Sign in to follow this  
Ακόλουθοι 0
Thodwrhs

Προετιμασία ξύλων

5 δημοσιεύσεις σε αυτό το θέμα

Καλησπέρα σας...

Εδώ και πολύ καιρό έψαχνα ραμιρέζι για να βάλω στο ένα από τα δύο ενυδρεία μου...

Ε,λοιπόόν βρήκα ένα θυλικό μέχρι στιγμής και είναι μέσα σε ψιλο φυτεμένο ενυδρείο με Ph:6.8,gh:5,kh:4 εδώ και 2-3 βδομάδες και δίχνει να έχει προσαρμοστεί πάρα πολύ καλά...

Το θέμα τώρα είναι ότι θέλω να πάω σε κάτι βιοτοπικό,κάτι με πολλά ξύλα,σκούρο νερό και ίσως και πεσμένα φύλλα κάτω...

Έχω κάμποσα όμορφα ξύλα από δέντρα,γίνετε να τα βάλω στο ενυδρείο μου αυτά???και αν ναι τι προετιμασία θέλουν???

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=24482

η διαδικασία είναι βράσιμο κάθε μέρα μέχρι να εξαφανιστει κιτρινίλα (για αρκετό καιρό, πάνω από μήνα)...

Τώρα αν δε σε πειράζει το χρώμα και θές να γίνει καφέ θα σου απαντήσουν πιο ειδικοι...

Εγώ γύρω στις 40 μέρες εβραζα ξαναέβραζα για να τα βάλλω...

Καλή τυχη...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είναι δύσκολο μιάς και ακόμη με αρκετή επεξεργασία μπορεί να μείνουν κατάλοιπα αλλά και διάφορα οξέα που μπορεί να απελευθερώνονται στο νερό για αρκετό καιρό και μπορεί από το να σου αλλοιώσουν την χημεία του νερού μέχρι να βλάψουν τα ψαράκια σου.... :closedeyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κατάλαβα,οπότε θα πάω σε κάτι πιο ασφαλές(μοπάνι και τέτοια) :closedeyes:

Ευχαριστώ πολύ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είναι δύσκολο μιάς και ακόμη με αρκετή επεξεργασία μπορεί να μείνουν κατάλοιπα αλλά και διάφορα οξέα που μπορεί να απελευθερώνονται στο νερό για αρκετό καιρό και μπορεί από το να σου αλλοιώσουν την χημεία του νερού μέχρι να βλάψουν τα ψαράκια σου.... :closedeyes:

[/quote

συμφωνω απολυτα με husky jim.προτιμησε ξυλα απο ενυδρειακο μαγαζι.ενυδρειακα δηλαδη.

γνωμη μου και αυτο που εχω ακουσει αν επιμενεις να βαλεις ξυλα μη ενυδρειακα.εεε οχι απο ελια νομιζω οτι μπορεις να βαλεις απο 1) αμπελι - και2) βουρβουλο λεγεται αν δεν κανω λαθος ειναι το πουρναρι η ριζα του δηλαδη.σιγουρα βρασιμο βεβαια πρωτα. :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!


Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.


Είσοδος
Sign in to follow this  
Ακόλουθοι 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.