Jump to content

Συνέχεια ανεβασμένα ΝΟ3 & Gh από πέτρα θαλάσσης και χαλασμένο θερμοστάτη


Recommended Posts

Γεία σας! Έκανα αλλαγή νερού 4-5 μερες πριν και σήμερα που έκανα μέτρηση βρήκα ΝΟ3=100 με 250 mg/l, GH πάνω από 21d, NO2=0, Ph=6,8 και ΝΗ=0. Πριν καιρό η μητερα μου έβαλε στο ενυδρείο πέτρες θαλάσσης και κάτι κοχύλια και από τότε έχω αυτές τις ενδείξεις στα GH. Ρωτώντας στο πετ σοπ μου είπαν να τις βγάλω αμέσως όπως και έκανα, αλλα το πρόβλημα παραμένει πάνω από χρόνο. Επίσης αγόρασα μία καινούργια αντίσταση η οποία είχε ελατωματικό θερμοστάτη και σχεδον μου έβρασε το νερό μέχρι να το πάρω χαμπάρι... Ένα ψάρι δεν αντεξε και ψόφησε. Έχει περάσει πολύς καιρος από τότε και έχω κάνει ένα σωρό πράγματα... Έβαζα νερό από όσμωση στις αλλαγές, έβαζα απεσταγμένο, άδειασα όλο το ενυδρείο και έψαξα όλο το χαλίκι μήπως υπάρχει καμία μικρή πέτρα από θάλασσα αλλά τίποτα... Ο νέρό δεν φτιάχνει... Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε;

Link to comment
Share on other sites

Φίλε vangelis, αρχικά θα έλεγα να μας πείς με τι τέστ κάνεις τις μετρήσεις σου. Αν χρησιμοποιείς στίκς θα σου πρότεινα να προμηθευτείς υγρά τέστ και να μετρήσεις τις τιμές του νερού του ενυδρείου, αλλά και τις τιμές του δικτύου σου. Επίσης μια λεπτομερής καταγραφή όλων των υλικών που έχεις μέσα στο ενυδρείο σου (υπόστρωμα, ξύλα, πέτρες, διακοσμητικά κλπ) ίσως μας βοηθήσει να ερμηνεύσουμε τις μετρήσεις που έχεις.

Link to comment
Share on other sites

Ναι χρησιμοποιώ στικ για τις μετρήσεις. Οι τιμές του δικτύου μου είναι: GH 7d, PH 7.2 και ΚΗ 3d. Το ενυδρείο μου εμπεριέχει διάφορες πέτρες ηφαιστιακού τύπου μάλλον, σε λευκό χρώμα, ένα πήλινο διακοσμητικό πυθάρι και χαλίκι λεύκό σάν μικρούς σβώλους μεγέθους περίπου 4-5mm. Τα υλικά είναι όλα κατάλληλα για ενυδρείο και αγορασμένα από pet shop. Το φίλτρο είναι εσωτερικό και περνάει το νερό μέσα από το στρώμα του χαλικιού και το καθαρίζει το βγάζει πάλι στην επιφάνεια. Επίσης έχω και ένα εσωτερικό φίλτρο άνθρακα και που έχει και ένα σπόγγο μεσα. Επειδή τα ψάρια μου σκάβουν γενικώς δεν έχω βάλει φυτά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...