗΣ

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν είμαι αρχάριος ..... και προσπαθώ να μάθω όσο περισσότερο απο το forum αλλά και απο πειραματισμούς ......

Θα σου πώ ενα συμβάν δικό μου .....

Έχω μικρά γκαπη ( ούτε 0,5cm ) σε πολύ μικρό ενυδρείο . Παρατήρησα ότι στα άρχισε να εμφανίζεται καφέ άλγοι στα τοιχώματα .... ( τα τέστ νερού ήταν σωστά . )

Δοκιμαστικά έβαλα λίγο κερατοφυλο για να ανταγωνιστεί την άλγοι . Παρατήρησα οτι ή καφέ άλγη άρχισε να μειώνεται ..... τυχαίο γεγονός , εύστοχη κίνηση δεν ξέρω ακόμα το παρατηρώ ........

Τώρα οι πιο έμπειροι στο φορουμ άς σχολιάσουν .....

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

1)Μειωσε τον φωτισμο στις οχτω ωρες.

2)Σταματα να βαζεις λιπασμα.

3)Μην ριχνεις σιδηρο χωρις να εχεις κανει μετρησεις.

Καλη επιτυχια.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, ευχαριστω και τους τρεις σας για το ενδιαφερον σας.

STAV, συμφωνω απόλυτα μαζί σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...