Jump to content

Είμαι στο σωστό δρόμο?


Recommended Posts

Καλησπέρα φίλοι μου.

Εδώ κι ένα 5ήμερο περίπου έχω στήσει το ενυδρείο μου (Juwel Rekord 800), το οποίο προορίζεται για χρυσόψαρο ενώ παράλληλα περιλαμβάνει λίγα φυτά.

Πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να στάξω λίγο υλικό απ' το σφουγγαράκι του παλιού ενυδρείου στο καινούριο. Κατόπιν, για να επισπεύσω λίγο τα πράγματα, έριξα/ρίχνω αυτό για το οποίο έχει γίνει συζήτηση στο sticky στρωσίματος με τη μέθοδο SERA/TETRA.

Η απορία μου είναι η εξής : Σήμερα μέτρησα για πρώτη φορά και τα αποτελέσματα ήταν μηδενικά. Τί γίνεται? Έχω κάνει κάτι λάθος ή μήπως πρέπει να ακολουθήσω την τακτική που περιγράφεται στο άρθρο/διαφήμιση του προϊόντος και να ρίξω το ψάρι τώρα?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα,

στρωσιμο εκανες με τη μεθοδο της αμμωνιας??

αν οχι λογικο που ολες οι μετρησεις βγαινουν μηδενικες!!

ριχνεις βακτηρια στο ενυδρειο χωρις να μπορουν να ''ταιστουν''.

με λιγα λογια τζαμπα ριχνεις βακτηρια...

Link to comment
Share on other sites

Στιψε καλα το σφουγγαρι απο το παλιο ενυδρειο μεσα στο φιλτρο του νεου,παραλληλα ριχνε και

βακτηρια.Για να τρεφονται ομως τα βακτηρια πρεεπει να τα "ταιζεις",ριχνε τριμμενη τροφη και οταν

οι μετρησεις σου ειναι ενταξει βαζεις ψαρια.

Link to comment
Share on other sites

καλημερα ριχνε βακτηριδια μεσα αλλα και λιγη τροφη για να την "φανε".

σιγα σιγα θα σου ανεβει η αμμωνια μετα θα σου πεφτει η αμμωνια και θα ανεβενει ο νιτριτης οταν μηδενιστουν και τα ΝΗ3/ΝΗ4 και ο ΝΟ2 τοτε ξεκινας σιγα σιγα τα ψαρια.μην ανχωνεσαι ασε την φυση να κανει την δουλια της.

καλη επιτυχια.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Επανέρχομαι στο θέμα διότι 3 μέρες αφότου έχω ρίξει λίγο φαγητό, δεν έχω δει ακόμη αποτελέσματα άξια λόγου. Μ' αυτό εννοώ ότι η αμμωνία δεν αυξήθηκε παρά ίσως ελαχιστα (στα υγρά τεστ της SERA το χρώμα ελάχιστα ξεφεύγει απ' το κίτρινο του μηδενός και πρασινίζει ελάχιστα).

Σήμερα που πήγα να πάρω ένα μπουκαλακι απ' τα βακτήρια που ρίχνω (αναφέρθηκα στο αρχικό μου ποστ), το παληκάρι (γνωστό κατάστημα του Πειραιά το οποίο φιλοξενείται κι εδώ) μου έδωσε ένα μπουκαλάκι SAFE START της Τetra λέγοντας μου ότι δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρούμαι περαιτέρω και αφού το ρίξω, μια μέρα περίπου μετά να ρίξω και το ψάρι.

Το πήρα με επιφύλαξη. Σέβομαι την άποψη του όπως σέβομαι και τις απόψεις αρκετών από εδώ μέσα, γι' αυτό θα εκτιμούσα αφάνταστα τη γνώμη σας στο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μενει παρα να δοκιμασεις και να πεις την γνωμη σου και στους αλλους μετα.

Θα σου πω μονο τι θα εκανα στη θεση σου και αν θελεις το σκεφτεσαι.

-Καθε μερα μετρησεις, κραταω σημειωσεις για το ιστορικο.

