Jump to content

αλλαγή νερού(?/!)


Recommended Posts

Θα ήθελα την γώμη σας για τον αν πρέπει να γίνονται αλλαγές νερού.

ειναι απαραίτητο;επιθυμητό;προερετικό; η μήπως είναι περιττό;;;;

παρακαλώ πολύ την γώμη σας και στο τέλος θα πω κι εγς την δικιά μου.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Έχω πειραματιστεί πολύ σε αυτό και τελικά κατέληξα οτι είναι τελικά απαραίτητες σε φυτεμένα, σε μη φυτεμένα, σε μικρή ιχθυοφότωση και σε μεγάλη.

Η θεωρία υποστηρίζει το ίδιο γιατί σε αντίθεση με τα νιτρικά και τα φωσφορικά που μπορούμε να κρατάμε σε χαμηλές συγκεντρώσεις με φυτά, αλλά και τα διάφορα ιχνοστοιχεία και μακροστοιχεία (ηλεκτρολύτες γενικά) που μπορούμε να προσθέσουμε με συμπληρώματα, υπάρχουν και άλλα στοιχεία που απαιτούν ασύμφορες τεχνικές για να μένουν σε σωστά επίπεδα και έτσι οι αλλαγές νερού θεωρούνται απαραίτητες.

Τα κύρια χημικά χαρακτηριστικά που μεταβάλλονται σε όλα τα ενυδρεία που μένουν καιρό με το ίδιο νερό είναι:

-Οξειδοαναγωγική ικανότητα του νερού (redox-ελεύθερα ηλεκτρόνια)

-Οργανικοί ρύποι διαλυτοί (οργανικά)

Τα οποία και σχετίζονται άμεσα το ένα με το άλλο.

Αν αποφασίσει κανείς να δοκιμάσει να κρατήσει και αυτά τα 2 χαρακτηριστικά στα επιθυμητά επίπεδα (υψηλό redox-χαμηλά οργανικά) θα πρέπει να χρησιμοποιεί κάποιο χημικό απορροφητικό και ίσως οζονιστήρα.

Τέλος υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα που είναι κυρίως πρακτικό, είτε μιλάμε για φυτεμένο που έχουμε λιπάσματα είτε σε ένα μη φυτεμένο που τα ψάρια απορροφούν ιχνοστοιχεία και κάποια μακροστοιχεία, χρειάζεται να κάνουμε ένα restart που και που ώστε να ξέρουμε οτι δεν έχουμε χάσει πολύ τις αναλογίες, άλλωστε δεν μπορούμε να μετράμε τα πάντα για να ξέρουμε τη συγκέντρωσή τους (ιώδιο, νάτριο, χλώριο, μαγγάνιο, ψευδάργυρος κλπ)

Θα σου πρότεινα να διαβάσεις και αυτό το θέμα: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=16820&hl=

Έγινε επεξεργασία - viciouscircle
Link to comment
Share on other sites

δεν βλέπω μεγάλη ανταπόκριση στο θέμα.

Παρατήρηση δικιά μου.Τους τελευταίους μήνες έχω σταματίσει τις αλλαγές νερού και έχω απαλλαγεί από τους θανάτους των ψαριών μου.Φυσικά συμπληρώνω όταν εξατμίζεται το νερό, οι μετρίσεις είναι ιδανικές και το νερό καθαρό,αν δεν ανακατέψω τον πιθμένα.πιστεύω ότι το ενυδρείο βρήκε τις ισοροπίες μόνο του.

Επίσεις έχω μια γυάλα 5λ της οποίας το νερό δεν έχει αλλαχτεί για 4 μήνες(τουλάχιστον). μέσα έχω μωρά ψαράκια για να μεγαλώσουν και να μπούν στο ενυδρείο(55λ).στην γυάλα δεν είχα ποτέ θάνατο,το καλοκαίρι την είχα στο μπαλκόνι με εξωτερική θερμοκρασία 35+ βαθμούς Κελσίου και ζουσανε μέσα guppies μωρά,τα οποία είχανε 2-3 φορές μεγαλήτερη ανάπτυξη απότι τα μωρά που είχα στο ενυδρείο.

Τώρα έχω την γυάλα μέσα στο σπίτι με θερμοκρασία νερού 18-20 Β.Κελσίου.τα μωρά πλάτυ ζούνε μια χαρά και σε λίγο θα τα ρίξω στο ενυδρείο.

Επείσης είχα ακούσει πολλά αρνητικά σχόλεια από έμπειρα μέλη του φόρουμ για τον συνδιασμό guppy-neon tetra.Το δοκίμασα και ζούνε όλα αρμονικότατα,μάλιστα έχω μόνο ένα neon και όχι κοπάδι.

Δεν θα ήθελα να ακούσω σχόλια για την ακαταληλότητα των συνθηκών διότι το γνωρίζω και το παραδέχομαι.

Προσοχή προς τουν νέους χομπίστες, αυτό που κάνω δεν είναι το ιδανικό και μην σας μπερδέψουν με τα όσα διαβάζετε από τις επίσημες οδηγίες του forum.

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Μιας και γίνεται κουβέντα επί του θέματος και σε άλλο τόπικ, παραθέτω κι εδώ τη δική μου εμπειρία η οποία κατέληξε να έχει να υποστεί αλλαγή νερού πάνω από 1μιση χρόνο...

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=26738

Link to comment
Share on other sites

φιλε stormtrooper διάβασα το θέμα σου.εξερετικά ενδιαφέρον και με περισσότερεσ πληροφορίες!μπράβο σου!

Link to comment
Share on other sites

Πληροφοριακά δες και εδώ : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=13397&hl=

Εγώ θεωρώ πως για να μπορέσει κάποιος να εκφέρει μια σοβαρή άποψη πάνω στα αρχικά σου ερωτήματα, πρέπει να έχει μεγάλη πείρα, να προηγηθούν πολλές δοκιμές και πειράματα με αρκετό βάθος χρόνου, για να μπορέσει να υποστηρίξει αυτό που θα πει. Το να σου πω εγώ, ναι είναι απαραίτητες οι αλλαγές ή όχι δεν χρειάζονται χωρίς να έχω πειραματιστεί σοβαρά με το θέμα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Ίσως για το λόγο αυτό δε βλέπεις μεγάλη ανταπόκριση. Σημασία έχουν οι εμπεριστατωμένες απόψεις και όχι οι γνώμες . :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...