Jump to content

Ινδιανάκια


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

μια και το ενυδρείο μου είναι σε διαδικασία στρωσίματος έκανα μια βόλτα σε μερικά πετ σοπ για να δω κάποια ειδη ψαριών που με ενδιαφέρουν και έχω καταλήξει σε μερικά.

ένα ψάρι που μου άρεσε πολύ είνα τα ινδιανάκια.τουλάχιστον έτσι μου τα είπε ο πετσοπας και θα ήθελα αν είνα ευκολο να μου πει κάποιος την επίσημη ονομασία τους για να δω τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες του ψαριού αυτού.έψαξα στο φορουμ και είδα οτι είναι ενα ψάρι που προτιμούν πολλοί (ειδικά αρχάριοι σαν κ εμένα) αλλα δεν βρήκα την ονομασία του ψαριού. κοιτώντας το Index του φορουμ, νομίζω οτι λέγεται Cyprinella lutrensis αλλα δεν είμαι σίγουρος.απλά μου εμοιαζε στην φωτογραφία με αυτά που είδα.

θα μπορούσε κάποιος να μου πεί αν αυτό το ψάρι ταιριάζει με τιγράκια ( Capoeta tetrazona ) και rainbow shark (Epalzeorhynchos frenatum)

Link to comment
Share on other sites

Αυτο ψαχνεις. :(

Για καποια φεγγαρια παλιοτερα ειχα τον συνδυασμο που αναφερεις,βεβαια ανακατευεις ηπειρους....

Link to comment
Share on other sites

και βλεπω θελει οξυνο νερο.. δεν γνωριζω τι προθεσεις εχεις για το νερο και αν αντεχουν σε πιο αλκαλικο.

Link to comment
Share on other sites

καταρχάς ευχαριστώ για την άμεση απαντηση.

στις σελιδες που είδα για το ψάρι αυτό λέει οτι το Ph του νερού μπορει να κυμαίνεται απο 5.5-7.5. σε αυτές τις τιμές νομίζω οτι μπορούν αρκέτα άλλα είδη να συμβιώσουν. τα τιγράκια ας πούμε απο οτι διάβασα μπορουν 6-7 και το rainbow shark 6-8.

οποτε λογικα ο συνδιασμός των ψαριών αυτών δεν είνα καλός απο άποψη Ph τουλάχιστον?

και σε θερμοκρασίες οπως είδα κινούνται σε αντίστοιχες.

με ενδιαφέρει γιατι εξ αρχής θα ήθελα να βάλω ψάρια που να έχουν παρόμοιες απαιτήσεις νερού γι αυτό κ κοιτώ τα 3 αυτά είδη.

Link to comment
Share on other sites

αν θελεις να ζησουν τα ψαρια σου υγιη, θα πρεπει να κοιταξεις τις ιδανικες τιμες του νερου που χρειαζεται το καθε ψαρι. το καθε ψαρι μπορει να επιβιωσει σε καποιες τιμες αλλα η ιδανικη τιμη ειναι μια και πρεπει να εχουμε το νερο οσο το δυνατον πιο κοντα στη τιμη αυτη. αρα και τα διαφορα ψαρακια να εχουν σχεδον τις ιδιες απαιτησεις. αποτις τιμες που δινεις δεν νομιζω να εχεις προβλημα με ενα ΡΗ 6,5-6,8. αυτο σημαινει προετοιμασια νερου, αρα κοπος. τη σκληροτητα την κοιταξες?

επισης θα πρεπει να το περιβαλλον τους να ειναι παρομοιο. πχ αλλα ειδη τους αρεσει το ξυλο,αλλα τα φυτα και αλλα οι πετρες. σε συνδιασμο με τον ελευθερο χωρο για κολυμβυση που πρεπει να εχεις καταλαβαινεις οτι περιοριζεσαι σε ενα ενυδρειο.

δεν ξερω τι απαιτησεις εχουν τα ψαρια που θελεις να βαλεις, απλα ψαξ το λιγο. ισως να ειναι οκ!!! σκεψου επισης τον μπελα να προετοιμαζεις το νερο στη περιπτωση που χρειαστεις μαλακο και οξυνο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...