Jump to content

Recommended Posts

Καλησπέρα σε ολους!Με λενε Αγγελο 22 ετων και είμαι φοιτητης στην Κοζανη κ οι εμπειριες μου σε σχεση με τα ενυδρεια περιοριζονται σε ενα χρυσοψαρο σε γυαλα που ειχα πιτσιρικας:rolleyes:

γι'αυτο οπως καταλαβατε θα σας ζαλισω αρκετα με τις αποριες μου.:)

Κι επειδη σημερα με την απωλεια τριων ψαριων μου στεναχωρήθηκα αλλα κ νευριασα,θα σας ριξω κατευθειαν στα βαθια.

Εχω ένα ενυδρείο 60lt που κατασκευασα μονος(γεμισα κ αδειασα το ενυδρειο καθως και το επλυνα αρκετες φορες πριν ριξω τα ψαρακια μου για τον καλυτερο καθαρισμο του).

Για αρχή μου είπε ο τύπος από το pet shop να βάλω το νερό,το βότσαλο(απο παραλια που ειχα παρει ο ιδιος,και απλα μου ειπε να το καθαρισω οσο πιο καλα μπορω)το αντιχλωριο,ένα άλλο φάρμακο για τα βακτήρια μάλλον( λέει:aquavital stress protect)και το φίλτρο για 2 μέρες...κι έτσι έκανα!

Πριν βάλω τα ψαράκια μέσα ρώτησα αν πρέπει να μετρήσω το PH την αμμωνία του νερου αλλα ο μεγάλος εκεί στο pet shop είπε ότι δεν χρειάζεται.

Στη συνεχεια έβαλα έναν silver shark,έναν rainbow shark ένα χρυσόψαρο,ένα μονομάχο και ένα άλλο το οποιο δεν θυμάμαι την ονομασια του(ασιμη ψαράκι με πορτοκαλι κηλίδες στο σώμα του).Ρωτησα τον "ειδικο" αν ολα αυτα τα ψαρια μπορουν να συμβιωσουν μαζι και η απαντηση που πηρα ηταν καταφατικη.Οντως τα ψαρια δεν ειχαν ιδιαιτερα προβληματα μεταξυ τους.Μονο ο μονομαχος κ ο rainbow shark ηταν καπως πιο απομακροι,ενω ο δευτερος δεν ετρωγε κ παρα πολυ σε σχεση με τα αλλα ψαρια.(τροφη εχω αυτα τα συνηθισμένα "φυλλαρακια" αφου ο τυπος μου ειπε οτι ολα την ιδια τροφη τρωνε)οσο για την συχνοτητα ταισματος ηταν μια φορα την ημερα συμφωνα παντα με τις οδηγιες του ειδικου απο το pet shop.Για τον φωτισμο του ενυδρειου εχω μια λαμπα νεον σε στυλ λαμπας φθοριου που αναβω συνηθως για 2-3 ωρες το βραδυ(δεν ξερω αν παιζει ρολο ο φωτισμος)Για 2 εβδομάδες όλα ήταν καλά μέχρι που παρατήρησα εδώ k 3-4 μέρες τον silver shark να κάνει κάτι πραγματικά παλαβές και αποτομες κινήσεις(σκαιφτηκα μηπως ειχε προβλημα αναπνοης)ώσπου σήμερα το μεσημέρι τον βρήκα ψόφιο ενώ στην συνεχεια μέσα σε 15 λεπτά ψόφησε και ο μονομάχος καi ο rainbow shark. :hysterical:

Τωρα εχω βαλει το χρυσοψαρο κ το αλλο(ασιμη ψαράκι με πορτοκαλι κηλίδες στο σώμα του) σε μια γυαλα γιατι μου φανηκαν και αυτα καπως περιεργα στην συμπεριφορα τους οσο τα αφηνα στο ενυδρειο, και μπορω να πω πως ειναι καλυτερα εκει.

Οπως καταλαβαινεται το άγχος και τα ερωτηματικά μου είναι πολλά διοτι δεν ξερω τι οδήγησε τα ψαρια ώστε να έχουν αυτήν την κατάληξη.

