Jump to content

ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΜΕ ?????


petsta

Recommended Posts

θα ηθελα την βοήθεια σας για τον αν ισχύει ότι μπορώ να στρώσω το νερό του ενυδρείου που ετοιμάζω (200 λίτρα για κιχλίδες) με SERA NITRIVEC.

Σε κάποιο μαγαζί που πήγα , μου είπαν ότι βάζω NITrIVEC , μέσα στις επόμενες 2 ημέρες βάζω τα ψάρια , ταϊζω λίγο -αυτό μου το τόνισαν ιδιαίτερα - και σε λίγες ημέρες μετά (δεν θυμάμαι πόσες ακριβώς) το νερό θα είναι στρωμένο.

Σε ερωτησή μου για στρώσιμο με αμμωνία ή φαγητό μου είπε πως αυτοί οι τρόποι είναι παλιοί...

Επίσης θα ήθελα να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες για στρώσιμο με φαγητό.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Petsta καλησπέρα,

όντως οι οδηγίες του sera nitrivec λένε από το site του ότι μπορείς να βάλεις ψάρια σε 24 ώρες. Παραθέτω και το σχετικό απόσπασμα από το site της sera:

"sera nitrivec

A special mixture of different high quality purification bacteria for aquarium water. sera nitrivec prevents the enrichment of ammonia and nitrite. When using sera nitrivec fish can already be added after 24 hours."

Kατά τη γνώμη μου αυτός ο τρόπος είναι επίφοβος. Όσα βακτήρια και να βάλεις, μέσα σε μία μέρα δεν στρώνεται ένα ενυδρείο. Αυτό που λένε για την τροφή, το λένε για να μην σηκώσει παραπάνω αμμωνία και νιτρώδη το νερό από κατάλοιπα τροφής. Όσο για το ποιοι τρόποι είναι παλιοί, δεν θα το σχολιάσω.... Υπάρχουν κι άλλοι που λένε να στρώνει ένα ενυδρείο με χρυσόψαρα :D

Κατά τη γνώμη μου και μόνο!, εγώ θα έριχνα τα βακτήρια της sera, και θα πρόσθετα και λίγη αμμωνία μετά από 2 ημέρες που σου πρότειναν. Αν η αμμωνία καταναλωνόταν μέσα σε μια μέρα και δεν μετρούσες ούτε νιτρώδη, τότε βάλε κάνα δυο ψαράκια, αλλά κι αυτά με το χέρι στην καρδιά, με συνεχείς μετρήσεις μήπως και σηκώσει αμμωνία και πολύ συχνό έλεγχο (2 φορές τη μέρα). Πάντως θέλει προσοχή μεγάλη κατά το στρώσιμο, ώστε να μην έχεις προβλήματα και χάσεις άδικα τα πρώτα σου ψάρια.

Αν θες ρίξε και μια ματιά στα σχετικά άρθρα που αφορούν το στρώσιμο του ενυδρείου και τον κύκλο του αζώτου στο Aquazone, απλά για να καταλάβεις τι γίνεται με το sera nitrivec και να αποκτήσεις κι εσύ γνώμη επί του θέματος, ώστε να καταλάβεις τι γίνεται στο νερό σου κατά το στρώσιμο και γιατί είμαι τόσο επιφυλακτικός για τις μόνο 2 μέρες στρώσιμο...

Φιλικά,

Link to comment
Share on other sites

Ο κύκλος του αζώτου είναι "ο κύκλος του αζώτου". Δεν αντικαθίσταται με τίποτα, όσα ζουμιά και να ρίξουμε. Ίσως με ελάχιστα ψάρια και σχεδόν καθόλου τροφή τα ζουμιά να κάνουν κάποια δουλειά (προσθέτοντας καθημερινά) μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου, ο οποίος θα αργήσει πολύ, αλλά ανά πάσα στιγμή θα κινδυνεύεις να σου γυρίσουν τούμπα οι συνθήκες του ενυδρείου. Κάνε όπως σου λέει ο istellas. Αν δεν έχεις ψάρια, μόνον δύο ασφαλείς, σίγουροι και γρήγοροι τρόποι στρωσίματος υπάρχουν.

Παίρνεις λίγα υλικά (υαλοβάμβακα, μακαρόνια, substrat) από κάποιο φίλο-γνωστό με στρωμένο και υγιές ενυδρείο και τα βάζεις στο φίλτρο του δικού σου ενυδρείου (το μπολιάζεις), οπότε μπορείς άμεσα να βάλεις μέσα λίγα ψάρια και να τα αυξάνεις ανά βδομάδα ή

Στρώσιμο με αμμωνία. Παίρνει περίπου 25 ημέρες αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος.

Έγινε επεξεργασία - ThDam
Link to comment
Share on other sites

Φίλε Petsta καλημέρα,

Τα πράγματα είναι όπως τα λένε τα παιδιά και πιο πάνω.

Εγώ να φανταστείς έκανα το παραδοσιακό στρώσιμο με αμμωνία και μου πήρε 30 μέρες και.

Το κατα ευχαριστήθηκα όμως γιατί ήταν το πρώτο και ήθελα να αποκτήσω την εμπειρία.

Να ξέρεις ότι όσο καλό στρώσιμο κάνεις τόσο καλύτερη και σταθερή βιολογία θα έχει το ενυδρειάκι σου στο μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Για στρώσιμο με ΦΑΓΗΤΟ υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες????

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...