Rik

Τροφή σαν ιδιοπαρασκευασμα

8 δημοσιεύσεις σε αυτό το θέμα

Τροφή σαν ιδιοπαρασκευασμα

Δοκιμασμένο μίγμα για τροφή 1

Τα μεγαλόσωμα ψάρια, όπως τα περκοειδη, χρειάζονται θρεπτική τροφή και αυτό δημιουργεί μερικά προβλήματα. Πολλοί ερασιτέχνες ταΐζουν τα ψάρια τους με ψιλοκομμένη βοδινή καρδιά και παραβλέπουν το ότι τα ψάρια δε χωνεύουν το κρέας από τα θερμόαιμα ζώα. Εκτός αυτού δεν υπάρχει αρκετό μπαλαστρο για να διευκολύνεται η πέψη. Έτσι δημιουργούνται προβλήματα στο πεπτικό σύστημα, ακόμη και φλεγμονές.

Πάντως, με βάση τη βοδινή καρδιά και πρόσθετα υλικά για μπαλαστρο, μπορείτε να φτιάξετε μια καλή τροφή. Θα δέσετε το μίγμα με λίγο λίπος και θα το βάλετε στην κατάψυξη. Εάν δεν το δέσετε θα διαλυθεί μόλις το βάλετε στο νερό. Επίσης το λίπος αντέχει στην κατάψυξη, και γι`αυτο δεν συγκρίνεται με την ζελατίνη.

Το μίγμα ανακατεύεται με προσοχή, δένεται με το λίπος και αφήνεται να κρυώσει. Πρέπει να είναι σταθερό και ελαστικό. Τώρα μπορεί να κοπεί σε μερίδες και να μπει στην κατάψυξη. Οι μερίδες βέβαια, πρέπει να ξεπαγώσουν πολύ καλά προτού χρησιμοποιηθούν.

Δοκιμασμένο μίγμα για τροφή 2

35% καρδιά βοδινού ψιλοκομμένη, χωρίς λίπος και τένοντες

15% φιλέτο ψαριού ψιλοκομμένο

20% σπανάκι κατεψυγμένο

10% κουάκερ

5% βιομηχανοποιημένη τροφή

1 κρόκος αυγού

Όσοι έχετε συνταγές από δοκιμασμένα ιδιοπαρασκευασματα παρακαλώ συνεχίστε!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τροφή σαν ιδιοπαρασκευασμα

Δοκιμασμένο μίγμα για τροφή 1

Τα μεγαλόσωμα ψάρια, όπως τα περκοειδη, χρειάζονται θρεπτική τροφή και αυτό δημιουργεί μερικά προβλήματα. Πολλοί ερασιτέχνες ταΐζουν τα ψάρια τους με ψιλοκομμένη βοδινή καρδιά και παραβλέπουν το ότι τα ψάρια δε χωνεύουν το κρέας από τα θερμόαιμα ζώα. Εκτός αυτού δεν υπάρχει αρκετό μπαλαστρο για να διευκολύνεται η πέψη. Έτσι δημιουργούνται προβλήματα στο πεπτικό σύστημα, ακόμη και φλεγμονές.

Πάντως, με βάση τη βοδινή καρδιά και πρόσθετα υλικά για μπαλαστρο, μπορείτε να φτιάξετε μια καλή τροφή. Θα δέσετε το μίγμα με λίγο λίπος και θα το βάλετε στην κατάψυξη. Εάν δεν το δέσετε θα διαλυθεί μόλις το βάλετε στο νερό. Επίσης το λίπος αντέχει στην κατάψυξη, και γι`αυτο δεν συγκρίνεται με την ζελατίνη.

Το μίγμα ανακατεύεται με προσοχή, δένεται με το λίπος και αφήνεται να κρυώσει. Πρέπει να είναι σταθερό και ελαστικό. Τώρα μπορεί να κοπεί σε μερίδες και να μπει στην κατάψυξη. Οι μερίδες βέβαια, πρέπει να ξεπαγώσουν πολύ καλά προτού χρησιμοποιηθούν.

Δοκιμασμένο μίγμα για τροφή 2

35% καρδιά βοδινού ψιλοκομμένη, χωρίς λίπος και τένοντες

15% φιλέτο ψαριού ψιλοκομμένο

20% σπανάκι κατεψυγμένο

10% κουάκερ

5% βιομηχανοποιημένη τροφή

1 κρόκος αυγού

Όσοι έχετε συνταγές από δοκιμασμένα ιδιοπαρασκευασματα παρακαλώ συνεχίστε!

