Jump to content

Χαρά ή στρες;;;;


Recommended Posts

Καλησπέρα στο Forum. Σήμερα ολοκλήρωσα (υποθέτω) το στρώσιμο του ενυδρείου μου 60λτ. Ξεκίνησα πριν απο κανένα μήνα βάζοντας λεπτό χαλίκι (ηφαιστιογενής τύρφη) και ζωντανά φυτούλια (εύκολα κατά την άποψη του πωλητή) Βιτανινούλες στις ρίζες και άλλαξα την φθορίου λάμπα με άλλη καλύτερου φωτός για τα φητά άλλα και για τα ψαράκια που θα φιλοξενηθούν αργότερα. Για το στρώσιμο καθώς και την δημιουργία βακτηρίων διάλεξα μια σκόνη η οποία περιέχει και βακτήρια άλλα και αμμωνία (προφανώς) μαζί έτσι ώστε ο κύκλος να γίνει χωρίς να ταλαιπωρηθούν τα ψαράκια. Μετρήσεις δεν πήρα ακόμη όμως μετά από 1 εβδομάδα 2 ειδικά ενδεικτικά που έχω (αγόρασα απο Internet) τα οποία δείχνουν συνεχώς την περιεκτικότητα σε αμμωνία άλλα και το PH του νερού δείχνουν ότι τα επίπεδα είναι normal (εκτός του PH το οποίο οφείλεται κυρίως θεωρώ στο σκληρό νερό της περιοχής. Έτσι αποφάσισα να μετακομίσω το ψαράκι που είχα στο μικρό ενυδρείο στο καινούργιο του μεγάλο σπίτι (Buble eye). Αφού λοιπόν ακολούθησα την διαδικασία που προβλέπετε για να μπεί ομαλά μέσα και να μην πάθει κανένα σοκ απο την αλλαγή στα καινούργια νερά διαπίστωσα ότι μόλις το έβαλα μέσα το ψαράκι "πάγωσε" για μερικά δευτερόλεπτα σαν να μην είχε συνειδητοποιήσει τι γινόταν και αμέσως μετά άρχισε να κόβει βόλτες εξερευνώντας (υποθέτω) το νέο του περιβάλλον Κατέβαινε κάτω, δοκίμαζε τα χαλικάκια περνούσε ανάμεσα από το ξύλο (ρίζα) που υπάρχει για διακοσμητικό στο ενυδρείο μου και γενικώς υπάρχει μια κινητικότητα άνευ προηγουμένου. Και ρωτάω... Οφείλεται σε χαρά ή σε στρες. Παρακαλώ οι ειδικοί που έχουν ξανακάνει παρόμοια περάματα να μου δώσουν τα φώτα τους. Παρεμπιπτόντως. Διάλεξα να μην ανάψω τα φώτα του ενυδρείου για πρώτη μέρα μήπως και έτσι δημιουργήσω στον μικρό μου μαγουλά μεγαλύτερο στρες,

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι τόσο αξιόπιστα αυτά τα test αμμωνίας και pH, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Αν έκανες σωστή προσαρμογή, και αφού κράτησες σωστά και τα φώτα κλειστά, τότε η κινητικότητα αυτή, θα οφείλεται σε χαρά. Περισσότερος χώρος γι' αυτό, και καλύτερο περιβάλλον! :)

Link to comment
Share on other sites

Προληπτικά σου λέω πάντως πως εάν αποφασίσεις να βάλεις και άλλα ψαράκια να τα βάλεις σταδιακά γιατί ακόμα η βιολογία σου εξελίσσετε και καλό βέβαια θα ήταν να πάρεις και τεστακια για να βλέπεις καλύτερα τη γίνετε με τις μετρήσεις σου.

Link to comment
Share on other sites

μετα απο την αλλαγη περιβαλλοντος λογικο ειναι το ψαρι να εχει περιεργη συμπεριφορα!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
:thumbup: Μην ανησυχείς έχεις κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, λογικό είναι το ψαράκι να εξερευνεί το καινούριο περιβάλλον. Άλλωστε το στρες μόνο έσυ μπορείς να το διαπιστώσεις γιατί αν πετάγεται δεξιά κ αριστερά στο ενυδρείο κάθε φορά που το κοιτάς σίγουρα θα είναι φοβισμένο, αν κινείται ήρεμα μέσα στο ενυδρείο απλά εξερευνεί κ προσαρμόζεται..
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...