Jump to content

ΒΟΗΘΕΙΑ ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ


Recommended Posts

καλησπερα σε ολα τα μελη του φορουμ...ειμαι νεο μελος ξερω μαλλον οτι γραφω σ ελαθος κατηγορια αλλα δε βρισκω καποια καταλληλοτερη.....εχω ενα μικρο ενυδρειο εδω και καιρο 30L στο οποιο εχω χρυσοψαρα....ειναι εξοπλισμενο με αντλια αερα.θερμοστατη,φιλτρο καθαρισμου....εχω μια σχετικη αποψη μηδαμινη ισως ως προς το θεμα μας....σκεφτομαι λοιπον να παρω ενα ενυδρειο απο careffour ισως λαθος μου αλλα δε βρισκω για αρχη κατι φθηνοτερο........απλα ειμαι στη φαση ψαξιματος....με σκοπο στο μελλον κατι καλυτερο........θαθελα οποιος μπορει να με βοηθησει λεγοντας μου τι αλλο εξτρα εξοπλισμο χρειαζεται αυτο το ενυδρειο για το ορθο ξεκινημα του.....επισης οτι αλλο μπορειτε να μου πειτε σχετικα με αυτο....και τι ψαρια θα μπορουσα να βαλω μεσα για αρχη....ενδιαφερομαι για καποια σχετικα μεγαλοσωμα.....προφανως φαινομαι ασχετος αλλα ειλικρινα θα με βοηθουσατε διοτι το καθε pet shop λεει τα δικα του....ως γνωστης και κατοχος περιστεριων τα χυδρομικων ξερω οτι το καθε ζωντανο αξιζει σεβασμο και ειδικη φροντιδα γιαυτο οι συγκεκριμενες μου ερωτησεις....νασται καλα ευχαριστω πολυ......

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες.

Πιστευω οτι το καρφουρισιο το 120αρι ειναι οτι πρεπει για 3 χρυσοψαρα (εκτος Common, Comet ή Koi).

Μη ξεχνας οτι τα χρυσοψαρα μπορουν να σου κανουν παρεα για 30-40 χρονια.

Φροντισε πρωτα τα χρυσοψαρα σου λοιπον, και μαλλον θα δεις τοσο ωραιο θεαμα που δεν θα νοιωθεις την αναγκη να στησεις και τροπικο.

Κανε αναζητηση για φυτα συμβατα με χρυσοψαρα και διακοσμησε το ενυδρειο σου με φυσικα στοιχεια οπως πετρες, ξυλα, αμμο σε φυσικο χρωμα κλπ, ετσι ωστε να φτιαξεις ενα παραθυρο προς τη φυση μεσα στο σαλονι σου.

Αν ομως τοτε θελεις και τροπικο εδω ειμαστε για συζητηση :hysterical:

Έγινε επεξεργασία - delta66
Link to comment
Share on other sites

καλως ηρθες και η γνωμη μου "ταυτιζεται" με του δελτα66!!

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ ολα τα παιδια.........φιλε δελτα66 ενδιαφερομαι να στησω το συγκεκριμενο ως τροπικο.........

Link to comment
Share on other sites

φιλε δελτα66 τα χρυσοψαρα σκεφτομαι να τα αφησω στο μικρο ενυδρειο που εχω.........βασικα δε ξερω ποια ειναι η αναλογια ογκου ενυδρειου με πληθυσμο ψαριων.....και σκεφτομαι να παρω αυτο το καρφουρισιο και να εβαζα καποια τροπικα καποιος πιο μεγαλοσωμα απο τα χρυσοψαρα μου.............

Link to comment
Share on other sites

...........βασικα δε ξερω ποια ειναι η αναλογια ογκου ενυδρειου με πληθυσμο ψαριων.....και σκεφτομαι να παρω αυτο το καρφουρισιο και να εβαζα καποια τροπικα καποιος πιο μεγαλοσωμα απο τα χρυσοψαρα μου.............
Πιο μεγαλοσωμα απο τα χρυσοψαρα? :bowdown:

Υποθετω εχεις μωρα χρυσοψαρα αφου σε αυτη την ηληκια τα πουλανε οπως και ολα τα ψαρια.