Και γιατι αντι της καρδιας δεν βαζεις καλαμαρι και γαριδα??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και γιατι αντι της καρδιας δεν βαζεις καλαμαρι και γαριδα??

Παρακαλώ αν έχεις κάποια συνταγή δοκιμασμένη δημοσιευσετη.

Η καρδιά βοδινού απλά είναι άπαχη, πλούσια σε θρεπτικές ουσίες και μπορεί να καταναλωθεί άβραστη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρακαλώ αν έχεις κάποια συνταγή δοκιμασμένη δημοσιευσετη.

Η καρδιά βοδινού απλά είναι άπαχη, πλούσια σε θρεπτικές ουσίες και μπορεί να καταναλωθεί άβραστη.

Ειναι προιον περα απο την διατροφη των ψαριων. Και απο την στιγμη που ξερουμε τα προβληματα που θα δημιουργηθουν ειναι κριμα να τα ταιζουμε τετοιες τροφες. ΙΜΟ :bowdown:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Τροφή σαν ιδιοπαρασκευασμα

Δοκιμασμένο μίγμα για τροφή 1

Τα μεγαλόσωμα ψάρια, όπως τα περκοειδη, χρειάζονται θρεπτική τροφή και αυτό δημιουργεί μερικά προβλήματα. Πολλοί ερασιτέχνες ταΐζουν τα ψάρια τους με ψιλοκομμένη βοδινή καρδιά και παραβλέπουν το ότι τα ψάρια δε χωνεύουν το κρέας από τα θερμόαιμα ζώα. Εκτός αυτού δεν υπάρχει αρκετό μπαλαστρο για να διευκολύνεται η πέψη. Έτσι δημιουργούνται προβλήματα στο πεπτικό σύστημα, ακόμη και φλεγμονές.

Πάντως, με βάση τη βοδινή καρδιά και πρόσθετα υλικά για μπαλαστρο, μπορείτε να φτιάξετε μια καλή τροφή. Θα δέσετε το μίγμα με λίγο λίπος και θα το βάλετε στην κατάψυξη. Εάν δεν το δέσετε θα διαλυθεί μόλις το βάλετε στο νερό. Επίσης το λίπος αντέχει στην κατάψυξη, και γι`αυτο δεν συγκρίνεται με την ζελατίνη.

Το μίγμα ανακατεύεται με προσοχή, δένεται με το λίπος και αφήνεται να κρυώσει. Πρέπει να είναι σταθερό και ελαστικό. Τώρα μπορεί να κοπεί σε μερίδες και να μπει στην κατάψυξη. Οι μερίδες βέβαια, πρέπει να ξεπαγώσουν πολύ καλά προτού χρησιμοποιηθούν.

Δοκιμασμένο μίγμα για τροφή 2

35% καρδιά βοδινού ψιλοκομμένη, χωρίς λίπος και τένοντες

15% φιλέτο ψαριού ψιλοκομμένο

20% σπανάκι κατεψυγμένο

10% κουάκερ

5% βιομηχανοποιημένη τροφή

1 κρόκος αυγού

Όσοι έχετε συνταγές από δοκιμασμένα ιδιοπαρασκευασματα παρακαλώ συνεχίστε!

Φίλε Rik σαν να μου φαίνεται ότι η παρουσίαση σου έχει μία αντίφαση. Στην αρχή μας αναφέρεις και σωστά κατά τη γνώμη μου ότι "Πολλοί ερασιτέχνες ταΐζουν τα ψάρια τους με ψιλοκομμένη βοδινή καρδιά και παραβλέπουν το ότι τα ψάρια δε χωνεύουν το κρέας από τα θερμόαιμα ζώα. Εκτός αυτού δεν υπάρχει αρκετό μπαλαστρο για να διευκολύνεται η πέψη." και μετά μας προτείνεις μία τέτοια συνταγή που βασίζεται σε βοδινή καρδιά αλλά και σε ζωικό φαντάζομαι λίπος για δέσιμο.

