Jump to content

ΠΟΣΑ ΨΑΡΙΑ ΝΑ ΒΑΛΩ?


Recommended Posts

Γεια σας παιδια! εχω ενα ενυδρειο 50 λιτρων, με 2 γκαπυ, 2 τιγρακια, 3 γαριδες 2 κοριντορας τζουλι κ ενα χρυσοψαρο. Τρεχει φιλτρο με 400l/h. (ξερω το λαθος με το χρυσοψαρο) Εχω ενα ενυδρειακι ακομα 20 λιτρων που εχει 2 κοριντορας ακομα. μπορει το μεγαλο ενυδρειο να στηριξει τα 2 κοριντορας του μικρου? τι λετε?

Link to comment
Share on other sites

εχει βιολογικο υλικο μεσα το φιλτρο απο το μεγαλο? βιολογια εχει ειναι στρωμενο? αν βγαλεις το χρυσοψαρο για μενα μπορεις να τα βαλεις. στο πενηνταρι μου ειχα παραπανω ψαρια και ημουν οκ.

Link to comment
Share on other sites

Σαν αριθμός δεν ειναι μεγάλος για ενα στημένο σωστά ενυδρείο και στρομένη βιολογία, εαν εξερεσουμε την παρουσια του χρυσοψαρου το οποιο απόσο εχω διαβάσει τα αποβλητα που παράγει ειναι πολλά. Υπαρχουν και αλλα πραγματα που πρεπει να προσεξεις σαν:

1) To χρυσοψαρο ειναι ψαρι κρύου νερου δεν ειναι συμβατο με τα αλλα που είναι τροπικα και ζουν σε μεγαλερες θερμοκρασίες.

2) Τα κόρυ είναι κοπαδόψαρα, καλο θα ηταν ο πληθυσμος τους να είναι μεγαλυτερος απο 6. προσοχη στον βυθο του ενυδρείου να είναι μικρης κοκομετρίας για να μην τραυματιστουν.

3)Τα τιγρακια εαν ενοουμε tiger barbs εκτως οτι είναι κοπαδόψαρα (6+)υπαρχουν και αναφορές οτι ειναι και επιθετικά οπότε θέλουν παρατήρηση συχνά για τυχών μαχες.

4)χωρια τα παραπάνω, δεν είναι ιδιες οι παραμέτροι του νερου που χρειαζονται για να ζησουν σωστα και υγιεί τα παραπάνω ψαρια και γαριδες.

Υπαρχουν και αλλά αλλα σταματαω εδω :D

Έγινε επεξεργασία - tsagos
Link to comment
Share on other sites

μετα απο ψαξιμο ανακαλυψα οτι δεν ειναι τιγρακια οπως μου το ονομαζαν αλλα zebra fish, ομως δεν ειναι επιθετικα απ οσο εχω παρατηρησει!Σκοπος μου ειναι να φτιαξω ενα ενυδρειο μονο για το χρυσοψαρο. Γι αυτο θελω να κανω την αλλαγη στα 2.

Το 50 λιτρο εχει φιλτρο εσωτερικο, με αφρολεξακι ασπρο.Λειτουργει 5 μηνες περιπου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...