Jump to content

βοήθεια για στήσιμο νέου ενυδρείου


Recommended Posts

Χαιρετώ όλους τους φίλους του ενυδρείου. Σας βρήκα πριν λίγο καιρό και τωρα τελευταία μπαίνω κάθε μέρα και σας παρακολουθώ.

Να σας πω την ιστορία μου με λίγα λόγια. Ξεκίνησα με μία γυάλα με 2 χρυσόψαρα μέσα γιατί με είχαν φάει οι κόρες μου να τους πάρω κάποιο ζωάκι και τα ψαράκια μου φάνηκαν το πιο εύκολο. Τα ψαράκια τα είχα σε γυάλα για 5-6 μήνες και μετά βρήκα στο jumbo ένα μίνι ενυδριάκι περίπου 15-20 λίτρα. Με ένα φίλτρο και φως (αυτό με το γαλάζιο καπάκι). Τώρα το έχω περίπου 1 μήνα μέσα και του έχω βάλει ακόμα ένα μικρό χρυσοψαράκι, σύνολο 3. (Ξέρω μην βαράτε είναι μικρό για 3). Φαίνονται μία χαρά, αλλά τα βλέπω και εγώ ότι είναι λίγο στριμωγμένα. Αφού λοιπόν μπήκα στον χορό θα χορέψω και εγώ. Μου αρέσει να τα φροντίζω και να τα χαζεύω, με χαλαρώνουν. Τους ανανεώνω το νερό τους κάθε 3-4 μέρες, τα ταίζω 1-2 φορές την ημέρα κλπ κλπ.

Τώρα λοιπόν που έχει αρχίσει να μου αρέσει σκέφτομαι να μεγαλώσω λίγο αλλά όχι πολύ, δεν έχω χρόνο για πολλά πράγματα αλλά θα μου άρεσε ένα διακοσμητικό στο σαλόνι αντί για την κουζίνα που τα έχω τώρα.

Βρήκα στο carrefour ένα έτοιμο νομίζω 70Χ35χ40 στα 81 ευρώ με φίλτρο και 2 λάμπες των 11w νομίζω. Θέλω να του βάλω αληθινά φυτά μέσα αλλά να είναι ανθεκτικά και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, να του βάλω το χαλίκι του, τα ξύλα του και καμμία πέτρα για κρυψώνα. Και θα ήθελα να έχω λίγα παραπάνω ψαράκια, σύνολο 5-6. Επίσης επειδή θα είναι στο σαλόνι δεν θέλω πολλά καλώδια, εργαλεία κλπ.

Πιστεύετε οτι με αυτό μπορώ να φτιάξω κάτι; Θα είναι ωραίο; Γίνεται να του βάλω ανθεκτικά φυτά που να μην χρειάζονται πολλή περιποίηση; 5-6 χρυσοψαράκια χωράνε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

Χαιρετώ όλους τους φίλους του ενυδρείου. Σας βρήκα πριν λίγο καιρό και τωρα τελευταία μπαίνω κάθε μέρα και σας παρακολουθώ. Καλως ηρθες και καλη αρχη !!!

Να σας πω την ιστορία μου με λίγα λόγια. Ξεκίνησα με μία γυάλα με 2 χρυσόψαρα μέσα γιατί με είχαν φάει οι κόρες μου να τους πάρω κάποιο ζωάκι και τα ψαράκια μου φάνηκαν το πιο εύκολο. Τα ψαράκια τα είχα σε γυάλα για 5-6 μήνες και μετά βρήκα στο jumbo ένα μίνι ενυδριάκι περίπου 15-20 λίτρα. Με ένα φίλτρο και φως (αυτό με το γαλάζιο καπάκι). Τώρα το έχω περίπου 1 μήνα μέσα και του έχω βάλει ακόμα ένα μικρό χρυσοψαράκι, σύνολο 3. (Ξέρω μην βαράτε είναι μικρό για 3)Λαθος το 15-20 ειναι μικρο ακομα και για ενα χρυσοψαρο εαν υπολογισουμε οτι καθε χρυσοψαρο θελει τουλαχιστον 40 λιτρα για να πουμε οτι ειναι οκ . Φαίνονται μία χαρά Μπορει να φαινονται αλλα πιστεψε με ΔΕΝ ειναι , αλλά τα βλέπω και εγώ ότι είναι λίγο στριμωγμένα. Αφού λοιπόν μπήκα στον χορό θα χορέψω και εγώ. Μου αρέσει να τα φροντίζω και να τα χαζεύω, με χαλαρώνουν. Τους ανανεώνω το νερό τους κάθε 3-4 μέρες, τα ταίζω 1-2 φορές την ημέρα κλπ κλπ.

