Jump to content

λαθος συνδυασμος??


Recommended Posts

καλαησπερα παιδια..οπως ολοι οι οι νεοι στο χομπυ κανουν λαθη στην αρχη..το λαθος μου ειναι οτι εβαλα 2 αγγελοψαρα αλλα κ 2 μολυ σ ενα ενυδρειο 60 λιτρων..απο οτι μου ειπατε κ διαβασα ο συνδυασμος των 2 ειδων δεν ειναι σωστος.. βεβαια μεχρι τωρα η συμβιωση απο οτι βλεπω ειναι μια χαρα..αλλα απο οτι διαβασα οι κιχλιδες οταν μεγαλωσουν γινονται επιθετικες.. επιπλεον αν μ γεννησουν τα μολυ ειναι πολυ πιθανο να μου φανε τα νεογεννητα.ειναι σωστα αυτα που λεω?? :D;) . τι μου προτεινετε να κανω?????????? :blink:

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα φίλε μου,

τα σκαλάρια μεγαλώνουν πολύ σε ύψος και γενικότερα σε μέγεθος οπότε απαιτούν πολλά λίτρα και αρκετά ψηλό ενυδρείο.

Προτείνω να δώσεις πίσω τα σκαλάρια και να κρατήσεις τα molly καθώς είναι πιο εύκολα ψάρια σε αντίθεση με σκαλάρια που έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις, ενώ τα molly χρειάζονται πιο σκληρό νερό (pH 7-8) το οποίο μας το δίνει η βρύση μας χωρις να χρειάζεται να κάνουμε κάποια άλλη επεξεργασία για την διαμόρφωση των τιμών.

Τα νεογέννητα ψαράκια για να τα προστατεύσεις μπορείς να βάλεις κερατόφυλλο

http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...ew&iden=242

στο ενυδρείο σου και γενικότερα πολλά φυτά έτσι ώστε να έχουν κρυψώνες, εναλλακτικά μπορείς να

χρησιμοποιήσεις και γεννήστρα για τα μικρά.

Link to comment
Share on other sites

Να δώσεις τα αγγελόψαρα κάπου αλλού που θα έχουν τα λίτρα και το ύψος για να ζήσουν καλά. Να διατηρήσεις τα mollies και ίσως και άλλα ζωοτόκα στο 60λιτρο.

Link to comment
Share on other sites

ποια αλλα ζοωτοκα μπορω να βαλω και ποσα???

γκαπις,μολυ,ξιφοφορους..και προσοχη,επειδη γεννανε πολυ συχνα θα βαλεις λιγα για να μην σου πω οτι πχ βαλε μονο αρσενικα(για να αποφυγεις τις γεννες) καθως θα χαθει γρηγορα ο ελεγχος σε τοσα λιγα λιτρα....
Link to comment
Share on other sites

Γενικότερα τα mollies καλό είναι να είναι μόνα τους (σε διάφορα χρώματα) γιατί θέλουν και το αλατάκι τους στο νερό (λίγο ενυδρειακό αλατάκι εννοώ). Αν θέλεις μπορείς να βάλεις ξιφοφόρους ή platies. Δεν θα έβαζα guppies (άσχετα τι έκανα παλιά). Επίσης συχνά βλέπουμε mollies με barbs (πχ rosy barbs) και zebra danios.

Link to comment
Share on other sites

δεν μπορω να τα συνδυασω με κατι αλλο?? γιατι εχω περιορισμενο χρονο λογω σχολειου και θα μπλεκω συνεχως με τισ γεννες..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...