Sign in to follow this  
Ακόλουθοι 0
BolseviquE

Ξύδι...Για τους θυμωμένους κ όχι μόνο

8 δημοσιεύσεις σε αυτό το θέμα

Να καταθέσω μια σκέψη μου για το pH.

Όσο πιο μεγάλο το pH μας τόσο πιο αλκαλικό το περιβάλλον.

Προσθέτοντας κάποιο οξύ προκαλείς εξουδετέρωση κ παρόλα τα χρόνια που τέλειωσα το λύκειο ακόμα τα παράγωγα πρέπει να έιναι άλας και νερό.

Άρα το ζητούμενο είναι το άλας να μην έιναι βλαβερό για την βιολογία του ενυδρείου μας.

Αν ρίχναμε ξύδι δεν θα μπορούσαμε να ρίξουμε το pH μας από το χρησιμοποιουμε τα διάφορα χημικά σκευάσματα της sera κ όποιας άλλης εταιρίας;

Το οξικό οξύ από ότι θυμάμαι είναι από τα ήπια οξέα, είναι οργανικό κ το ίδιο το ξύδι δεν περιέχει τοξικές ουσίες (ή τουλαχιστον έτσι υποτείθεται)...

Λέτε να δουλέψει ή πάμε κατευθείαν για γκάπυ τουρσί;

Share this post


Link to post
Share on other sites

δεν εχω ιδεα..για τον τροπο που λες.

αλλα τι πεχα εχεισ?

τα γκαπυ δεν θελουν χαμηλο πεχα

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το ξύδι ακόμα και μετά τη ζύμωση συνεχίζει και περιέχει σημαντικές ποσότητες αλκοόλης που δεν ενδείκνυνται για κανένα τύπο νερού ενυδρείου.

Μεθυσμένη πολιτεία :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Να καταθέσω μια σκέψη μου για το pH.

Όσο πιο μεγάλο το pH μας τόσο πιο αλκαλικό το περιβάλλον.

Προσθέτοντας κάποιο οξύ προκαλείς εξουδετέρωση κ παρόλα τα χρόνια που τέλειωσα το λύκειο ακόμα τα παράγωγα πρέπει να έιναι άλας και νερό.

Άρα το ζητούμενο είναι το άλας να μην έιναι βλαβερό για την βιολογία του ενυδρείου μας.

Αν ρίχναμε ξύδι δεν θα μπορούσαμε να ρίξουμε το pH μας από το χρησιμοποιουμε τα διάφορα χημικά σκευάσματα της sera κ όποιας άλλης εταιρίας;

Το οξικό οξύ από ότι θυμάμαι είναι από τα ήπια οξέα, είναι οργανικό κ το ίδιο το ξύδι δεν περιέχει τοξικές ουσίες (ή τουλαχιστον έτσι υποτείθεται)...

Λέτε να δουλέψει ή πάμε κατευθείαν για γκάπυ τουρσί;

Το ξύδι έχει δοκιμαστεί και απέτυχε :)

Με μετά από λίγο ανέβαινε το ph...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχω 7,5 pH...Αν στις αλλαγές μου έριχνα πχ 3-4 κουταλιές ξύδι, δεν θα το έριχνα στο 7 ας πούμε;

Θα ήταν επικίνδυνο για τα ψάρια;

Πάντως αν το σκόρδο κάνει καλό όπως διάβασα κάπου, αν το σηκώνουν το ξυδάκι τους, να ανεβάσω λίγο τη θερμοκρασία να κάνω τουρσί :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχω 7,5 pH...Αν στις αλλαγές μου έριχνα πχ 3-4 κουταλιές ξύδι, δεν θα το έριχνα στο 7 ας πούμε;

Θα ήταν επικίνδυνο για τα ψάρια;

Πάντως αν το σκόρδο κάνει καλό όπως διάβασα κάπου, αν το σηκώνουν το ξυδάκι τους, να ανεβάσω λίγο τη θερμοκρασία να κάνω τουρσί :)

Αφού το ph θα ανέβει μετά από λίγο.

Δεν έχει νόημα.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αφού σου απαντήσανε για το ξύδι και επειδή ίσως να σκέφτεσαι για κανένα άλλο χημικό, όπως λέμόνι, ούτε και αυτο κάνει δουλεία. Το δοκίμασα. Το ρίχνει και μετά ανεβαίνει πάλι. Έτσι ξακίνησα και εγώ. Με λεμόνια στην αρχή αλλά τίποτε μόνιμο δεν έγινε, μετά πήγα σε ph minus αλλα αύξανε τα φωσφορικά, μετά πήγα σε τύρφη στο φίλτρο και βαρέθηκα να μετράω γραμμάρια και να παρακουλουθώ το ph αν λειτουργεί η τύρφη ή είναι λίγη ή πολύ και κατέληξα στο βαρέλι το οποίο έχει μόνιμα αποτελέσματα. Αν θέλεις να κατεβάσεις το ph πήγαινε στο βαρέλι.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οκ καλήφθηκα....

btw, το βαρέλι να πω την αλήθεια δεν την ξέρω την διαδικασία....κανα λινκ;

Ευχαριστώ παντως πολύ για το ενδιαφέρον...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!


Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.


Είσοδος
Sign in to follow this  
Ακόλουθοι 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.