-Ακολουθω τις οδηγιες του σκευασματος (μαλιστα υπαρχει και αλλο ενα το tetra bactozym που βοηθαει στην εγκατασταση των βακτηριων στα υλικα)

- Ταιζω ελαχιστα, 1φυλλαρακι την ημερα ή καθε δυο μερες και αυξανω μεχρι τη φυσιολογικη ποσοτητα το ταισμα, αργα με το περασμα του χρονου μεχρι να στρωσει.

- Δεν βαζω παραπανω ψαρι στην αρχη ή αποτομα πολλα ψαρια μαζι στην πορεια για να προλαβαινει το φιλτρο να αποικειται απο βακτηρια που θα δεσμευουν τους ρυπους του καθε νεοεισερχομενου ψαριου.

- Χρησιμοποιω καλο αντιχλωριο στις αλλαγες που δεσμευει και αμμωνια οπως το seachem prime. Στην αναγκη και ως πενταπλη δοση. (κανονικη δοση 5ml στα 200 λιτρα νερο αλλαγης)

-Για να μην υπαρχει πανικος σε περιπτωση ενδειξης αμμωνιας (που δεν νομιζω να υπαρχει περιπτωση να μην ανιχνευσω στην πορεια), εχω υποψιν μου οτι η τοξικοτητα της αμμωνιας στο νερο υπολογιζεται ετσι : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry285819

-Αν δω ασπρη θολουρα στο νερο ειναι δειγμα εξαρσης της αμμωνιας που προκαλει το φαινομενο bacterial bloom. (εκτος και αν οφειλεται σε στιγμιαια αναταραξη του βυθου)

-Σε περιπτωση που περασω σε επιπεδο 0.01-0.2 ppm (mg/L) ελευθερης αμμωνιας στο νερο, κανω μερικη αλλαγη.

-Εχουμε υποψιν μας και τα συμπτωματα δηλητηριασης απο αμμωνια σε περιπτωση που καποιο τεστ αποτυχει να μας δειξει την υπαρξη της. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry184815, η ασπρη θολουρα ειναι το πιο ευκολο δειγμα ομως.

ΥΓ Δεν θα συμφωνησω οτι δεν θα ταλαιπωρηθεις ομως με αυτη τη μεθοδο.

Θα χρειαστεις πολυ πιθανως να κανεις αλλαγες νερου ισως και συχνες (αναλογα τη ρυπανση του νερου που θα υπαρχει) και θα κανεις και καθημερινες μετρησεις.

Αλλαγες νερου σε στρωσιμο χωρις ψαρι δεν χρειαζονται, ουτε και καθημερινες μετρησεις.

Υπομονη χρειαζεται μονο να μπορεις να βλεπεις αδειο ενα ενυδρειο για 30-40 μερες. :excl:

Link to comment
Share on other sites

Kατ' αρχάς, ευχαριστώ για την βοήθεια.

Εν δευτέροις, ξέχασα να αναφέρω το εξής : Επειδή το φαγητό που έριξα παράμενε στην επιφάνεια, την ανατάραξα ελαφρώς ώστε να πάει στον πυθμένα (θεωρώντας ότι θα αποσυντεθεί γρηγορότερα). Άπαξ και το έκανα αυτό, όλο το υλικό που υπήρχε στην επιφάνεια διαλύθηκε στο σύνολο του ενυδρείου και για κάποιο χρονικό διάστημα υπήρξε ένα φαινόμενο σαν χιόνι, σαν να έχεις διαλύσει μπαμπάκι σε απειροελάχιστα κομμάτια και το έριξες μέσα.

Μετά από λίγο επανήλθε στα συνηθισμένα. Καμμία ιδέα τί μπορεί να ήταν/είναι αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Συνηθως η τροφη (φυλαρακι) αρχιζει και βυθιζεται μετα απο λιγο μονη της.

Δεν την αφησες να βυθιστει ή δεν βυθιζοταν καθολου?

Λογικα πρεπει να ειδες τριμματα τροφης.

Link to comment
Share on other sites

Την έριξα κανονικά απ' το καπάκι και μερικά φυλλαράκια όντως πήγαν κάτω, τα περισσότερα όμως πήγαιναν....βόλτα λόγω του ρεύματος. :excl:

Τέλος πάντων, έριξα χθες το safe start και θα τσεκάρω σήμερα να δω τί γίνεται. Θα σας ενημερώσω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...