Grimo

Nερο βρύσης --> κατάψυξη -->ξεπάγωμα--> ενυδρειο ? ?

11 δημοσιεύσεις σε αυτό το θέμα

Διάβασα κάπου πως το νερο μετά την ψύξη και το ξεπάγωμα, εχει μηδενική η πολυ χαμηλή σκληρότητα και ph ουδέτερο . Μπορει να χρησιμοποιηθει για αραίωση του νερου "βρύσης" δηλαδή να χαμηλώσει σκληρότητα και ph!!

κατα πόσο ισχύει γνωρίζει κανείς?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πιστευω μετα απο λιγη ωρα απο το ξεπαγωμα πρεπει να αποκτα παλι τις κανονικες του ιδιοτητες.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χωρις να ειμαι 1000% σιγουρος νομιζω οτι με τον βρασμο χαμηλωνει η Kh και οχι η Gh. Τωρα οσον αφορα το ph οτι πεφτει με αυτο τον τροπο 1η φορα το ακουω και δεν νομιζω οτι ισχυει.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Η προσωρινή (ανθρακική) σκληρότητα οφείλεται σε διττανθρακικά άλατα του ασβεστίου (Ca(HCO3)2) και μαγνησίου (Mg(HCO3)2) . Η σκληρότητα αυτή αφαιρείται με βρασμό του νερού και το μεν διοξείδιο του άνθρακα διαφεύγει, τα δε αδιάλυτα CaCO3 και MgCO3 καθιζάνουν σαν ανθρακικά άλατα.

http://www.healthaffair.gr/waterall.htm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μου έκανε και εμένα πολύ εντύπωση , μπορώ να σας δώσω και την πηγή μου(πιστεύω ειναι αξιόπιστη) , είναι πολύ καλο βοήθημα για οσους εχουν όρεξη να διαβάσουν :)

σε μορφή pdf ειναι , σελιδα 22 στο κάτω πινακάκι! !

http://www.slideshare.net/guest9f77e8/the-...-aquarium-guide :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εξαρτάται από το τι ποσότητα θες βέβαια αλλά μου φαίνεται πολύ ενεργοβόρο και το πάγωμα και ο βρασμός, καλύτερα να πάρεις μια συσκευή αντίστροφης όσμωσης να κάνεις δουλειά.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχω ξεχάσει 1-2 φορές εμφιαλωμένο νερό στην κατάψυξη με αποτέλεσμα να παγώσει τελείως. Όταν το δοκίμασα αφού ξεπάγωσε είχε αλλάξει η γεύση του. Ήταν πικρό. Ίσως λόγω αλλαγής στην σκληρότητα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Επίσης πολλοί έχουμε παρατηρήσει, όταν λιώνουν τα παγάκια που αφήνουν ένα λευκό ίζημα στον πάτο του ποτηριού, αυτό είναι άλατα που καθιζάνουν, δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο για το φαινόμενο στο νετ αλλά μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aν μάθετε τίποτα νεότερο ενημερώστε(δεν βρίσκω κατι στο net)! οχι οτι το χρειάζομαι άμεσα αλλα θα ηταν καλη λύση αν μπορούσαμε να χαμηλώνουμε ph και gh τοσο απλά!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γιατί δεν κάνεις ένα πειραματάκι? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν εχω test να βγάλω συμπεράσματα! τα περιμένω απο βδομάδα :) , αν δεν γνωρίζει καποιος αλλος κατι σχετικό θα δοκιμάσω και θα σας ενημερώσω!!

Έγινε επεξεργασία - Grimo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!


Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.


Είσοδος

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.