Jump to content

Τάισμα Apple Snail


arisedu

Recommended Posts

Γεια σε όλους

Θα ήθελα να περιγράψω τον τρόπο ταΐσματος του apple snail που έχω στο ενυδρείο μου. Από την στιγμή που φιλοξενήθηκε μέσα στο ενυδρείο διαπίστωσα ότι το τάισμα του προκαλούσε προβλήματα. Η διατροφή του γίνεται κατά κύριο τρόπο με ταμπλέτες. Από την αρχή διαπίστωσα ότι όταν έριχνα τις ταμπλέτες στο βυθό τα άλλα ψαράκι έβρισκαν την ευκαιρία και έκαναν ένα γερό γεύμα. Πολλές φορές έφταναν στην υπερβολή (πρησμένες κοιλιές). Ως πρώτη λύση επιλέχθηκε το τάισμα την νύχτα άλλα και πάλι δεν ήμουνα σίγουρος κατά πόσο η τροφή θα καταναλώνονταν (το σαλιγκάρι κάποιες φορές το έριχνε στον ύπνο) οπότε μια ταμπλέτα σάπιζε στον βυθό μολύνοντας το ενυδρείο. Σαν τελική λύση βρέθηκε να κρεμιέται η τροφή πάνω από την επιφάνεια του νερού. Αυτή η λύση ενδείκνυται αυτή την στιγμή δεδομένου ότι έχουν τοποθετηθεί μέσα στο ενυδρείο και δύο γαρίδες Caridina Japonica οι οποίες θα κατανάλωναν την τροφή σε αποκλειστικότητα μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

Η τροφή δένεται σε μια κλωστή (φροντίζω να αφήνω περίσσευμα κλωστής γύρω στα 3 εκατοστά) και στην συνέχεια τοποθετείται στο νερό για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να βραχεί και στην συνέχεια τοποθετείται στο τζάμι του ενυδρείου γύρω στα 5 –7 χιλιοστά πάνω από την επιφάνεια του νερού. Φροντίζω το ένα άκρο της κλωστής έξω από το ενυδρείο και το άλλο μέσα στο ενυδρείο ώστε η οσμή της τροφής να ενεργοποιήσει το σαλιγκάρι και να μπορέσει να την εντοπίσει.

Η ίδια μέθοδος χρησιμοποιείται και για να ταΐσω τα ζωντανά άλλες τροφές όπως μαρούλι, σπανάκι κτλ.

Αν έχει κάποιος κάποια άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη

Άρης

Link to comment
Share on other sites

Τζάμπα παιδεύεσε και πίστεψε με θα βαρεθείς γρήγορα να το κάνεις.

Τα σαλιγκάρια όπως και οι γαρίδες τρέφονται πάντα με άλγες και υπολείματα τροφών που τυχόν να συναντήσουν στο δρόμο τους.

Εγω τα χω 8 μήνες και δεν τα χω ταίσει ποτέ!

Link to comment
Share on other sites

Ουτε εγω τα ταιζω.

Link to comment
Share on other sites

Και γω μια απο τα ιδια ... :D

Link to comment
Share on other sites

Ένα σαλιγκάρι όντως μπορεί να επιβιώσει με αυτόν τον τρόπο. Όμως δεν είναι και το ιδανικό για το ίδιο. Με την διατροφή που του προσφέρω έχει μια εκπληκτική ανάπτυξη του κελύφους του καθώς επίσης και ένα κέλυφος υγιέστατο και με πολύ καλή μορφή. Πιστεύω ότι παρόλο που είναι επίπονη η διαδικασία για εμένα καλό είναι να προσφέρω το καλύτερο. Επίσης οι δύο γαρίδες κάνουν εκπληκτικό καθαρισμό στο ενυδρείο οπότε αμφιβάλλω αν μένει και τίποτα για το σαλιγκάρι εκτός από λίγη άλγη.

Link to comment
Share on other sites

Ο τροπος για να τα ταϊζεις ειναι παρα πολυ ευκολος.... θα παρεις ταμπλετες που κολλανε στο τζαμι του ενυδρειου. Εγω ετσι κανω και τα ταϊζω καθε μερα ολα τα σαλιγγαρια μου, αν κι εμενα εχουν μαθει ποτε ειναι η ωρα φαγητου και ανεβαινουν πανω και τους κολλαω την ταμπλετα ακριβως εκει που ειναι και την τρωνε. Πιστευω πως αν το κανεις αυτο με τον καιρο θα σε μαθει και θα ρχετε μονος του για μαμ.Αν τωρα δεν ανεβαινει στο τζαμι σηκωσε τον και βαλε την ταμπλετα κατω απ την κοιλια του θα την φαει. Αααα να τα ταϊζεις το πρωι οχι το βραδυ

Εγω τους δινω μαρουλι βρασμενο και γαριδες ειτε κατεψυγμενες ειτε σε στικ που τους κανει πολυ καλο στο κελυφος τους.

Παντως θα διαφωνησω πως ειναι τζαμπα κοπος γιατι κι αυτα ζωα ειναι και πρεπει να φανε και σου κανουν κι ενα σωρο δουλεια και θα πρεπει να τα ανταμοιβεις με καποιο τροπο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...