Jump to content

Μικρή 'λιμνούλα' ...Την Βοήθεια σας!!!!


Recommended Posts

Γεια σε όλους,

είμαι ο Γιώργος (από Κύπρο) και θα ήθελα μια βοήθεια για μια μικρή λιμνούλα που θέλω να φτιάξω.

κάποιο άλλο παιδί μου έδωσε το λινκ στο φόρουμ σας και στην σελίδα για την λίμνη του yiannossavva και έμεινα ξερός !!! :)

τέλος πάντων..... στα δικά μου.

είμαι στην διαδικασία του φτιαξίματος του κήπου μου. έκτισα μερικούς τοίχους (ο κτίστης δηλαδή) και εκεί που έβλεπα το κεντρικό τετράγωνο τοίχο (φαίνεται στην φωτό), μου ήρθε η ιδέα να βάλω ένα μικρό συντριβάνι, και μερικά φυτά νερού . μετά την σκέψη αυτή και βλέποντας μερικά άλλα πράγματα είπα να την μεγαλώσω λίγο με την προσθήκη έτοιμης πλαστικής λινούλας (260 λίτρα) κάνοντας έτσι δύο ξεχωριστές, δίπλα η μια στην άλλη.

έχουμε και λέμε.

αυτά σκέφτουμε να κάνω.... (με τα υλικά που έχω και σωρίς να μπω σε άλλα έξοδα, γιατί το ταμείον είναι μείον....

1. στον τετράγωνο τοίχο (ο οποίος εσωτερικά είναι 1χ1 μέτρο θα βάλω μέσα liner το οποίο θα προσπαθήσω να κρύψω κάτω από την πέτρα με την οποία θα τον ντίσω. επίσης μου είπαν ότι μπορώ να βάλω 'δίχτυ' και να καλύψω με τσιμέντο το liner ώστε να μην φαίνεται μαύρο όσο θα είναι έξω από το νερό, και για να κρύβει και λίγο το μαύρο κάτω από το νερό....καμιά άλλη ιδέα ????

2. η πλαστική λιμνούλα (μέγιστο μήκος-πλάτος 135χ115 εκ) έχει το σχήμα που σχεδίασα στη φωτό , και η σκέψη είναι ότι δεν θα σκάψω και να την χώσω ολόκληρη στο χώμα, αλλά θα την αφήσω να εξέχει στο μισό περίπου ύψος του τοίχου...έπειτα με πέτρες θα κρύψω το μαύρο πλαστικό της (τις πέτρες θα τις βάλω σε σχήμα τετραγώνου όπως σχεδίασα για να διατηρήσω τις ορθές γωνίες (μόνο ορθές γωνίες χρησιμοποιήσαμε,,δεν ξέρω το γιατί ακόμα :) ) .

τις πέτρες αυτές θα τις φυτέψω να γίνει κάτι σαν Rockery....

3. στον τετράγωνο τοίχο, εκεί που σχεδίασα με μπλε, θα κάνω ένα κόψιμο κατηφορικό, και θα κάνω κάτι σαν 'υπερχύληση-καταρράκτη' για να διοχετεύεται το 'φιλτραρισμένο νερό από το τετράγωνο στην πλαστική λιμνούλα.

νομίζω ότι μέχρι εδώ είμαι εντάξει....

οι απορίες μου (προσπάθησα να διαβάσω τα παλιά ποστ, αλλά είναι τόσες πολές οι πληροφορίες που πελάγωσα... έτσι σας ρωτώ απευθείας)

1. εάν βάλω συντριβάνι (μικρό) στον τετράγωνο τοίχο, μπορώ μέσα να βάλω νούφαρα (έχω υπόψη μου το μίνι νούφαρα) . μου λένε ότι τους αρέσει το 'στάσιμο νερό' ... θα έχουν πρόβλημα εάν νερό θ απέφτει πάνω στα φύλλα τους ???

2. στην πλαστική λίμνη, μπορώ να βάλω νούφαρα (εκεί δεν θα πέφτει το νερό από το συντριβάνι, αλλά θα ρέει μέσα νερό από την τετράγωνη.... ???

3. Φιλτράρισμα .... εδώ δεν ξέρω τίποτα...ξέρω μόνο ότι θα χρειαστεί να φιλτράρω το νερό (για ακαθαρσίες) γιατί αλιώς το συντριβάνι θα 'φτύνει' χώμα... η σκέψη μου είναι ότι θα το παίρνω από την πλαστική (από τον πάτο, θα το περνώ μέσα από τα φιλτρα, και θα επιστρέφει στην τετράγωνη...από κει θα πέφτει με τον 'καταράκτη' στη πλαστική και ξανά ο κύκλος.... σίγουρα θα υπάρχει κάτι που να μου επιτρέψει να διοχετεύσω το 'καθαρό' νερό τόσο στη σωλήνα του συντριβανιού (και με μια βαλβίδα να το κλείνω όταν δεν το θέλω, και επίσης στον πάτο της τετράγωνης.... η σημαντική ερώτηση είναι, τιείδος φίλτρο πρέπει να βάλω, και πόσο περίπου κοστίζει ....

4. ψαράκια... σκέφτομαι για λίγα μικρά ψαράκια εάν το μέγεθος το επιτρέπει γιατί δεν θα ήθελα να τα βασανίζω άδικα..... παίζει τίποτα ????

5. το συντριβάνι είναι ρεζίνη... (Resin mixture) ... αυτά αντέχουνε στον ήλιο και τις ψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού ??? ή θα το αχρηστέψω με το πρώτο καλοκαίρι ????

αυτά σκέφτομαι για τώρα,

ελπίζω να μην σας έπρησα.... διαβάζοντας τα γραφόμενα μου, βλέπω ότι ίσως σας μπερδέψω....εάν θέλεται διευκρινήσεις παρακαλώ ρωτήστε με !!!!

Ευχαριστώ,

Γιώργος

Υ.Γ ξέχασα να αναφέρω ότι το συντριβάνι σκέφτομαι ότι θα έιναι μια γυμνή κοπέλλα ...την σχεδίασα στο σχέδιο κιόλας....

post-19818-1274029390_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλώςήρθες κατ' αρχήν στο forum, και καλή διαμονή!

Πολύ ενδιαφέρουσα η κατασκευή που σκέφτηκες, και όταν τελειώσει θα είναι σίγουρα χάρμα οφθαλμών!+

Στο θέμα μας τώρα, δεν ξέρω να σου πω ακριβώς τι φίλτρα θα χρειαστείς, πάντως ότι θα χρειαστείς ένα γερό κομπόδεμα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Μία άλλη κατασκευή, η οποία ίσως σου δώσει ιδέες είναι αυτή εδώ

Από εδώ και πέρα, το μόνο που μένει να σου πω, είναι καλή επιτυχία!!!

Έγινε επεξεργασία - psarouklas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...