Sign in to follow this  
Ακόλουθοι 0
mpompiras

Προβλημα με τα ξυλα

9 δημοσιεύσεις σε αυτό το θέμα

αφου λοιπον εστησα το ενυδρειο,εβαλα τα κοκτειλ για το νερο κλπ

ειπα να βαλω κ 2 ωραια κομματια ξυλο που αγορασα απο γνωστο μαγαζι με αποκλειστικοτητα στα ενυδρεια.

τα ξεπλυνα τα εβαλα κ το νερο εγινε ψιλοκαφε.

κανω αλλαγη νερου παλι καφε.

μου ειπαν πως φταιει μια ουσια του ξυλου η τανινη.

τωρα τα εχω βγαλει κ το ενυδρειο ειναι αδειο.

καμια ιδεα για το πως να ξεπλυνω τα ξυλα κ να μην ξανακοκκινισει το νερο? :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

αφου λοιπον εστησα το ενυδρειο,εβαλα τα κοκτειλ για το νερο κλπ

ειπα να βαλω κ 2 ωραια κομματια ξυλο που αγορασα απο γνωστο μαγαζι με αποκλειστικοτητα στα ενυδρεια.

τα ξεπλυνα τα εβαλα κ το νερο εγινε ψιλοκαφε.

κανω αλλαγη νερου παλι καφε.

μου ειπαν πως φταιει μια ουσια του ξυλου η τανινη.

τωρα τα εχω βγαλει κ το ενυδρειο ειναι αδειο.

καμια ιδεα για το πως να ξεπλυνω τα ξυλα κ να μην ξανακοκκινισει το νερο? :P

Αυτό δεν είναι προβλημα. Η τανίνες και η χουμίνες που βγάζουν τα ξύλα σου είναι θετικό στοιχείο και όχι κατι κακό. Βελτιώνεται η ποιότητα του νερού και έχουν θετική δράση στα ψάρια (θεραπευτικές ιδιότητες κ.α.)

Με τον καιρό και με τις αλλαγές νερού, το χρώμα σιγά σιγά θα εξασθενεί, μέχρι που καποια στιγμή θα φύγει τελείως. Ωστόσο αν δεν σου αρέσει καθόλου, η ευκολη λύση είναι ή να τα αφήσεις σε έναν κουβα νερου (το οποίο θα αλλάζεις κάθε μέρα) για μια βδομάδα, ή, να τα βράσεις.

Εγω σου προτείνω να μην κανεις τίποτα απο τα δύο πάντως προτού τουλάχιστον μάθεις λίγο παραπάνω για ποιους άλλους λόγους εκτός απο διακόσμηση βάζουμε τα ξύλα στο ενυδρείο. Τα βασικότερα στα είπα πιο πάνω :blink: Απο 'κει και πέρα είναι επιλογή σου. :ninja:

Καλή συνέχεια!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

τα εβρασα,τα εβαλα σε μπουγελο με νερο και το αλλαζα καθε μερα αλλα τπτ...

ετσι πηρα την αποφαση να τα ξαναβαλω στο ενυδρειο και αφου αυτες οι ουσιες κανουν καλο στα τσαρια ας ειναι για καποιο καιρο ''βρωμικο'' το νερο κ βλεπουμε...

Έγινε επεξεργασία - mpompiras

Share this post


Link to post
Share on other sites
τα εβρασα,τα εβαλα σε μπουγελο με νερο και το αλλαζα καθε μερα αλλα τπτ...

ετσι πηρα την αποφαση να τα ξαναβαλω στο ενυδρειο και αφου αυτες οι ουσιες κανουν καλο στα τσαρια ας ειναι για καποιο καιρο ''βρωμικο'' το νερο κ βλεπουμε...

Δεν τα έβρασες αρκετά ούτε και τα κράτησες σε νερό αρκετό καιρό "μπόμπιρα".

Είναι αλήθεια ότι είναι ωφέλιμα όλα αυτά για τα ψάρια αμαζονίου αλλά από την άλλη να ξέρεις ότι η καφετίλα μπορεί να κάνει και πάνω από χρόνο να εξασθενήσει και ανάλογα με το πόσο συχνά κάνεις αλλαγές νερού.

Να τα βράσεις 2-3 φορές ακόμη (βράσιμο με νερό να κοχλάζει για 5-10 λεπτά, αλλαγή νερού και ξανά από την αρχή) και μετά για καμιά βδομάδα σε κουβά, νερό από θερμοσίφωνο, αλλαγή 2-3 φορές την ημέρα. Την δεύτερη εβδομάδα μούλιασμα σε νερό κανονικής θερμοκρασίας και αλλαγε΄ς πάλι δύο φορές την ημέρα.

Όταν θα βγάζει το επιθυμητό καφέ χρώμα στο νερό του κουβά μετά από ημερήσιο μούλιασμα ας πούμε, (κουβάς καθαρός από κάθε άλλη χρήση και ανοικτού χρώματος) τότε να τα βάλεις στο ενυδρείο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

το μεσημερι η ΔΕΗ εχει φτηνο ρευμα.15:30-17:30.