Δεν νομίζω ότι οι φυτικές ίνες με τις οποίες την εμπλουτίζεις αντισταθμίζουν το πιθανό πρόβλημα από την κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης από θερμόαιμα ζώα. Αυτό πάντως είναι ένα ζήτημα που συζητιέται συχνά ιδίως στη διατροφή των δίσκων και προκαλεί αρκετές καλοπροαίρετες αντιπαραθέσεις μεταξύ των συγχομπιστών.

Και επειδή ανέφερες για κάποια άλλη συνταγή, πολλοί από μας χρησιμοποιούν το european shrimp mix με έμφαση, ανάλογα με τα ψαράκια, πότε στο φυτική και πότε στη ζωική πρωτεΐνη. Δες εδώ.

Φιλικά

Ανδρέας

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ειναι προιον περα απο την διατροφη των ψαριων. Και απο την στιγμη που ξερουμε τα προβληματα που θα δημιουργηθουν ειναι κριμα να τα ταιζουμε τετοιες τροφες. ΙΜΟ :bowdown:

Παρακαλω να αναφερω οτι η συνταγες δεν ειναι του κεφαλιου μου αλλα απο βιβλια ιχθιολογιας και αναφερωνται σε ολα σαν ενναλακτηκη ζωντανη και φρεσκια διατροφη για την τονωση και ποικιλια στο μενου των ψαριων και συγκεκριμενα στα περκωιδη.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Παρακαλω να αναφερω οτι η συνταγες δεν ειναι του κεφαλιου μου αλλα απο βιβλια ιχθιολογιας και αναφερωνται σε ολα σαν ενναλακτηκη ζωντανη και φρεσκια διατροφη για την τονωση και ποικιλια στο μενου των ψαριων και συγκεκριμενα στα περκωιδη.

Γι αυτό και όπως ανέφερα παραπάνω υπάρχουν αρκετές γνώμες και διαφωνίες γύρω από το θέμα αυτό. Προσωπικά είμαι κάπως διστακτικός στο τάισμα με ζωική πρωτεΐνη θερμόαιμων σε ψυχρόαιμα αλλά υπάρχουν πολλοί που το προτείνουν και μάλιστα στη βιβλιογραφία.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φίλε Rik σαν να μου φαίνεται ότι η παρουσίαση σου έχει μία αντίφαση. Στην αρχή μας αναφέρεις και σωστά κατά τη γνώμη μου ότι "Πολλοί ερασιτέχνες ταΐζουν τα ψάρια τους με ψιλοκομμένη βοδινή καρδιά και παραβλέπουν το ότι τα ψάρια δε χωνεύουν το κρέας από τα θερμόαιμα ζώα. Εκτός αυτού δεν υπάρχει αρκετό μπαλαστρο για να διευκολύνεται η πέψη." και μετά μας προτείνεις μία τέτοια συνταγή που βασίζεται σε βοδινή καρδιά αλλά και σε ζωικό φαντάζομαι λίπος για δέσιμο.

Δεν νομίζω ότι οι φυτικές ίνες με τις οποίες την εμπλουτίζεις αντισταθμίζουν το πιθανό πρόβλημα από την κατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης από θερμόαιμα ζώα. Αυτό πάντως είναι ένα ζήτημα που συζητιέται συχνά ιδίως στη διατροφή των δίσκων και προκαλεί αρκετές καλοπροαίρετες αντιπαραθέσεις μεταξύ των συγχομπιστών.

Και επειδή ανέφερες για κάποια άλλη συνταγή, πολλοί από μας χρησιμοποιούν το european shrimp mix με έμφαση, ανάλογα με τα ψαράκια, πότε στο φυτική και πότε στη ζωική πρωτεΐνη. Δες εδώ.

Φιλικά

Ανδρέας

Αντρέα ακριβώς αυτό ήθελα να γίνει,πολη ενδιαφερων το link, δηλαδή το να μαζευτούν σε ένα θέμα όλες οι σχετικές συνταγές, link και απόψεις πάνω στη φρέσκια σπιτική διατροφή ας πούμε, για να μπορούμε να ταΐζουμε τα ψάρια και με κάτι το φρέσκο και υγιεινό πέρα απτό βιομηχανοποιημένο, που σαφώς παραμένει να είναι και η κύρια διατροφή τους.

Έψαξα στο forum αλλά δεν βρήκα κάτι το συγκεκριμένο.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!


Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.


Είσοδος

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.