Jump to content

περιορισμός ενυδρείων


Recommended Posts

Φιλαράκια καλησπέρα,

όπως γνωρίζετε όλοι σας, αυτό το χόμπυ είναι "κολλητικό". Έτσι ξεκίνησα με ένα ενυδρείο. Στη συνέχεια έγιναν 2, έγιναν 3, έγιναν 4 κ.ο.κ με αποτέλεσμα τώρα να υπάρχουν ενυδρεία σχεδόν σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού: σαλόνι, γραφείο κ.λ.π. :buttrock:

Λόγω των απαιτήσεων και κυρίως του περιορισμένου χρόνου θέλω να τα περιορίσω σε μόλις δύο (2) ενυδρεία. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε διάφορα ενυδρεία σκαλάρια, kribensis, gouramis, tetras serpae, lemon και bolivian αν τα θυμάμαι καλά, corrys, guppies, plecos, red cherry και amano. ;):thumbup::hysterical:

Από τα ενυδρεία θέλω να κρατήσω ένα που είναι 200+ καθαρά και ένα 80άρι καθαρό. Το ζήτημα ποια ψαροσύνθεση θα μπορούσα να βάλω στο 200άρι και ποια στο 80άρι.

Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη :buttrock:

Link to comment
Share on other sites

Το βασικό, κατά την γνώμη μου, είναι ποιά από τα ψάρια που έχεις θέλεις εσύ οπωσδήποτε να κρατήσεις. Με βάση αυτήν την επιλογή σου θα μπορούσε κανείς να σου προτείνει με ποιά άλλα ψαράκια θα μπορούσες να πλαισιώσεις τις βασικές επιλογές σου. Αποφάσισε δηλαδή ποιά δεν θέλεις να αποχωριστείς και εδώ είμαστε...

Κάνεις κάποια επεξεργασία στο νερό σου (Α/Ο, τύρφη) ή χρησιμοποιείς νερό δικτύου;

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου

η επιλογή είναι το δύσκολο.... :thumbup:

σίγουρα θέλω να κάνω ένα ενυδρείο με βάση τις γαρίδες, εφόσον δηλαδή ταιριάζουν με κάποια ψάρια και ένα ακόμη με βάση τα σκαλάρια.

Στο νερό δεν κάνω καμία ειδική επεξεργασία. Απλά από τη βρύση σε βαρελάκι, αντιχλώριο για 2 ωρίτσες με κυκλοφορητή και μετά ενυδρείο

το pH παραμένει σταθερό στο 7,2-7,5 σε όλα τα ενυδρεία. Η προσπάθεια που είχα κάνει πριν από μήνες για να το ρίξω με τύρφη δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αφού δεν έπεσε κάτω από το 7. Οπότε άφησα την προσπάθεια και καθώς διατηρείται σε επίπεδο ανεκτό για τα ψαράκια το άφησα όπως έχει ;)

Link to comment
Share on other sites

Σου έχω την καλύτερη λύση... Μου χαρίζεις εμένα όποιο ενυδρείο θες και σου προσέχω τα ψαράκια σου σαν τα μάτια μου!! :thumbup:;)

Link to comment
Share on other sites

νάσαι σίγουρος πως μόλις φτιαχτούν τα δύο τα υπόλοιπα μαζί με τα ψαράκια και όλα τα παρελκόμενα θα δοθούν σε όποιον θέλει να αυξήσει την... παραγωγή του ;):thumbup::hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Σορρυ για το οφ τοπικ! Έχε με στο νού σου για προσφορές! (ελπίζω να μην είσαι φαρμακείο ;))

Link to comment
Share on other sites

θα σε θυμάμαι φίλε μου,

αφού όταν μειωθούν τα ενυδρεία θα υπόλοιπα θα χαρισθούν στους φίλους του forum

;):thumbup::hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...