Jump to content

Γέμιση για το φίλτρο Eheim 2213(εξωτερικό)


Recommended Posts

Γεια σας, κατέληξα σε φίλτρο(eheim 2213) για τα μέλλοντα ψάρια μου αλλά οι πετσοπάδες με μπέρδεψαν.Kατά την έρευνα αγοράς άκουσα πολλά και κατέληξα σε δύο προτάσεις για υλικά στο φίλτρο:

1) Nα βάλω ένα υλικό biomech της eheim (http://eheim.de/eheim/inhalte/index.jsp?key=neuigkeiten_32095_ehen) και να ρίξω βακτήρια (δεν τα είδα αλλά απ'ότι κατάλαβα υγρής μορφής).

2) Να βάλω υαλοβάμβακα, "μακαρόνι", κυλινδρικές αποικίες βακτηρίων κλπ... τη συνταγή δηλαδή που έχω διαβάσει εδώ μέσα σε πολλά ποστ.

Κάποιο κατάστημα μου πρότεινε και πέρα από αυτά τα υλικά να βάλω σε διχτάκι και ηφαιστειακή πέτρα για να μεγαλώσουν και να γίνουν γρήγορα τρανά τα ψαράκια. Παίζει να κάνει καλό κάτι τέτοιο? (Αν πείτε ναι εξηγήστε μου και πως ακριβώς λειτουργεί το σύστημα της ηφαιστειακής πέτρας στην βιολογία των τέκνων μου...γιατί δε μου φαίνεται και πολύ νορμάλ... :buttrock: )

Πληκτρολογήστε το 1 αν προτιμάτε την πρώτη γέμιση ή το 2 για την δεύτερη! :bowdown:

Ανυπομονώ να ακούσω γνώμες για να το ξεκινήσω επιτέλους το όνειρο!(το ενυδρείο είναι 120 λίτρα και θα στεγάσει αμερικανικές κιχλίδες)

Έγινε επεξεργασία - Τσιπούρα
Link to comment
Share on other sites

"Τσιπούρα' καλησπέρα.

Εφόσον διαθέτεις ένα φίλτρο θα πρέπει αυτό να συνδιάζει τόσο τον μηχανικό καθαρισμό όσο και τον βιολογικό(σημεία κατάλληλα για την δημιουργία αποικιών από βακτηρίδια ωφέλιμα για το ενυδρείο).

Στο κάτω μέρος του φίλτρου σου θα βάλεις τα υλικά για τον μηχανικό καθαρισμό όπως π.χ μακαρόνι και σφουγγάρι και από πάνω θα βάλεις τα βιολογικά υλικά όπως βιόμπαλες,substrat pro και siporax.

Πάνω πάνω μπορείς να βάλεις και ένα στρώμα υαλοβάμβακα.

Όντως, τα βακτήρια είναι σε υγρή μορφή.Προτίμησε το BACTO ZYME αλλά όταν το ανοίξεις διατηρείται στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία και καλώς όρισες.

:bowdown::buttrock::buttrock:

Link to comment
Share on other sites

Η eheim εχει ειδικο media-set για το 2213 που περιεχει ολα οσα προτεινει η ιδια η εταιρια.

Προσωπικα το θεωρω την καλυτερη λυση.

Η λαβα κατα τη γνωμη μου ειναι ξεπερασμενη. Απλα ειναι πορωδης και μπορουν να εγκατασταθουν τα βακτηρια. Τιποτα το ιδιαιτερο. Απο την αλλη εχω διαβασει και αποψεις (δεν ξερω σωστες ή λαθος) ότι η λαβα με τον καιρο τριβεται και υπαρχει πιθανοτητα να κανει κακο στα ψαρια μιας και το τριμμενο υλικο μπαινει στα βραχια των ψαριων.

Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστώ πάρα πολύ!Δύσκολο εγχείρημα πάντως το ενυδρείο...φαινόταν πολύ πιο απλό από μια γάτα ή έναν σκύλο...Αύριο θα πάω για shopping therapy...φιλτράκι και υλικά... :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Κάποιο κατάστημα μου πρότεινε και πέρα από αυτά τα υλικά να βάλω σε διχτάκι και ηφαιστειακή πέτρα για να μεγαλώσουν και να γίνουν γρήγορα τρανά τα ψαράκια. Παίζει να κάνει καλό κάτι τέτοιο? (Αν πείτε ναι εξηγήστε μου και πως ακριβώς λειτουργεί το σύστημα της ηφαιστειακής πέτρας στην βιολογία των τέκνων μου...γιατί δε μου φαίνεται και πολύ νορμάλ... :bowdown: )

Αυτο εγω δεν το καταλαβα!!!

Link to comment
Share on other sites

η ηφαιστιακη πετρα= κατα πολλους και λαβα,ειναι οντως ενα υλικο το οποιο επειδη συνηθως ειναι ελαφρυ και πορωδης,ειναι καταλληλο για βιολογικο υλικο και μαλιστα αρκετα φτηνο,ιδιαιτερα οταν θελουμε με λιγα χρηματα να καλυψουμε πολυ μεγαλη βιολογικη επιφανεια(πχ να μπει σε καποιο σαμπ...).

για μενα ομως ενα βασικο της μειονεκτημα ειναι το τριμμα το οποιο βγαζει και το οποιο μπορει να δημιουργησει προβληματα στην αναπνοη των ψαριων μας αφου εισχωρει(ειναι λεπτο σαν σκονη) στα βραγχια τους μαζι με το νερο...

εαν τωρα μπορουμε με καποιον τροπο να το προβλεψουμε αυτο και με καποιο τροπο να το φιλτραρουμε,τοτε ναι ειναι ενα πολυ καλο βιολογικο υλικο... :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...