Τώρα λοιπόν που έχει αρχίσει να μου αρέσει σκέφτομαι να μεγαλώσω λίγο αλλά όχι πολύ, δεν έχω χρόνο για πολλά πράγματα αλλά θα μου άρεσε ένα διακοσμητικό στο σαλόνι αντί για την κουζίνα που τα έχω τώρα.

Βρήκα στο carrefour ένα έτοιμο νομίζω 70Χ35χ40 στα 81 ευρώ με φίλτρο και 2 λάμπες των 11w νομίζω. Θέλω να του βάλω αληθινά φυτά μέσα αλλά να είναι ανθεκτικά και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, να του βάλω το χαλίκι του, τα ξύλα του και καμμία πέτρα για κρυψώνα. Και θα ήθελα να έχω λίγα παραπάνω ψαράκια,Μην βαλεις χρυσοψαρα , προτιμησε καποιο αλλο ειδος ψαριων ωστε να τα εχεις σε μεγαλυτερο αριθμο μεσα στο ενυδρειο σου και να εισαι και οκ ( πχ guppy , endler , molly , platy ) οπου θα ειναι σιγουρα πανω απο 5-6 ψαρια σύνολο 5-6. Επίσης επειδή θα είναι στο σαλόνι δεν θέλω πολλά καλώδια, εργαλεία κλπ.

Πιστεύετε οτι με αυτό μπορώ να φτιάξω κάτι; Θα είναι ωραίο; Γίνεται να του βάλω ανθεκτικά φυτά που να μην χρειάζονται πολλή περιποίηση; 5-6 χρυσοψαράκια χωράνε;Δεν χωρανε

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Γιάννης

Οτι αλλο θες εδω ειμαστε ;)

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες!!

2 χρσυόψαρα μέσα σε μια γυάλα είναι το γεγονός που με έφερε και μένα στο aquazone και τελικά με 2 ενυδρεία!!! Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα είχα στο σαλόνι 110 lt ενυδρείο για τους ίδιους λόγους που προβληματίζουν και σένα. Και φαντάσου ότι τώρα λέω πως θα μπορούσε να είναι και λίγο μεγαλύτερο.

Στο θέμα μας τώρα. 70Χ35χ40 = 98 λτ μεικτά , που είναι ένα όριο για 3 χρυσόψαρα ΤΟ ΠΟΛΥ και αυτά οριακά, καθώς με το διάκοσμο, χαλίκια, φίλτρα κλπ, ο καθαρός όγκος νερού θα είναι λιγότερος.

Δες ΕΔΩ αναλυτικά για το χρυσόψαρο, ότι πρέπει να ξέρεις.

Όσο μεγαλύτερο το ενυδρείο, τόσο πιο σταθερές οι συνθήκες και πιο λίγο θα σε παιδέψει. Και φυσικά δεν εννοώ από τα 98 λτ να πας σε 500, αλλά από 70*35*40 μπορείς εύκολα να πας σε 80*35*50 για παράδειγμα και να έχεις 25 λτ παραπάνω.

Aynyway, αν σου αρέσει το carrefouρίσιο προχώρα σε αυτό, αλλά διάβασε ότι αφορά στο στρώσιμο του ενυδρείου εδώ

Καλή συνέχεια και ότι θες εδώ είμαστε!!!! ;):D

Link to comment
Share on other sites

ειναι μαζι με το επιπλο ? αν οχι και ειναι ενα καινουριο που εχει φερει δεν αξιζει.πολυ μουφα το καπακι του.μπορεις να βρεις με λιγα παραπανω χρηματα πολυ καλυτερο απο αυτο και με επιπλο μαζι ;)

γνωμη μου παντα.

φιλικα Γιωργος

Link to comment
Share on other sites

ουαου! Σε 10 λεπτά 4 απαντήσεις. Εξυπηρέτηση στο φουλ! Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές σας. Γιώργο μπορείς να μου δώσεις παραπάνω λεπτομέρειες για αυτό που λες; Γιατί στο pet shop Που είναι κοντά μου, το φθηνότερο με έπιπλο είναι στα 250-300 ευρώ...

Link to comment
Share on other sites

σε ποια περιοχη εισαι ?