Στην αρχη πελαγωσα μη ξεροντας τι γινεται κι ετσι ειπα να ριξω μια ματια στο ιντερνετ κι ετσι επεσα στο site αυτο οπου διαβασα μερικα πραγματα και αποφασισα να κανω ενα register.Θα με βοηθουσε πολυ οποιαδηποτε συμβουλη για να αποφευχθούν τα ιδια λαθη γιατι απο τα pet shop δεν ειδα και πολυ μεγαλη βοηθεια αφου σε συχνες ερωτησεις μου η απαντηση περιοριζοταν σε ενα"τι να σου πω ρε φιλε" και "δεν υπαρχει κανενα προβλημα",και οπως ξαναειπα εγω ειμαι αρχαριος με γνωσεις σφαιρικες επι του θεματος που μαλλον απ'οτι αποδεικνύεται δεν ειναι αρκετες για να συντηρισω ενα ενυδρειο.

Ευχαριστω εκ' των προτέρων και sorry για το πριξιμο

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες.

Εχω deja vu παλι?

Σαν να τα εχω ξανακουσει αυτα.

Την εχουν πατησει πολλοι ακουγοντας τον "μεγαλο".

Τιποτα αλλο ψαρι δεν του περισσσευε να σου πασαρει σε 60 λιτρα ενυδρειο?

Μηπως ακουσε 600?

Ξεκινα διαβασμα αμεσα.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=18301

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=18301

Και ρωτα οτι δεν καταλαβεις.

Καλη τυχη. :)

Link to comment
Share on other sites

Το ενυδριο που εφτιαξες με τι σιλικονη το κολησες...(Ας παρουμε κατι πολυ βασικο)..Επειται συννεχεια μετα απο το διαβασμα και τις απορειες σου... :)

Καλως ηρθες

Link to comment
Share on other sites

welcome!! :)

τα ψαρια π ειχες ηταν ΤΕΛΕΙΟΣ λαθος. δεν ταιριαζαν μεταξυ τους..

πχ αλλα ηταν κοπαδοψαρα, αλλα πρεπει να ειναι μονα τους, αλλα θελουν μεγαλυτερα ενυδρεια κτλ κτλ κτλ κτλ.

τα ξεχναμε ομως αυτα και παμε για σωστη δουλεια!!!

διαβασε αυτα που σου ειπε ο φιλος Σπυρος και οτι αποριες εχεις θα σου τις λυσουμε!! μη κολλας πουθενα.. :rolleyes:

καλη συνεχεια

Link to comment
Share on other sites

Το ενυδριο που εφτιαξες με τι σιλικονη το κολησες...(Ας παρουμε κατι πολυ βασικο)..Επειται συννεχεια μετα απο το διαβασμα και τις απορειες σου... :rolleyes:

Καλως ηρθες

Καλως σας βρηκα!!

Η σιλικονη που εβαλα ειναι για αυτην την δουλεια.Μου την συστησε ο τυπος απο το pet shop.Αφου τον ρωτησα εκεινος με εστειλε σε εναν δικο του και την πηρα.Μετα την κατασκευη του ενυδρειου το γεμιζα και το αφηνα για 2-3 μερες ωσπου σχιματιζοταν μια κυλιδα απο βρωμιες(μαλλον της σιλικονης) και τοτε το αδειαζα κ το ξαναγεμιζα.Αυτο το εκανα 4 φορες ωσπου δεν ξαναεμφανιστηκε ιχνος βρωμιας οπωσ τις προιγουμενες φορες.

Δεν νομιζω να ευθυνεται η σιλικονη γιατι τα ψαρια ηταν μεσα 15 μερες.Αν οφειλοταν σε αυτο πιστευω να τα ειχα βρει τα ψαρια πιο νωρις ψοφια. :)

Έγινε επεξεργασία - aNhel
Link to comment
Share on other sites

Αν η σιλικόνη δεν ειναι για ενυδρειακή χρηση ή 100% καθαρη (τα αναγραφει πανω και τα 2) τοτε πιθανως να εχεις προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Ποια σιλικονη ειναι?

AQUA SILICONE,DEN BRAVEN Με των 6 ευρω

Εβγαινε σε διαφανη και μαυρη.Μαλλον ειναι το ιδιο οσον αφορα το χρωμα.εγω πηρα την διαφανη!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...