την μια μερα εβραζε στο τερμα η κουζινα επι 2 ωρες το 1 ξυλο κ την αλλη μερα αλλες 2 ωρες το αλλο κουτσουρο.

αν κανει τοσο καιρο να φυγει θα μπουν αλλου τα ξυλα...

kreasss.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
...Να τα βράσεις 2-3 φορές ακόμη (βράσιμο με νερό να κοχλάζει για 5-10 λεπτά, αλλαγή νερού και ξανά από την αρχή) και μετά για καμιά βδομάδα σε κουβά, νερό από θερμοσίφωνο, αλλαγή 2-3 φορές την ημέρα. Την δεύτερη εβδομάδα μούλιασμα σε νερό κανονικής θερμοκρασίας και αλλαγε΄ς πάλι δύο φορές την ημέρα.

Όταν θα βγάζει το επιθυμητό καφέ χρώμα στο νερό του κουβά μετά από ημερήσιο μούλιασμα ας πούμε, (κουβάς καθαρός από κάθε άλλη χρήση και ανοικτού χρώματος) τότε να τα βάλεις στο ενυδρείο.

Μετα μουλιάζουμε το λάχανο σε άφθονο νερό για 6 ώρες, αλλάζοντας συχνά το νερό, για να αποβάλει το αλάτι. Στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το λάχανο. Ανακατεύουμε τον πολτό ντομάτας ή την πάπρικα, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, το σκεπάζουμε και το μαλακώνουμε στο λάδι για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαραθεί.

Αν χρησιμοποιούμε φρέσκες καυτές πιπεριές, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τις σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο χοιρινό και το πασπαλίζουμε ελαφρώς με αλεύρι. Το βάζουμε στο τηγάνι με τις πιπεριές ή αν προτιμάμε τη λιγότερο πικάντικη εκδοχή, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αυτό το σημείο, σοτάρουμε το χοιρινό σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές. (Αν θέλουμε, μπορούμε να το πασπαλίσουμε με τα κομμάτια καυτού πιπεριού.) Χύνουμε το κρασί και βγάζουμε το χοιρινό από τη φωτιά, μόλις αρχίζει να καίγεται. Βγάζουμε το μισό λάχανο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το χοιρινό στην κατσαρόλα πάνω στο λάχανο και το καλύπτουμε με το υπόλοιπο λάχανο. Χύνουμε μέσα στην κατσαρόλα το χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου μιάμιση ώρα ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει αρκετά.

ΥΓ Σορυ Αντρεα μου, ξυλα για το ενυδρειο ειναι, οχι "Βραστο χοιρινο με λαχανο τουρσι" :hysterical::ooh2::bowdown:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εχω μια ιδεα.

Να δινει σε εμενα οποιος θελει, τα καινουρια ξυλα του, αβραστα με την καφετιλα τους, και να του δινω τα παλια μου απο το ενυδρειο, που εχουν βγαλει οτι ηταν να βγαλουν και δεν αφηνουν αλλο χρωμα στο νερο.

Ετσι θα χαιρονται ενα ενυδρειο με κρυσταλλινο νερακι, ασπρο σαν αυτο που εχει οταν γεμισουμε την μπανιερα.

:hysterical:

Έγινε επεξεργασία - delta66

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μετα μουλιάζουμε το λάχανο σε άφθονο νερό για 6 ώρες, αλλάζοντας συχνά το νερό, για να αποβάλει το αλάτι. Στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το λάχανο. Ανακατεύουμε τον πολτό ντομάτας ή την πάπρικα, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, το σκεπάζουμε και το μαλακώνουμε στο λάδι για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαραθεί.

Αν χρησιμοποιούμε φρέσκες καυτές πιπεριές, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τις σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο χοιρινό και το πασπαλίζουμε ελαφρώς με αλεύρι. Το βάζουμε στο τηγάνι με τις πιπεριές ή αν προτιμάμε τη λιγότερο πικάντικη εκδοχή, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αυτό το σημείο, σοτάρουμε το χοιρινό σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές. (Αν θέλουμε, μπορούμε να το πασπαλίσουμε με τα κομμάτια καυτού πιπεριού.) Χύνουμε το κρασί και βγάζουμε το χοιρινό από τη φωτιά, μόλις αρχίζει να καίγεται. Βγάζουμε το μισό λάχανο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το χοιρινό στην κατσαρόλα πάνω στο λάχανο και το καλύπτουμε με το υπόλοιπο λάχανο. Χύνουμε μέσα στην κατσαρόλα το χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου μιάμιση ώρα ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει αρκετά.

ΥΓ Σορυ Αντρεα μου, ξυλα για το ενυδρειο ειναι, οχι "Βραστο χοιρινο με λαχανο τουρσι" :hysterical::ooh2::bowdown:

Εγώ απλά αντιγράφω από τη Βέφα :thumbup::thumbdown:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!


Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.


Είσοδος
Sign in to follow this  
Ακόλουθοι 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.