Jump to content

Μεταφορα ενυδρειου απο 120lt σε 180lt


Recommended Posts

Καλημέρα σας.

Συγκεκριμένα θέλω και εγω να μεταφερω το παλαιο μου ενυδριο (120 λιτ) σε ενα νεο 180 λιτ.Το παλιο μου εναι στρωμενο (ειναι μερικων ετων που το ειχε ενας φιλος που δεν το ηθελε πια) με δυο silver dollars μεσα,( θα πανε και αυτα στο νεο),αλλα εχει αρχισει να τρεχει νερα απο παντου !

Ετσι πηρα το νεο (VISION 180) που καθεται αδειο διπλα στο παλιο.Εχω ολα τα υλικα για να του βαλω μεσα,(χαλικι νεο,2 ριζες μοπανι,βραχακια υλικα φιλτρου βακτηριδια κτλ.Πριν ομως κανω οτιδηποτε θα ηθελα,παρακαλω,την συμβουλη σας για το πως μπορει να γινει η μεταφορα αμεσα και σωστα,απο το ενα στο αλλο μια και ειναι διπλα - διπλα και μετα να ξεφορτωθω το παλιο.Το νεο ειναι στη σωστη θεση τελικης τοποθετησης του.

Οι μετρησεις του νερου του παλιου ειναι μάλλον καλες ( ελπίζω) ,ΝΗ3-ΝΗ4 0,ΝΟ2 0 εχει λογω ψηλα το ΝΟ3 (25 +) αλλα αλλαξα 50% νερο χθες.Δεν εχει ζωντανα φυτα.

Επισης θα ηθελα να ρωτησω τι αλλα ψαρακια μπορω να βαλω μαζι με τα silver dollars καθως και τι ζωντανα φυτα ευκολα στη συντηρηση που να μην τα τρωνε τα ψαρακια μου μια και εναι φυτοφαγα και πολυ αγαπημενα.

Σας ευχαριστω πολυ :thumbup::closedeyes:

Link to comment
Share on other sites

Πλένεις το νέο χαλίκι και το τοποθετείς στο ενυδρείο, βάζεις τα ψαράκια σε έναν κουβά με νερό όσο μεταφέρεις υλικά και παλιό νερό (όσο μπορείς), βάζεις σε λειτουργία το φίλτρο και μεταφέρεις τα ψάρια στο νέο τους ενυδρείο.

Έγινε επεξεργασία - viciouscircle
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...