Jump to content

Πρώτο ενυδρείο


Recommended Posts

Προετοιμαζομαι να στησω το πρώτο μου ενυδρείο και προς το παρόν συλλέγω πληροφορίες. Θα ήθελα να μαθω αν κατα τη διάρκεια του "στρωσίματος" του ενυδρείου πρέπει να βάλλω φυτά ή να περιμένω την εμφάνιση των νιτρικών αλάτων για να τα προσθέσω;

Link to comment
Share on other sites

Καλώς μας ήρθες φίλε! :)

Μιάς και είσαι σχετικά νέος στο σπόρ, η συμβουλή μου είναι να προσθέσεις φυτά αφού το νερό στρωθεί, απλά σιγουρέψου οτι οι υπόλοιπες παράμετροι για τα φυτά που θα βάλεις, επαρκούν (ποιότητα φωτισμού, θρεπτικά στο νερό ή και στο υπόστρωμα...)

Προχώρα με το στρώσιμο, πρόσεχε με τα ψάρια που θα βάλεις και εδώ είμαστε... ;)

Έγινε επεξεργασία - viciouscircle
Link to comment
Share on other sites

Εγω διαφωνω σχετικα με το πως πρεπει να "ξεκιναει" ενα ενυδρειο.

Νομιζω οτι πρεπει πρωτα να αποφασισει τι ψαρια και αλλους οργανισμους θα εχει και μετα να το στησει αναλογα με τις αναγκες τους. :)

Link to comment
Share on other sites

να περιμένω την εμφάνιση των νιτρικών αλάτων για να τα προσθέσω;

Αν σκοπεύεις να το στρώσεις με αμμωνία έχε υπόψη ότι από ένα σημείο και μετά θα έχεις πολύ υψηλές συγκεντρώσεις νιτρικών αλάτων και αυτό απ'ότι βλέπω και στον κατάλογο ασθενειών των φυτών δεν είναι καλό! Από προσωπική εμπειρία μπορώ να σου πω ότι κάποια πλατύφυλλα και περισσότερο ανθεκτικά φυτά όπως οι ανούμπιες, τα microsorum pteropus, hygrophyla corymbosa, ludvigia repens και οι βαλισνέριες δεν θα έχουν πρόβλημα. Επίσης μια χαρά τα πήγε σ'εμένα η java moss και η lileopsis mauritiana. Αντίθετα άλλα φυτά με λεπτό φύλλωμα όπως το micranthemum και η camboba μέσα σε 1-2 μέρες έλιωσαν τελείως :) . Το ίδιο έπαθαν και οι κρυπτοκορίνες, ευτυχώς όμως αυτές επανακάμπτουν σιγά σιγά (βλ. ασθένεια των κρυπτοκορίνων - crypt rot)

Τα φυτά γενικά δεν επιδρούν αρνητικά στο στρώσιμο, αν αυτό σε ανησυχεί. Από την άλλη καλό θα είναι να κάνεις μερικές αλλαγές νερού για χάρη τους, που ίσως σε καθυστερήσουν 2-3 μέρες στο στρώσιμο. Νομίζω ότι δεν είναι κακό να ξεκινήσεις με μερικά εύκολα και ανθεκτικά φυτά, εφόσον βέβαια ταιριάζουν και με τις ανάγκες των μελλοντικών ψαριών σου. Έτσι θα έχεις και τη χαρά να ασχολείσαι με το ενυδρείο σου και να έχει ζωή πριν βάλεις ακόμη τα ψάρια!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...