Jump to content

Ph και Gh


Recommended Posts

Γεια σας.Θα μπορουσε καποιος να μου πει πως μπορω να αυξησω το ph και το gh?Αν δεν υπαρχει αλλος τροπος εκτος του να αγωρασω καποιο φαρμακο ποσο κοστιζουν τα φαρμακα?

Link to comment
Share on other sites

Θα παω να επιστρεψω 2 severum 2 teaxa cihlid και θα κρατισω 2 pseudotropheus και θελω να τους φτιαχω σωστα ph kg κτλπ.Μπορειτε να μου πειτε πια φαρμακα να παρω και ποσο κοστιζουν?Μου ειχε πει ο μαγαζατορας οτι δεν θα ειχαν προβλημα ολα μαζη αλλα μου ειπαν καποια ατομα απο εδω οτι εκανα λαθος που τα εβαλα.θα εκτιμουσα πολυ αν θα μου λεγατε τι φαρμακα να παρω η πως μπορω να φτιαχω τα ph kg σωστα :rasp::rasp:

Link to comment
Share on other sites

ειναι το ph καπου στο 7,2 και το gh στο 7 . διαβασα οτι τα psudotropheus χρειαζονται 8 ph και 20 gh.(μου ειχε πει αλλα νταλον ο μαγαζατορας) :rasp:

Έγινε επεξεργασία - Mixalhs92
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω οτι μια χαρά θα είναι τα ψαράκια και με gh και kh απλά πάνω από 10 (κοντά στο 15 ακόμα καλύτερα), το ph θα ανέβει παρέα με το kh.

Μπορείς πολύ εύκολα με σόδα να ανεβάζεις το kh (θα ανεβαίνει και λίγο το gh και το ph) απλά να την διαλύεις στο νερό της αλλαγής και όχι κατ' ευθείαν στο ενυδρείο.

Δες πόσα κουταλάκια σόδα θέλει ανά κουβά για να πάνε οι σκληρότητες εκεί που θες και με τις αλλαγές νερού θα ανέβουν αργά και οι τιμές στο ενυδρείο.

Αν δεν το έχεις ήδη κάνει, μπορείς να βάλεις στο ενυδρείο ασβεστολιθική άμμο και πέτρες που ίσως σου ανεβάσουν τις τιμές από μόνες τους.

Για να δεις αν είναι ασβεστολιθικά τα υλικά ρίξε πάνω τους ξύδι και αν αφρίσουν είναι αν δεν αφρίσουν δεν είναι.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την βοηθεια σου :rasp: το ενα ειναι Pseudotropheus estherae και το αλλο πρεπει να ειναι αφτο Pseudotropheus lombardoi. ειναι σαν αφτο καφε με γριζοκαφε βουλες

Link to comment
Share on other sites

Από κιχλίδες Malawi δεν ξέρω πολλά πράγματα αλλά από το λίγο ψάξιμο που έκανα αναφέρεται οτι:

Στα Pseudotropheus lombardoi τα ενήλικα αρσενικά είναι κίτρινα ενώ τα θυλικά και τα μικρά τους είναι γαλάζια.

Στα Pseudotropheus estherae ισχύει το αντίθετο στα πιό έντονα χρώματα, δηλαδή τα αρσενικά είναι πορτοκαλί και τα θηλυκά μπλέ.

Παρ' όλα αυτά αναφέρεται επίσης οτι ίσως κάποιος δυσκολευτεί να τα ξεχωρίσε όταν πρόκειται για χρωματικές παραλλαγές λόγω εκτροφής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...