Jump to content

Τυχερό ή Άτυχο;


Recommended Posts

Άλλαγη νερού στο ενυδρείο και βγάζοντας την (μη ασβεστολιθικη) πέτρα στην οποία έχω στερεώσει τις ανούμπιες για να κλαδέψω τη μια, τη βάζω στη λεκάνη με το νερό που βγήκε από το ενυδρείο. Στο ίδιο νερό έχω μέσα ανοίξει το καλαθάκι με τις βαλισνέριες και τις έχω μέσα μέχρι να φυτευτούν.

Τελειώνει η αλλαγή, βγάζω και λίγο μπόλι για το ενυδρείο της κοπέλας μου και κλείνω, ανάβω φώτα και αράζω για αναψυκτικό. Συνειδητοποιώ εκεί ότι το ένα από τα δύο YoYo Loach δεν κυκλοφορεί, αλλα επειδή μετά τις αλλαγές συνήθιζε να κρύβεται για κάμποση ώρα μέσα σε κοιλώματα της πέτρας δεν πανικοβάλλομαι.

Καμιά ώρα μετά πάω στην τουαλέτα και με φρίκη συνειδητοποιώ πως έχει συμβεί το εξής:

Το YoYo έχει βγει με την πέτρα, έχει μείνει στο νερό που βγήκε από το ενυδρείο και έχει χυθεί στην τουαλέτα που αφού γλίτωσε τη ροή του νερού στο οποίο βρισκόταν, γλίτωσε κι ένα καζανάκι. Αλλά μου πήρε μια ώρα να το καταλάβω.

Στην τουαλέτα χρησιμοιώ 3way αρωματικό και αμέσως μόλις το είδα έριξα αντιχλώριο, τσαλάκωσα την απόχη και σε 3 λεπτά πανικού κατάφερα να το βγάλω έξω.

Μή έχοντας ενυδρείο μικρό καβάτζα για καραντίνα, το έβαλα σε ένα μεγάλο μπωλ 2 λίτρων με νερό ενυδρείου και 5ml αντιχλώριο watersafe της Tetra. Δυστυχώς δεν έχω ούτε δεύτερο θερμοστάτη για να διατηρεί τη θερμοκρασία σταθερή αλλά έχω βάλει το θερμόμετρο μέσα και η θερμοκρασία στο σπίτι είναι αυτή τη στιγμή στους 22 βαθμούς.

Καμία ιδέα για το τι άλλο να κάνω άμεσα και για το πόσο να κρατήσει η καραντίνα για τυχόν βακτηριδιακές μολύνσεις;

Το ενυδρείο είναι αυτό που παρουσιάζεται εδώ:http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=55958&hl= με μείωση στα ψάρια (τα Cory και τα Hemmigrammus Pulcher δόθηκαν)

με pH 6.5

GH 6

KH 7

και χωρίς προβλήματα πλέον σε αμμωνία νιτρικά και νιτρώδη

Ευχαριστώ εκ των προταίρων!

Link to comment
Share on other sites

Bαφτισε το Μακλαουντ αμα τη βγαλει :)

Link to comment
Share on other sites

Bαφτισε το Μακλαουντ αμα τη βγαλει :)

έχει ήδη όνομα γιατί είναι και σκυλί της νύχτας και ντίβα και κάνει φασαρία όταν τρώει στην επιφάνεια... Αικατερίνη Στανίση του Νικολάου το λέμε :)

είναι το YoYo της φώτο μου

Έγινε επεξεργασία - Superpzarr
Link to comment
Share on other sites

Το ψαράκι σε τι κατάσταση είναι; Κολυμπάει κανονικά;

Link to comment
Share on other sites

Το ψαράκι σε τι κατάσταση είναι; Κολυμπάει κανονικά;

σήμερα πρωί κολυμπάει έντονα και σκαλιζει συνεχως για φαγητο. έχει μια έντονη συμπεριφορα απέναντι στο άλλο yoyo του ενυδρείου αλλά αυτό συνέβαινε και πολλές άλλες φορές πριν.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή βγήκε από το μπολ και μπήκε στο κυρίως ενυδρείο;

Καλό είναι πάντως να πάρεις μελλοντικά έναν δεύτερο μικρό θερμοστάτη, ώστε τον χειμώνα (σε μερικούς μήνες δηλαδή :) ) να φέρνεις το νερό που αλλάζεις κοντα στη θερμοκρασία του ενυδρείου σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...