Jump to content

Ενυδρείο 60lt


Recommended Posts

Καλησπερίζω την κοινότητα!

Απο τη στιγμή που πήρα την απόφαση να στήσω το δικό μου ενυδρέιο ξεκίνησε ενα συνεχές ψάξιμο, σε οποιαδήποτε πιθανή πηγή, (παρεπιπτόντως, η μεγαλύτερη βοήθεια ήρθε απο το ΑΖ, συγχαρητήρια για την καλή δουλεία) για το στρώσιμο, τα υλικά, τα φυτά, το είδος (βιοτοπικό ή κοινόβιο), τις συνθήκες θερμοκρασίας, οξύτητας, σκληρότητας του νερού και φυσικά το είδος των ψαρίων που 8α έβαζα σ'αυτό. Όλα αυτά σε συνάρτηση με την απειρία, μου έφερναν τουλάχιστον πονοκέφαλο :rasp: ...

Μετά απο πολύ προβληματισμό και δίαβασμα έβγαλα κάποια συμπεράσματα. Ελπίζω να βρίσκομαι σε καλό δρόμο, εεε κι αν δεν βρίσκομαι θα με βάλετε εσεις... :D .

Λόγω χώρου θα στήσω ενα μικρο ''ενυδρείο'' 54L 60x30x30 (αν και δεν το πολυθεωρώ ενυδρείο) με όλα τα σχετικά (φίλτρο, θερμοστάτη, αεραντλία, λαμπούλες κ.λ.π.). Σκέφτηκα να το κάνω βιοτοπικό κι αυτό γιατί θεωρώ πως είναι καλύτερο για τα ψάρια που θα ζούνε σ'αυτο αλλα ειναι και μια μικρή πρόκληση για 'μένα ως αρχάριος. Σίγουρα οι επιλογές μου θα είναι περιορισμένες σ' αυτά τα λίτρα και γι' αυτό πολύ πιθανό θα ήταν να κάνω λάθος στην επιλογή είδους και αριθμού ατόμων. Θα με βοηθούσε πολύ η αποψή σας ώστε να αποφύγω λάθη και πιθανή ταλαιπωρία των κατοίκων του ''ενυδρείου'' μου. Ελπίζω να μη σας κούρασα και ευχαριστώ εξ' αρχής.

Link to comment
Share on other sites

καλος ορισες στην παρεα μας..!!!! :D ......

Link to comment
Share on other sites

:D

Καλως ηρθες στην παρεα και στο χομπυ.

Κοιτα κι αυτο το ενυδρειο με 60εκ μηκος αλλα 120 λιτρα, ισως σου δωσει περισσοτερες επιλογες.

http://www.juwel-aquarium.de/en/lido437.htm

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...