Jump to content

καφε αλγη στα φυτα.


Recommended Posts

εντωπισα στα φυτα μου αυτα τα καφε σημαδια,κ στο τζαμι του ενυδρειου.νωμιζω οτι ειναι καφε αλγη. αν οντοσ ειναι τι πρεπει να καν για να φυγει κτι κανω για να μην εμπανιζεται.το ενυδρειο μου ειναι 120λτ με 3 φυτα κ 4 κιχλιδεσ.

post-7443-1213357266_thumb.jpg

post-7443-1213357286_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Συνηθισμένο να εμφανίζονται άλγες στο ξεκίνημα. Κράτα σωστές τις παραμέτρους του νερού και θα φύγει από μόνη της. Νομίζω βοηθάει να έχεις μερικά φυτά γρήγορης ανάπτυξης.

Link to comment
Share on other sites

αυτα που εχω ειναι μετριασ αναπτυξησ.

απο οσο διαβασα το λαθος μου ειναι οτι εβαλα υποστρομα ,σερα φλορε, σε ολο το πατο κατω απο το χαλικι κ τα φυτα ειναι λιγα κ ετσι ευνοειται η αλγη.εχω κ τισ κιχλιδεσ που σκαβουν ασταματιτα κ ετσι ολο το υποστρομα βγαινει απο πανω.ο υαλοβαμβακασ θελει αλλαγη καθε 3-4 μερα.αλλξα κ φιλτρο(το μηχανακι απο το εσωτερικο),τα 400λ/ωρα ηταν λιγα κ ετσι εβαλα 800λ/ωρα κ το αλλο το εβαλα απλοσ να βοηθαει στην ποη του νερου. καμια συμβουλι αν ξαναεμφανιστει η αλγη?

Link to comment
Share on other sites

περιπλέκονται τα πράγματα. τι το θελες το flor depot? τα θρεπτικά στοιχεία που αιωρούνται στο νερό με το ανακάτεμα του βυθού ευνοούν την άλγη. Και δεν ξέρω αν έχει επιπτώσεις και στην υγεία των ψαριών αυτή η κατάσταση. Μήπως να έβγαζες το υπόστρωμα τελικά?

Link to comment
Share on other sites

το σκεφτηκα αλλα ειναι μεγαλη διαδικασια!κ εχουν αρχισει ηδη να σκαβουν τισ φολιες τουσ!το νερο σηναιχεια παιρνει ενα μουντο χρωμα.δ ξερω τι να κανω

Link to comment
Share on other sites

Εχω και εγω το ιδιο προβλημα μονο που εφω δεν εχω βαλει sera depot.Κανε σινεχια αλλαγες νερου και ετσι πιστευω 8α φυγει.(Εμενα ετσι μειω8εικε αρκετα).

GOOD LUCK!!! :)

Link to comment
Share on other sites

σημερα αποφασισα το ξεστισω κ να το ξαναστισω καθαριζοντασ το υποστρομα.μολισ ομωσ σηκοσα τισ πρωτεσ πετρεσ ειδα τα αυγα τουσ.σαν σπερματοζοαρια ηταν,καφε,μικρα κεφαλια με ουρεσ!! αφισα πισω τισ πετρεσ κ δ πειραξα τιποτα αλλο!τωρα περιμενω να δω ποτε θα εμπανιστουν τα μιτσα!

;):thumbup::(:bigemo_harabe_net-180::rasp::D:angry2::angry2::thumbup::)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...