Jump to content

ΤΥΡΦΗ


kotsel

Recommended Posts

Χαίρετε και πάλι. Έχω κάποιες ερωτήσεις να παραθέσω, οπότε ξεκινάω:

Έχω καταρχάς ένα 60λιτρο και ένα 20λιτρο στην κατοχή μου. Στο 20λιτρο το pH είναι στο 6 και GH >14, αλλά στο άλλο το pH είναι στο 7.2 και GH >21! Βάζω το ίδιο νερό (από τη βρύση) και το 20λιτρο στρώθηκε με υλικά από το 60λιτρο και έχει μόλις ένα μήνα ζωής. Παίζει κάποιο ρόλο το φίλτρο στην όλη υπόθεση με τη σκληρότητα? Έχω και στα 2 σφουγγάρι,siporax και υαλοβάμβακα στην αρχή και στο τέλος. Γιατί τέτοιες διαφορές?? Στο 60λιτρο έχω 3 dwarf gurami, 1 clown loach & 6 rummy-nose tetra και στο 20λιτρο 2 χρυσοψαράκια.

Διάβασα πως για να ρίξω τη σκληρότητα πρέπει να βάλω τύρφη στο φίλτρο. Την τύρφη κάθε πότε να την αλλάζω?? Θα δώ αποτέλεσμα γρήγορα ή φαίνεται μακροπρόθεσμα? Έχουμε κάποια πρόταση για συγκεκριμένη μάρκα? Εάν έχει η jbl μάλλον αυτή θα πάρω (από pet city).

Γενικά που οφείλονται οι τιμές του pH και GH, στα ψάρια που έχουμε :thumbup: ??(εκτός από τις τιμές του νερού της βρύσης μας..)

Ευχαριστώ πολύ... ;)

Κώστας

Link to comment
Share on other sites

Αν είσαι σίγουρος για τις τιμές....

Μήπως στο 60 λίτρο έχεις τίποτα κοχύλια μέσα ή χαλίκι ασβεστολιθικό ή κάτι άλλο και σου ανεβάζει την σκληρότητα ;

Απο φωτισμούς τι έχεις στο ένα και τι στο άλλο.

Έχε υπόψιν σου ότι στην εξάτμιση τα άλατα παραμένουν στο νερό και με τις αλλαγές προσθέτεις και άλλα.

Με την τύρφη θα σου πρότεινα να μην ασχοληθείς αν δεν έχεις εμπειρία μαζί της καθότιν μπορεί να σου ρίξει απότομα το pH και να χεις άλλα.

Link to comment
Share on other sites

Έχω ακριβώς τα ίδια υλικά και στο ένα και στο άλλο.. Ίδιο χαλίκι τα πάντα... Πέρα από τυρφη τι μπορώ να κάνω για να ρίξω τη σκληρότητα??? Οι μετρήσεις είναι με στικ της eSHa. Δεν φαίνεται να υπάρχει γενικά κάποιο πρόβλημα με τα ψαράκια μου..Όλα δειχνουν φυσιολογικά απλώς μου κάνει μεγάλη εντύπωση η τόση διαφορά...

Link to comment
Share on other sites

Σε γενικές γραμμές το πρόβλημα είναι ότι θέλω να κατεβάσω το GH χωρίς να κατέβει να πολύ το pH. Το έχω υπόψιν μου το άρθρο αυτό φίλε kouzman (έχασες που δεν ήρθες στα γεννέθλια ;)). Μπορώ να κάνω κάτι?? Νερό από Α/Ο δεν μπορώ να βάλω, το απιονισμένο κάνει? Κι αν ναι σε τι αναλογία με νερό βρύσης???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...