Ξερεις σε τι μεγεθος μπορουν να φτασουν? :hysterical:

Αν θελεις πιο μεγαλοσωμα ψαρια για το τροπικο ενυδρειο πας για διμετρο. :ooh2:

Link to comment
Share on other sites

φιλε δελτα66 ειμαστε και συναδερφοι αν και εγω παιζω λαουτο σ εκρητικα παρολαυτα με κιθαρα ξεκινησα........παντως στα χρυσοψαρα μου αρεσει πολυ η μουσικη.....τωρα αν με ακουνε ενα θεος ξερει.......

Link to comment
Share on other sites

γνωριζω οτι μεγαλωνουν πολυ τα χρυσοψαρα...ναι τα δικα μου ειναι μωρα μαλλον.....δηλαδη να το ξεχασω για τροπικο σε ενυδριο 100L??η μονη επιλογη ειναι να του βαλω χρυσοψαρα?

Link to comment
Share on other sites

τροπικο μπορεις να το κανεις ανετοτατα αλλα με μικροτερου μεγεθους ψαρακια.

μπορεις να βαλεις κ μερικα αληθινα φυτα κ το ενυδρειο θα ειναι τζαμι! :hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηλθες,ποσα χρυσοψαρα εχεις στο ενυδρειο τω 30 λιτρων;

Link to comment
Share on other sites

3 εχω...........στο ενυδρειο των 100L ποσα θα μπορουσα να βαλω????χρυσοψαρα....σκεφτομαι τελικα να το παρω και να βαλω τα χρυσοψαρα......θα χρειαστει το ενυδρειο στρωσιμο?θα μπορεσω να χρησιμοποιησω ν ερο απο το υπαρχον ενυδρειο μου για καλυτερο ξεκινημα??και πιο φιλτρο ειναι καλο και καπως οικονομικο για το καρφουρισιο ενυδρειο?βοηθηστε βρε παιδια.............................

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω πως τα 3 χρυσοψαρα είναι "ανετα" και "καθαρα" σε 30 λιτρα νερο!

τα 100 λιτρα είναι μια χαρα για τα 3 χρυσοψαρα που έχεις! Το φιλτρο μην λυπηθεις τα χρήματα γιατί είναι η καρδια του ενυδρείου! δεν ειναι κατι που θελεις να χαλασει!!!! Γνωστές μαρκες και ποιοτηκές είναι οι fluval - eihem.

Τωρα για το στρώσιμο, εαν είναι στρωμένο το παλιο ενυδρείο, θα πάρεις τα ύλικα απο το παλιό το φίλτρο και θα τα βάλεις στο νέο! Ετσι δεν χρειαζετε να ξανακάνεις την διαδικασία απο την αρχη! Εαν μεταφέρεις το νερο ΔΕΝ θα καταφέρεις απολυτος τιποτα! η βιολογία είναι στο φίλτρο και στον βυθό(ελαχιστη)

Καλως όρισες και απο μένα!

Έγινε επεξεργασία - tsagos
Link to comment
Share on other sites

νασαι καλα φιλε μου για την απαντηση σου.....με εχει προβληματισει πολυ το θεμα του πληθυσμου ψαριων σε ενα ενυδρειο.....επειδη εμενα το αρχικο μου ζητημα ηταν να φτιαξω ενα τροπικο ενυδρειο.....θα μπορουσατε να μου πειτε ενα ικανοποιητικο μεγεθος ενυδρειου για τροπικο και το μεγιστο πληθυσμο ψαριων αντιστοιχα, ετσι ωστε το ενυδρειο αυτο να ειναι ικανο να ανταπεξελθει στις αναγκες των ψαριων???επειδη βλεπω οτι δεν ειναι ετσι που τα νομιζα τα πραγματα καλα θαναι να κανα κατι σωστο απο την αρχη..........

