Jump to content

Παρατυπίες και υποχρεώσεις


Recommended Posts

Ουσιαστικά, η ερώτηση πρέπει να τεθεί στην Aquatica η οποία είναι και υποχρεωμένη να ξέρει τι φέρνει, τι περιέχει και πως συμπεριφέρεται στο ενυδρείο του πελάτη της. Διερωτώμαι επίσης ποιά είναι η ευθύνη τους αν το προϊόν τους αποδειχθεί ότι ευθύνεται και για θανάτους ψαριών. Ας φανταστούμε που θα πήγαινε το ρΗ αν κάποιος έβαζε διοξείδιο του άνθρακα στο ενυδρείο του philipan - για παράδειγμα.. Ακόμη χειρότερα τι αποτελέσματα μπορεί να είχε αυτό στην υγεία των Andapa αν δεν ήσουνα τόσο προσεκτικός μέχρι σήμερα.

Στο παρελθόν είχα ζητήσει (από την ίδια Εταιρεία) την σύσταση του Tap Water Conditioner (Aquarium Pharmaceuticals) για να δω τι ακριβώς συστατικά περιέχει και να ελέγξω την συμβατότητα με άλλα χημικά που ήθελα να προσθέσω στο νερό μου. Ενώ η αναγραφή τους (όχι η περιεκτικότητά τους, απλά η αναγραφή τους) αποτελεί Ευρωπαϊκή Οδηγία και σαφέστατη υποχρέωση τόσο του παραγωγού όσο και του εδώ αντιπροσώπου του, ουδεμία πληροφορία έλαβα.

Τέλος, η υποχρεωτική αναγραφή ΟΛΩΝ των πληροφοριών στην Ελληνική δεν είναι χάρη που μας κάνουν, είναι υποχρέωσή τους - πάλιο βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας. Και φυσικά, στην συσκευασία του 1 γαλλονιού δεν υπάρχει λέξη ελληνικά. Απλά βασίζονται στο ότι οι περισσότεροι δεν θα ξέρουν αυτά, και όσοι τα ξέρουν δεν πρόκειται να κάτσουν να τους κυνηγήσουν στα δικαστήρια.

Δεν ξέρω πως ανοίγουν άλλο topic - πάω να το ψάξω...

Link to comment
Share on other sites

Επειδή το ποστ φαίνεται λίγο ξεκάρφωτο να πω απλά ότι είχε προηγηθεί η εξής ερώτηση ΕΔΩ

Τωρα μαλιστα.Μηπως μπορει καποιος να μου εξηγησει απο τι αποτελειται αυτη η αμμος και ριχνει το ΡΗ και το ΚΗ σε αυτες τις τιμες?

Αν γινεται να εχουμε περισσοτερα στοιχεια ωστε να μην την πατησει καποιος που στρωνει ενυδρειο για κιχλιδες(εξαιρεση οι δισκοι).

20122[/snapback]

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Γιάννη - και έλεγα πως το κάνουν αυτό (το link με την αρχική ερώτηση εννοώ).

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Γιάννη - και έλεγα πως το κάνουν αυτό (το link με την αρχική ερώτηση εννοώ).

20179[/snapback]

:)

Link to comment
Share on other sites

Εχουμε δει στο παρελθον αλλους χομπιστες να εχουν προβλημα με την τυρφη ως υποστρωμα αλλα και παλι κανενας δεν εδωσε τιμη 0 στο KH.

Πραγματικα το συγκεκριμενο υποστρωμα ειναι πολυ επικινδυνο απο τι στιγμη που δρα ανεξελεκτα.Ειναι η πρωτη φορα που το ακουω και φυσικα με ενδιαφερει αμεσα να μαθω απο τι αποτελειται.

Ακομα περισσοτερο μου κανει "εντυπωση" που καποιοι επαγγελματιες το εχουν στα ραφια τους.Κανενας πελατης τους δεν τους εχει κανει παραπονα?Ιδαιτερα οταν ολοι γνωριζουμε οτι οι περισσοτεροι χομπιστες ασχολουνται με καποιο ειδος κιχλιδας που απαιτει αλκαλικο νερο και οχι οξινο.Η μηπως δεν ξερουν τι σημαινει το PH DOWN?

Αν υπαρχει καποιο email της εταιριας ή αν γνωριζει καποιος καποιον απο εκει ας τους ενημερωσει για αυτη την περιπτωση μηπως ενημερωσουν κι εμας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...