Jump to content

Βοήθεια κ συμβουλές δεκτές!


Recommended Posts

:thumbup: Είμαι καινούρια στο χώρο!!! Κ έχω λίγο αγχωθεί, λίγο πελαγώσει... Ανυπομονώ να στρώσει το νερό για να αρχίσω να βάλω ψαράκια! Μέχρι τότε όμως θα έχω σίγουρα αλλάξει ένα σωρό απόψεις... Για την ώρα θέλω κοπάδια, μετά ίσως να πω κάτι άλλο!

Να τα πάρω όμως από την αρχή! Έχω ένα ενυδρείο Juwel Rekord 600 που το λειτούργησα για πρώτη μέρα σήμερα! Του έβαλα το χώμα του, το χαλικάκι του κ τρία φυτάκια: Vallisneria spiralis torta, Egeria Densa Tropische, Ceratophyllum και ένα Biosphere-ball. Για την ώρα του χω ρίξει το αντιχλώριο και τα βακτήριά του και το έχω αφήσει για σήμερα. Ενώ είχα ένα προβληματάκι με την αντλία του, τώρα λειτουργεί κανονικά κ περιμένω να μου καθαρίσει το νερό.... (Πόσο περίπου θα πάρει???)..

Επίσης, τώρα που λειτουργεί κανονικά η αντλία του, έχουν βγει σε όλο το τζάμι και πάνω στα φύλλα των φυτών μικρές φυσαλίδες... είναι φυσιολογικό αυτό?

Έχω κάτι αχινούς και κοχυλάκια, μπορώ, ξέρετε να τα βάλω μέσα, αν τα περάσω βέβαια από επεξεργασία? Και αν μπορώ τι πρέπει να κάνω???

Επίσης, αν κάποιος μπορεί ας μου πει καμία γνώμη για τα ψαράκια που θα μπορούσα να βάλω...

Ευχαριστώ για τώρα... παρακαλώ να είστε υπομονετικοί μαζί μου γιατί έχω πολλές απορίες, κ σίγουρα πιο πολλές στην πορεία.

:thumbup:

Έγινε επεξεργασία - nikolina.78
Link to comment
Share on other sites

καλώς ήρθες και καλή συνέχεια...

πές μας περισσότερα πράγματα για το ενυδρείο σου (φίλτρο,θερμαντήρα κτλ)

1)οι φυσαλίδες είναι φυσιολογικό μην ανησυχείς.

2)γνώμη μου είναι να μην βάλεις αχινούς και κοχύλια,καλύτερα 1,2 ρίζες και τα φυτά σου θα δώσουν ένα πιο ωραίο και φυσικό περιβάλλον...

3)για τα ψαράκια είναι ανάλογα τι σου αρέσουν και πόσο θα επεξεργαστείς το νερό(σκληρότητα,ph κτλ)

πώς στρώνεις το ενυδρείο σου;;;(μαζί με τα βακτήρια πρέπει να ρίχνεις τροφή για να δημιουργήτε αμμωνία ή αμμωνία απο φαρμακείο...

και πάλι καλή συνέχεια(και πιο πολλά θα σου πουν πιο έμπειροι απο εμένα).

Έγινε επεξεργασία - Shadow_1
Link to comment
Share on other sites

οι φυσαλίδες βγαίνουν και στο δικό μου κάθε φορά που κάνω αλλαγή νερού. Όταν βάζεις το φρέσκο νερό μέσα μάλλον με την ανατάραξη γίνεται αυτό, δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν έχεις πρόβλημα.

τα κοχύλια και οι αχινοί θα σου ανεβάζουν την σκληρότητα στο νερό, αν και στα 600 λίτρα δεν νομίζω ότι θα κάνουν ουσιαστική διαφορά. Πάρε υγρά τεστ νερού και μέτρα τις σκληρότητες και το ph του νερού της περιοχής σου. Μετά αποφάσισε τι ψαράκια θες. Π.χ. αν βάλλεις ζωοτόκα που θέλουν πιο σκληρό νερό είσαι οκ, αν βάλλεις άλλα ψαράκια τότε καλύτερα να αποφύγεις οτιδήποτε ασβεστολιθικό. Για περισσότερα ψάξε στις σχετικές ενότητες εδώ μέσα.

Link to comment
Share on other sites

To Juwel Rekord 600 πρέπει να είναι 60L...

α) Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

β) Εύχομαι καλή και υπομονετική αρχή!!! Μην βιαστείς να κάνεις κινήσεις. Αργά αλλά σταθερά μπορείς να φτιάξεις ένα υπέροχο ενυδρειακό κόσμο!

γ) Εφόσον πας για ενυδρείο γλυκού νερού, θωρώ πως τα θαλασσινά αντικείμενα περιτεύουν... Όπως και να'χει, κατά πάσα πιθανότητα, τα θαλασσινά αντικείμενα ανεβάζουν τις σκληρότητες. Για να μην σε μπερδεύουμε από τώρα, απλά μην τα βάλεις γιατί δεν ξέρεις τί συνέπειες θα έχει για το νερό σου!

δ) Μιας και είσαι στα πρώτα βήματα, διάβασε ΕΔΩ.

ε) Για οποιαδήποτε απορία ή θέμα σου, αφενός μπορείς να βρεις πολλά πράγματα ψάχνοντας μέσα στο site, αφετέρου μπορείς να ρωτήσεις!

στ) Τα ψάρια τα συζητάμε στην πορεία. Ψάξε γενικώς το site και θα δεις διάφορες παρουσιάσεις ενυδρείων. Δες τί σου αρέσει (στα δικά σου λίτρα φυσικά)!

Link to comment
Share on other sites

δεύτερη φορά που την πατάω στα λίτρα! στις πόσες καίγομαι; :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

δεύτερη φορά που την πατάω στα λίτρα! στις πόσες καίγομαι; :thumbup:

Νομίζω πως ήδη έχεις καεί.... κάτσε να ενημερώσω κάποιον MOD....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...