Jump to content

Μετακόμιση ψαριών


Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα.Πρόκειται σύντομα να αποκτήσω ένα καινούργιο ενυδρείο της anubias 200lt.Στο ενυδρείο αυτό σκοπεύω να "μετακομίσω" τα ψάρια (κυχλίδες malawi) που έχω εδώ και 5 μήνες σε ένα juwel record 50lt.Στο καινούργιο ενυδρείο σκοπεύω να χρησιμοποιήσω ίδια φίλτρα (εσωτερικά και εξωτερικά) ίδιους θερμοστάτες τα ίδια ντεκόρ και φυσικά την ίδια άμμο,που θα τα μεταφέρω από το παλιό ενυδρείο(juwel).Ήθελα να ρωτήσω κατα πόσο είναι ορθόδοξη μιά τέτοια μετακόμιση,Μήπως θα έπρεπε να αφήσω το παλιό ώς έχει και να στήσω το καινούριο απ την αρχή;Ή δεν υπάρχει διαφορά οπότε να κάνω την μετακόμιση;Ευχαριστώ πολυ. ;)

Link to comment
Share on other sites

Αν θες να δουλεουν και τα δυο τα ενυδρεια μπορεις να στεισεις το νεο ενυδρειο απο την αρχη και συγχρονως παιρνοντας καινουργιεσ ιδεες να βελτιοσεις το 50λιτρο.

Φυσικα ολα ειναι στο χερι σου.....

Link to comment
Share on other sites

Απλά τ ο σκέφτομαι από την άποψη ότι για το καινούργιο ενυδρείο θα χρειαστεί και καινούριος εξοπλισμός,πράγμα που σημαίνει χαλαρά άλλα 300 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση.Οπότε άν είναι να μήν διαταραχθούν καθόλου τα ψάρια και η βιολογία θα έλεγα να τα μεταφέρω,δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι πραγματικά σωστό κάτι τέτοιο. ;)

Link to comment
Share on other sites

Η φίλτρανση του 50 λιτρου, αρκεί για το 200 λιτρο?

Έχω για εξωτερικό ένα fluval 200άρι και 2 εσωτερικά φίλτρα ,ένα cascade400 και αυτό που δίνει η juwel μαζί με το ενυδρείο (από το WI το αγόρασα).Πιστεύω ότι αρκεί σκέφτομαι όμως και για δεύτερο εξωτερικό(το μικρό της fluval το 105 αν δεν κάνω λάθος).

Link to comment
Share on other sites

Φίε μου,

η μόνη αντίρρησή μου είναι ως προς την ποσόστωση του νερού. Δηλαδή αν σκεφτούμε ότι οι αλλαγές που γίνονται κάθε εβδομάδα αφορούν το 30-40% του νερού σε ένα ενυδρείο, μεταφέροντας από το 50άρι στο 200άρι, ακόμη και όλο το νερό θα προσθέσεις άλλα 150 λίτρα, που σημαίνει το 75% του νερού θα είναι καινούργιο. B)

Εκεί μήπως πρέπει να κάνεις καλύτερη προσαρμογή των ψαριών.

Κατά τα άλλα δε νομίζω, ότι θα τα πειράξει η αλλαγή του διάκοσμου. Αλλά αν θέλεις μπορείς να προσθέτεις σιγά - σιγά το νέο διάκοσμο ;)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...