Jump to content

Πρόβλημα(ίσως) με σαληγγάρι.


Olgita

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα βρήκα στο ενυδρείο μου(45λίτρα) ενα σαληγγάρι :bowdown: . Ποια μπορεί να είναι η αιτία και τι μπορεί να επιφέρει στα ψάρια που κατοικούν μέσα? :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα βρήκα στο ενυδρείο μου(45λίτρα) ενα σαληγγάρι :bowdown: . Ποια μπορεί να είναι η αιτία και τι μπορεί να επιφέρει στα ψάρια που κατοικούν μέσα? :(

Να χαίρεσαι :bowdown:

Τα σαλιγκάρια δεν είναι πρόβλημα... Τα σαλιγκάρια είναι φίλοι μας ( :) ) και πολλές φορές μας "λένε" πολλά για την ποιότητα του νερού μας. Εφόσον είδες ένα, δεν αποκλείεται να δεις και άλλα. Ο πληθυσμός τους εξαρτάται από σένα. Όσο βρήσκουν τροφή θα αναπαράγονται σαν τρελά. Άστο στην ησυχία του και παρατήρησε να δεις αν θα βρεις και άλλα!

Link to comment
Share on other sites

Μην ανησυχείς καθόλου για το σαλιγκαράκι σε σχέση με την υγεία των ψαριών σου. Δεν υπάρχει κανάνα πρόβλημα.

Το πιο πιθανό είναι το σαλιγκαράκι να βρέθηκε στο ενυδρείο σου μαζί με κάποιο νέο φυτό, είτε ως σαλιγκάρι, είτε ως αυγό. Επίσης, αν έβαλες στο ενυδρείο σου κάτι (μπόλι για το στρώσιμο του ενυδρείου ή κάποιο διακοσμητικό) από κάποιο άλλο ενυδρείο ίσως ήρθε έτσι ο λαθρεπιβάτης. Τέλος υπάρχει η περίπτωση να ήρθε μαζί με κάποιο καινούργιο ψάρι, αν έριξες μέσα στο ενυδρείο σου και το νερό που είχε η σακούλα του πετ σοπ, καθώς πολλές φορές στην προσπάθεια τους να πίασουν το ψάρι με την απόχη, πίανουν μαζί και χαλικάκια και ίσως και σαλιγκαράκια.

Το θέμα είναι καθαρά αισθητικό. Αν δεν σου αρέσει να τα βλέπεις βγάλτα. Πάντως είναι πολύ δυσκολο να απαλλαγείς από αυτά, από την στιγμή που κάποιο θα μπεί στο ενυδρείο σου, ιδίως αν έχεις και φυτά.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ παιδία :bowdown: . Είχα αγχωθεί λίγο γιατί νομίζω είχα διαβάσει και κάποιο άλλο θέμα( δε θυμάμαι ποιο) οτι είναι επικύνδινη η εμφάνηση τους. Ευχαριστώ και πάλι. :bowdown:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...