Jump to content

Ερώτηση για χαλίκι


Recommended Posts

Είμαι καινούργιο μέλος οπότε να χαιρετήσω όλους τους φίλους. Το ενυδρείο είναι καινούργιο σαν και εμένα, ακόμα δεν ξεκίνησα και κόλλησα οπότε χρειάζομαι την βοήθεια των ειδικών. Μέσα στο forum διάβασα ότι τα ψάρια στρεσάρονται από υψηλή αντανάκλαση από κάτω προς τα πάνω οπότε αποκλείονται τα έντονα και ανοιχτόχρωμα χαλίκια και κάπου επίσης στο forum ότι επίσης αποκλείονται κόκκινα , πράσινα, μπλε κ.τ.λ. :glare::D

Έψαξα αρκετά και τελικά βρήκα χαλίκι που να ταιριάζει αισθητικά με το χώρο αλλά δεν ξέρω αν θα το δεχτούν τα ψάρια και αφού δεν μπορώ να μιλήσω μαζί τους απευθύνομαι σε σας :) . Με μπορντό-καφέ χρώμα θα υπάρχει πρόβλημα?. Επίσης θα είναι σε διαστάσεις 0.2 - 0.4 cm το οποίο όμως είναι αρκετά στρογγυλεμένο (το έπιασα στα χέρια μου) αν θυμάμαι καλά είναι της Tetra αλλά δεν θυμάμαι περισσότερες λεπτομέρειες ,μπορώ να βάλω corydoras και pleco? Δεν θα ήθελα να βάλω ακόμα άμμο μιας και προϋποθέτει περισσότερη πείρα.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες φίλε, όντως τα χρωματιστά χαλίκια εκτός του ότι δεν δείχνουν φυσικά είναι και βαμένα οπότε καλύτερα που έβαλες το άλλο. Τώρα για τα Cory και τους Pleco δεν ξέρω θα σου πει κάποιος εμπειρότερος. Πάντως πρόσεξε τι Pleco θα βάλεις γιατί οι περισσότεροι γίνονται τερατάκια.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως η ψιλή άμμος, απ'οτι ξέρω, είναι πολύ καλή για τα Cory.

Link to comment
Share on other sites

πες μας κατ' αρχας τι διαστασεις εχει το ενυδρειο σου, τι νερο θελεις να βαζεις μεσα (αν θα βαζεις της βρυσης ή θα εισαι διατεθιμενος με λιγο κουραση να το ρυθμιζεις εσυ σε σκληρο-αλκαλικο ή μαλακο-οξυνο δηλαδη) και επειτα τι ψαρακια σου αρεσουν να δουμε τι μπορουμε να κανουμε με την επιλογη των ψαριων πρωτα. η αμμος ή το χαλικι στο τελος.

γενικα λενε για σκουροχρωμο χαλικι, αλλα ειναι ενας γενικος και ξεπερασμενος κανονας. σημερα ειναι η εποχη των βιοτοπικων ενυδρειων, οπου το ψαρι νιωθει σχεδον σαν το σπιτι του. :)

Link to comment
Share on other sites

Για διαστάσεις μπορείς να κοιτάξεις το προφίλ μου. Νερό βρύσης μέχρι να αποκτήσω κάποια σχετική εμπειρία ,Για ψάρια θα έλεγα guppis και pleco, ίσως κάτι ποιο χρωματιστό ανάλογα με τι θα βρω και φυσικά με τις μετρήσεις του νερού. Από μια βιαστική που πήρα Ph 7,2 σκληρότητα 15 - 18 . Θέλω πρώτα να ξεκινήσω να στρώνω το ενυδρείο να πάρω της τελικές τιμές του νερού και συνχρόνος να κάνω και την έρευνα αγοράς.Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

Link to comment
Share on other sites

η σκληροτητα που λες πρεπει να ειναι η ολικη ή γενικη (GH). ΝΟ2,ΝΟ3και ΝΗ3 θα πρεπει να ειναι σε καθορισμενα επιπεδα και δεν μπορεις να επιλεξεις που θα παιζουν.

για πλεκο δεν σε κοβω με 100 λιτρα περιπου ενυδρειο. γκαπυ ναι οπως και πλατυ. ας σου προτεινουν και καποιοι αλλοι και βλεπουμε.

ζητω συγνωμη που φευγουμε λιγο απο το θεμα σου και το ερωτημα σου αλλα πιστευω ειναι μονοδρομος προκειμενου να εχεις ενα σωστο ενυδρειο. λιγο υπομονη φιλε μου!

Link to comment
Share on other sites

....μπορώ να βάλω corydoras και pleco? Δεν θα ήθελα να βάλω ακόμα άμμο μιας και προϋποθέτει περισσότερη πείρα.
Cory χωρις αμμο, χανεις και εσυ και τα ψαρια.

Δες και αυτο αν φοβασαι την αμμο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=13818&hl=

Και επειδη παντα φοβομαστε το αγνωστο, γνωρισε τον περισσοτερο απο εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=9381

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλό το άρθο για την βιολογία του ενυδρείου. Δεν ψαχτεί για άμμο οπότε τι κοκομετρεία και ποιο χρώμα προτείνετε σύμφωνα με τα ψάρια που έχω προαναφέρει? επίσης και κάποια φυτά?(θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω άμμο από φυσική πηγή π.χ. ποτάμι η λίμνη, έχουμε και την Κερκίνη στα πόδια μας μην ξεχνιόμαστε :) )

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιησε τη μηχανη αναζητησης εχουν γραφτει πολλα γι αυτα τα θεματα και θα σε βοηθησουν

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?act=Search

Καιι φυσικα για τα φυτα θα βρεις πολλα στην αναλογη κατηγορια "φυτεμενο ενυδρειο" http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=15

Κανε αναζητηση για ευκολα φυτα χωρις απαιτησεις σε διοξειδιο, εξτρα φως υποστρωμα και λιπασματα για αρχη.

Έγινε επεξεργασία - delta66
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...