Link to comment
Share on other sites

Αγία Παρασκευή, Αθήνα

Link to comment
Share on other sites

και μενα η γνωμη μου ειναι να μην βαλεις χρυσοψαρα αν θες αρκετα ψαρακια. και αφου εχεις και παιδια μπορεις να βαλεις τιποτα γκαπι που θα γενανε κιολας και θα τους αρεσουν. επισης για φυτεμα με τα χρυσοψαρα μπορει να δυσκολευτεις γιατι εκτος οτι πολλα φυτα τα εχουν για μεζε, ειναι λιγο ατσουμπαλα και τα καταστρεφουν...

και βεβαια σωστο στρωσιμο στην αρχη...

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες!

Να ξέρεις, ότι εφόσον πάρεις το ενυδρείο αυτό, θα χρειαστείς οπωσδήποτε φίλτρο, γιατί αυτό που έχει είναι το λιγότερο της πλάκας! ;)

Τα χρυσόψαρα θέλουν 40-50 λίτρα το καθένα.

Μπορείς να φτιάξεις ένα ενυδρείο φυτεμένο, με φυτά χαμηλών απαιτήσεων.

@GSXARA

Το ενυδρείο αυτό είναι χωρίς την βάση.

Link to comment
Share on other sites

Χαιρετώ και πάλι.

Τελικά πήρα το 70αρι (70Χ35Χ40) 98 lt από carrefour. Επόμενη κίνηση, αύριο έρχεται ένας φίλος μαραγκός να φτιάξουμε τραπέζι. Αποφάσισα προς το παρόν να μην ξοδευτώ πολύ. Λέω να κρατήσω τα χρυσόψαρα και να βάλω μέσα μερικά εύκολα φυτά.

Κάποιες ερωτησεις: Το φιλτράκι που έχει μέσα κάνει; Ξέρω, ξέρω θα μου πείτε ότι πρέπει να πάρω μεγαλύτερο αλλά είπα να το πάω σιγά σιγά σε έξοδα. Προς το παρόν κάνει αυτό που έχει; Είναι λέει για 400lt/h. Έχει ένα σφουγαράκι μόνο χωρίς καπάκι, χωρίς τίποτα. Μέσα από το σφουγγαράκι έχει και κάτι άλλο (αυτό στο πράσινο κύκλο). Βάζω κάτι εκεί μέσα; τίποτα μακαρόνια όπως τα λέτε;

Επίσης ξέρει κανείς τί είναι αυτό το εξάρτημα στον κόκκινο κύκλο;

Τί κάνω; απλά το βυθίζω στο νερό; Το σφουγγαράκι δεν χρειάζεται πλύσιμο μετά από καιρό;

αααα, το σωληνάκι που έχει είναι για να βγαίνει έξω από την επιφάνεια και να δημιουργεί φυσαλίδες; σωστά το σκέφτηκα;

Προς το παρόν δεν θα βάλω θερμοστάτη (αφού έχω χρυσόψαρα) σωστά;

Τώρα για φυτά και στρώσιμο, θα αργήσω λίγο ακόμα, όταν φτιάξω το έπιπλο εδώ είσαστε πάλι να σας πρήξω με τις ερωτήσεις μου :)

Ευχαριστώ πολύ όλους προκαταβολικά για τον χρόνο σας

post-23292-1283345038_thumb.jpg post-23292-1283345055_thumb.jpg

edit: νομίζω ότι αυτό στο κόκκινο το βρήκα. Είναι ρυθμιστής αέρα, το βάζω στην έξω άκρη του σωλήνα για να ρυθμίζω πόσο αέρα παίρνει...σωστά;

Έγινε επεξεργασία - yiazoo
Link to comment
Share on other sites

Το εξαρτημα πρεπει να ειναι συστημα venturi. Συνδεεται με το σωληνακι και το φιλτρο και εισαγει εξωτερικο αερα στο νερο. Δεν ειναι απαραιτητο αν υπαρχει αρκετο ηδη οξυγονο στο νερο. Αν βαλεις και φυτα σιγουρα δεν ειναι απαραιτητο.

Το φιλτρο φτανει για ... ενα ψαρι μικρο :)

Επιπλο μπορει να βρεις πιο οικονομικα σε πετσοπ (κι απο αλλο ενυδρειο πχ juwel απο 60Ε) με κοντινες διαστασεις αρκει να μην εξεχει εκτος επιπλου το ενυδρειο.

Γιατι δεν πηρες το δικο του επιπλο?

Γιατι ενυδρειο αυτο και με χρυσοψαρα (2-3) θα επαιρνα ενα φιλτρο εξωτερικο με καδο χωρητικοτητας για 2-3 λιτρα υλικα και 500-700 λιτρα/ωρα ονομαστικη ροη αντλιας και θα ησυχαζα για παντα.

Έγινε επεξεργασία - delta66
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...