Link to comment
Share on other sites

θα μπορουσες να φτίαξεις τροπικό με 500 λιτρα και ενα ψαρι μεσα η με 180 λιτρα και 50 ψαρακια μεσα! Υπαρχουν εκατονταδες είδη ψαριών και αποτι καταλαβένεις δεν μπορουμε να σου πούμε π.χ. παρε 200 λιτρα ενυδρείο.

Καλό θα ήταν να κανεις μια γυρα στα μαγαζια να δεις τι ψαρακια σου αρεσουν να αποφασίσεις πια θέλεις και μετα να ρωτησεις εδω τα παιδια για τις απαιτησεις τους!

Link to comment
Share on other sites

εχεις δικιο φιλε μου....αυτο ειναι το καλυτερο που μπορω να κανω............

Link to comment
Share on other sites

μπορεις να παρεις μερικές ιδέες εδώ!

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=255

Καποιοι εχουν ενυδρεία χωρίς ψαρια μεσα! :Ρ

Link to comment
Share on other sites

παντως σε 120 λιτρα ενυδρειο δεν μπορεις να βαλεις πολλα και καπως μεγαλουτσικα ψαρια. αυτο σου λενε τα παιδια.

να σκεφτεις οτι στα λιτρα αυτα κανουν τα 3 χρυσοψαρα μονα τους. αν θελεις οποσδηποτε να αλλαξεις μοτιβο, απο χρυσοψαρα σε τροπικα, θα σε συμβουλευα να επιστρεψεις τα χρυσοψαρα πισω ή να τα πουλησεις/χαρισεις καπου γιατι εκει που εχεις σκοπο να τα αφησεις δεν θα τη βγαλουν για πολυ. κριμα ειναι. το μικρο ενυδρειο μπορεις να το κρατησεις για καραντινα ωστε τα νεα ψαρια να τα βαζεις για καμια εως δυο εβδομαδες εκει πριν να τα βαλεις στο ενυδρειο, για να αποφυγεις μεταδοση ασθενειων. επισης θα σου χρησιμευσει και για νοσοκομειο αν περασεις ασθενειες. μακρια απο σενα και απο ολους μας αλλα οφειλουμε να προνοουμε.

και μετα αγοραζεις ενα μεγαλυτερο οπως θελεις, αλλα με σωστη ερευνα. εχε υπ'οψιν σου οτι πολλα (αν οχι τα περισσοτερα) πετ σοπ δεν δινουν σωστες συμβουλες. οχι πως φταιει ο ιδιοκτητης παντα αλλα συμβαινει να μην γνωριζουν οι ιδιοι ή οι υπαλληλοι που εχουν. οποτε μη δινεις και πολυ βαση. εσυ σημειωνε τις ονομασιες και επειτα στο διαδυκτιο για ερευνα.θα πρεπει να προσεξεις να ειναι απο τον ιδιο βιοτοπο, να ειναι φιλικα μεταξυ τους, να λαβεις υπ'οψιν σου αν μπορεις να ανταπεξελθεις στο κοστος για τη διακοσμηση, τι φιλτρο θα βαλεις και φυσικα τα λιτρα σου.

ενα αλλο θεμα ειναι για το αν θα θελεις να προετοιμαζεις το νερο. εννοω να το μαλακωνεις ή το αντιθετο. σου το λεω γιατι ειναι ενας μεγαλος μπελας. θα προσεξεις δηλαδη τη τσαπη σου και το χρονο σου.

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα εστηνα το καρφουρισιο με τα χρυσοψαρα να τρεχει και να το χαιρομαι και θα μαθαινα παραλληλα και τα "μυστικα" του χομπυ, και μετα θα εβρισκα ενα ωραιο ακομα τοιχο στο σπιτι να του κολλησω και ενα τροπικο ενυδρειο :)

Link to comment
Share on other sites

καλημερα παιδια....ευχαριστω πολυ ια τη βοηθεια σας.....φιλε δελτα66 μαλλον αυτο θα κανω.....θα βαλω τα χρυσοψαρα στο κατοσταρι και σιγα σιγα θα φτιαξω ενα αλλο τροπικο........

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...